Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Vesti, testovi, uputstva i noviteti na IT sceni
AMD DirectX 11 grafički procesor
STRANA 1 OD 1
skar AMD DirectX 11 grafički procesor 15.06.2009. 15:07 T18036

status: user
broj poruka: 3992
izgleda da ovaj directX ocekuju sa zadovoljstvom...

http://itsvet.com/tekst/amd-directx-11-grafi%C4%8Dki-procesor/2635/

rad je od coveka napravio majmuna
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
matz ..... 15.06.2009. 15:27 #121560

broj poruka: 801

ja jedva skupih za gtx260oc :D bem ti zivot

JOSILENKO ... 15.06.2009. 15:37 #121561

broj poruka: 1013
Mislim da sam juce postovao istu stvar na forumu :)

http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=18019&forid=9&katid=2

JOLE

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar Re: ... 15.06.2009. 15:40 #121562

*baji ga druze,nigde je nisam video...od viska ne boli glava

:: Mislim da sam juce postovao istu stvar na forumu :
::
:: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=18019&forid=9&katid=
:: JOL
JOSILENKO Re: Re: ... 15.06.2009. 15:48 #121565

Ma ne znam ja nista, sad cu da te tuzim za povredu autorskih prava, ima da te banuju :)
hehe, ma opusteno.

Jel ce ovo znaciti da komp nece imati graficku karticu, jer pominju fuziju?

JOLE

:: *baji ga druze,nigde je nisam video...od viska ne boli glav
:: rad je od coveka napravio majmuna
:: :: Mislim da sam juce postovao istu stvar na forumu :
:: ::
:: :: http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=18019&forid=9&katid=
:: :: JOL
obradmi Prednosti Directx 11 Xbitlabs. 15.06.2009. 15:58 #121572

broj poruka: 7720
http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20090611123755_Game_Developers_Likely_to_Utilize_Performance_Boosting_Features_of_DirectX_11_First__ATI.html

Prednosti directx 11

Multi-Threading: +20% - 50 % bolje perfomanse.
Post Processing: +25% bolje perfomanse.
Tessellation : u stvari ne poboljsava perfomanse ,ali generise visoko detaljne slike uzimajuci manje resursa od tradicionalne tehnologije,game programeri ce biti u stanju da nude bolju graficka resenja, ili ce biti u stanju da renderuju postojecu grafiku sa vecom brzinom.

HDR kompresija skracenica od (High Dynamic Range) slike radjene u HDR su radjene sa
1,000,000:1 contrast ratio (poklapa se sa punim ljudskim vidjenjem boja) a kompresija znaci puno kvalitetnijih slika po netu i u igricama.

itd...

DmasteRNo1 Zvuči lepo 15.06.2009. 16:03 #121575

broj poruka: 6101
E, pa još to da dočekamo, i vidimo koliko će da nas košta. Nadam se da cene neće biti `intelovske`.

Šefe, koji ti je vrag?

skar Re: Zvuči lepo 15.06.2009. 16:22 #121577

ocekuj da ce biti visa cena jer nece biti konkurencije...nvidia tek radi na dx 10.1
gde je ati zastupljen vec 2godine...

:: E, pa još to da dočekamo, i vidimo koliko će da nas košta. Nadam se da cene neće biti `intelovske`
:: Šefe, koji ti je vrag?
Scyter Re: Re: Zvuči lepo 15.06.2009. 17:10 #121586

broj poruka: 8138
Vidim,bas im nesto pomaze dx 10.1.Naparavili su i prvi 55nm cip,prvu DDR5 memoriju,ali dzabe kad ih Nvidia melje u igricama.

The Way It`s Meant To Be Played

:: ocekuj da ce biti visa cena jer nece biti konkurencije...nvidia tek radi na dx 10.
:: gde je ati zastupljen vec 2godine..
:: rad je od coveka napravio majmuna
:: :: E, pa još to da dočekamo, i vidimo koliko će da nas košta. Nadam se da cene neće biti `intelovske`
:: :: Šefe, koji ti je vrag?
obradmi Pa sad ne znam bas 15.06.2009. 17:33 #121590

ako mislis na konzole za igru Nintendo WII i Microsoft Xbox tu sije Ati ubedljivo Nvidiu,ako mislis na PC trziste i tu trziste kaze oce ATI.Ne bih se slozio potpuno sa tvojom teorijom Eses ,mozda Nvidia ima najjacu grafiku za igre ,ali sve sto baca preko 30 frejmova igrivo je.
JOSILENKO Re: Pa sad ne znam bas 15.06.2009. 17:37 #121591

Igrivo?
Pa ljudski mozak i ne moze da detektuje preko 30 frejmova u sekundi. Mada ima ovde neki koji toliko igraju igrice i testiraju graficke da im oko i centar za vid evoluirali pa detektuju i vise od 30 :))
JOLE

:: ako mislis na konzole za igru Nintendo WII i Microsoft Xbox tu sije Ati ubedljivo Nvidiu,ako mislis na PC trziste i tu trziste kaze oce ATI.Ne bih se slozio potpuno sa tvojom teorijom Eses ,mozda Nvidia ima najjacu grafiku za igre ,ali sve sto baca preko 30 frejmova igrivo je.
obradmi heh Josilenko 15.06.2009. 17:45 #121592

PC trziste su negde egal mislim da su izjednaceni ,a poznato je da su se od WII oparili i ATI i IBM posto ovi prvi rade Ati Holywood za tu konzolu ,a ovi drugi neki CPU valjda,Takodje MS XBOX je na ATI grafici ,PS3 je na Nvidia grafici ,dobra je konzola,ali je preskupa.
Josilenko taj ko vidi preko 30 frejmova ,to je oko sokolovo ,odmah bi ga pozvao u vojsku za glavnog strelca ccc

TheBear Nije to bas tacno 15.06.2009. 17:52 #121593

broj poruka: 6502
da ne detektuje oko vise od 30FPS, zavisi od igre u nekima se i te kako primeti kad je FPS manji od 60, igrivo je sve na 60 i tu vec mislim da se ne vidi razlika kad je preko... Ali opet zavisi od igre, za Crysis je na primer 30FPS idealno po meni jer je tako uradjeno kretanje ali za Call of Duty na primer je pozeljno preko 60...

Scyter Re: Pa sad ne znam bas 15.06.2009. 17:53 #121594

broj poruka: 8138
Generalno mislim na PC trziste.Konzole me ne zanimaju.Trziste kaze ATI,zato sto vecina populacije uzima ATI,sto je i normalno,jer je isplativiji.

The Way It`s Meant To Be Played

:: ako mislis na konzole za igru Nintendo WII i Microsoft Xbox tu sije Ati ubedljivo Nvidiu,ako mislis na PC trziste i tu trziste kaze oce ATI.Ne bih se slozio potpuno sa tvojom teorijom Eses ,mozda Nvidia ima najjacu grafiku za igre ,ali sve sto baca preko 30 frejmova igrivo je.
SkyFire FPS al koji??? 15.06.2009. 17:54 #121595

broj poruka: 18472
Vas dvojica razgranicite FPS koji se dobija u igrama i FPS koji je merilo za filmsku produkciju!Boga mi nije isto!Ljudi grese kad to stavljaju u isti kosh!
Sa 30 FPS je prosecan gameplay i itekako je primetno lagodnije igranje preko toga,manje se gameplay rasteze.Meni najvise odgovara 50 FPS od 50 FPS pa na dalje tesko da mogu nesto da primetim!

Ne stoji ova tabela za dzaba :

30 fps = very limited gameplay /
30-40 fps = average yet playable/
40-60 fps = good gameplay /
60 fps = best possible gameplay/

Neko je i to nekad izmerio i postavio kao standarde!Onaj ko ne vidi preko 30 FPS u igrama razliku taj je corav i treba da ide malo da se testira,da zameni neki bios itd

Da je tako kao sto vi pricate nebi se ni pravile graficke karte koje mogu da daju performanse preko 30 FPS u zahtevnim igrama vec bi to bio standard za sve!Glupost!

I Want to believe - The truth is out there

JOSILENKO Re: FPS al koji??? 15.06.2009. 18:11 #121597

OK, verujem ti, mada ne shvatam o cemu se radi
FPS znaci frames per second, ili frejma u sekundi... mislio sam da je to svugde isto kao sto je svugde isto i KPH (kilometra na cas). Ljudskom oku je potrebna tridesetina sekunde da od ocne duplje slika dodje do mozga i da ga mozak obradi. A bila igra na monitoru ili film, mislim da se vizuelno ne razlikuje. Mada evo gledam moj monitor ima odziv 2ms sto znaci 500 frejma u sekundi, koj li ce im djavo toliko. Ok, ne poznajem materiju ali verujem na rec.

Uostalom to ovde nije ni bitno sad

JOLE

:: Vas dvojica razgranicite FPS koji se dobija u igrama i FPS koji je merilo za filmsku produkciju!Boga mi nije isto!Ljudi grese kad to stavljaju u isti kosh
:: Sa 30 FPS je prosecan gameplay i itekako je primetno lagodnije igranje preko toga,manje se gameplay rasteze.Meni najvise odgovara 50 FPS od 50 FPS pa na dalje tesko da mogu nesto da primetim
:: Ne stoji ova tabela za dzaba
:: 30 fps = very limited gameplay /
:: 30-40 fps = average yet playable
:: 40-60 fps = good gameplay /
:: 60 fps = best possible gameplay
:: Neko je i to nekad izmerio i postavio kao standarde!Onaj ko ne vidi preko 30 FPS u igrama razliku taj je corav i treba da ide malo da se testira,da zameni neki bios itd
:: Da je tako kao sto vi pricate nebi se ni pravile graficke karte koje mogu da daju performanse preko 30 FPS u zahtevnim igrama vec bi to bio standard za sve!Glupost
:: I Want to believe - The truth is out there
obradmi PAL i NTSC 15.06.2009. 18:20 #121598

PAL sistem ima 25 frejmova u sekundi
NTSC sistem ima 30 frejmova u sekudni ,
e sad pitam da li neko vidi te filmove na tv ili na kompu kao usporene.
Stoji ovo sto je SKY dao ,to je sa Guru 3D ,ali ne znam u cemu je poenta kod igrica.
Kad se snima film sa high def kamerom koja baca i po 1000 frejmova u sec ,razlika se vidi kada se uspori film ,to je ono kada se vidi putanja metka kad ulazi u metu itd,, u normalnom gledanju nema razlike.
skar Re: Re: Re: Zvuči lepo 15.06.2009. 18:59 #121604

brajo to sto ti pricas nepije vodu....sva ta naprednija atijeva resenja jednoga dana ce se obiti nvidiji o glavu,mada se vec polako obija jer ati tranutno drzi primat trzista ato ti sve govori....nije vazno ko ima najjace nego ko najbolje radi...:)))))))))))))mislim da ce se vecina samnom sloziti...bolje prodati 10 jeftinijih nego jedan skup.pa bilo to graficka,cpu,mob.telefon...auto

:: Vidim,bas im nesto pomaze dx 10.1.Naparavili su i prvi 55nm cip,prvu DDR5 memoriju,ali dzabe kad ih Nvidia melje u igricama
:: The Way It`s Meant To Be Played
:: :: ocekuj da ce biti visa cena jer nece biti konkurencije...nvidia tek radi na dx 10.
:: :: gde je ati zastupljen vec 2godine..
:: :: rad je od coveka napravio majmuna
:: :: :: E, pa još to da dočekamo, i vidimo koliko će da nas košta. Nadam se da cene neće biti `intelovske`
:: :: ::
:: :: :: Šefe, koji ti je vrag?
Slavuj Re: PAL i NTSC 15.06.2009. 19:31 #121617

broj poruka: 2236
Probaj da pustiš bilo koji .avi .wmv .mp4 holivudski hit, preko bilo kog player-a, a istovremeno probaj da preko TV-a ili TV karte nađeš neku latino-američku hit seriju u kojoj se vidi svako grčenje mišića lica glumaca ili neki teleshop idiotizam, pa uporedi brzine kretanja predmeta i ljudi. Ima tog ``efekta`` dosta često u onim emisijama koje se snimaju uživo.

Izgleda mi kao da te jeftine serije i živi snimci ``idu`` na 30fps, a filmovi na 24-25.
Zašto se to tako snima i radi, stvarno ne bih znao.

A tek u čemu je suština sa igrama, nemam pojma.

A ako ne vidiš razliku između 30fps i više, onda skini npr. Counter Strike pa pusti na 30fps i igraj jedno 5 minuta tako, a onda pusti da radi na 100fps, pa ako ti ta razlika ne postane očigledna u prvih nekoliko stotinki igranja, onda ti zaista zavidim.

EKSTRA

:: e sad pitam da li neko vidi te filmove na tv ili na kompu kao usporene.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Ne brojim frejmove u igricama 15.06.2009. 19:52 #121621

Stvarno nikad ne brojim frejmove i napisao sam da ne znam na koji nacin u igricama broje frejmove.Kada su pokreti normalni u igrici i kad ne usporava to je za mene igranje,koliko to ima frejmova za igricu , manje me zanima stvarno.Ja sam mislio na ono sto ljudsko oko registruje kao normalno.

JOSILENKO dakle 15.06.2009. 20:40 #121632

Sad sam listao po netu nesto, ispada da moze ljudsko oko da registruje (da je video nesto, ali ne zna sta) i 500. frejm u sekundi, a da neki piloti mogu da prepoznaju avion na 200. Fps
Ovo 30 i 25 je bio standard za tv i bioskope, kao optimum, zbog duzina filmske trake i prenosenja analognog signala. Tako da, 60 fps mozda puno znaci ako se igraju igrice i gledaju filmovi u kojima je dinamicna slika, brzo se menjaju kadrovi.
No, niko mi ne dade odgovor. Da li ovaj fusion znaci da na tom kompu nece biti potrebna graficka kartica???

JOLE

obradmi Nasao sam i ja nesto o tome 15.06.2009. 21:01 #121639

Kazu da je 30 fps validan jedino kod filmova ,gde konstantan odnos broja slika i brzine .t.j kako oni kazu constant rate.Kod igrica varira taj odnos brzine i slika zato se uzima 60 fps kao default za igrice.Sto se tice Fusion to je i samo ime kaze fuzija CPU I GPU inace ideja AMD-a koju ce u praksu prvi sprovesti izgleda Intel.Ima svojih prednosti ,zbog manjih gubitaka signala ,ali ce uvek biti mesta i za odvojenu grafiku po mom misljenju i kombinacije tipa hybrid crossfire .Da fusion znaci da kompu nece biti potrebna grafika.

lllo Re: dakle 15.06.2009. 21:24 #121644

broj poruka: 319

Da, osim ukoliko postoji potreba za GPU vece snage (high end kartice namijenjene npr. zahtjevnim igrama). Onda mozes da kupis posebno karticu.

http://www.hardocp.com/image.html?image=MTE2MzY5MTQ0MUJ4UnByVWtEV1pfMV8xNF9sLmdpZg==

:: No, niko mi ne dade odgovor. Da li ovaj fusion znaci da na tom kompu nece biti potrebna graficka kartica??
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs