Po meni nista spektakularno ,hyperthread ne donosi neko narocito ubrzanje, jedino se postavlja pitanje kako ce Intel da pozicionira CoreI5 sa cenama. ipak je Corei7 i dalje najbrzi u render-u i enkodiranju.Sacekajmo jos testove sa guru3d i techspot.
i5 i i7, po ovim sajtovima, imaju istu cenu za iste performanse (makar ovi sa HT). Ne vidim uopste sta zele da postignu ovim proizvodom. Jel isti soket i maticne koriste? Ako je tako onda uopste ne razumem poentu njihovog postojanja. Mislio sam da ce ovo da se ugura negde izmedju i7 i obicnih quadova, a ovi ce ustvari samo da zamene i7
Citao sam po americkim forumima kazu kao Intel puca sebi u nogu ,t.j pravi istu gresku koju je AMD pravio kad je prelazio sa socket 754 na 939.Ovaj naslabiji CoreI5 je nesto kao Q9650 ,a jaci od njega bi trebalo da bude kao Corei7 920 .I meni nije jasno cemu to ako vec imaju platformu sa DDR3.Jedino mozda ako idu na varijatnu jeftinih ploca ,koje bi navodno trebalo da budu jeftinije od MB za Corei7 i dual chanell memorija umesto triple.
Postojeci i7 - modeli uskoro silaze sa trake (umiru pocetkom ove jeseni).
30.05.2009. 23:51
status: user broj poruka: 10997
Nasledice ih brzi (i skuplji) modeli. Petice su nesto manje efikasne od postojecih sedmica, malo su jeftinije i rade pod dvokanalnim mem. rezimom. Sumnjiva rabota - cekam next gen.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.