Ovde mozete da bacite linkove rezultata koje ste dobili testiranjem 3D Marka. Pre linka navedite koji je test pa koja je platforma u pitanju i svoje komponente..Bitan je CPU i graficka karta (moze i ploca) i frekfencije na kojima ste iste postigli i konacan score.Za ostale komponente je vama na volji da li zelite da napisete.. Vrlo bitno za korisnike koji imaju nVidiu koja podrzava PhysX da u setovanjima iskljuce PhysX kada se bude radio 3D Mark Vantage zbog korisnika sa ATI karticma jer ATI karte ne podrzavaju PhysX!
3D Mark 2006 - 26401
Intel Q9650@4500 Mhz Asus GTX295@790/1270 Asus Rampage Formula
CPU:Intel Q9550@4.225 MHz GPU: Asus GTX280@702/1250 MB: Asus Maximus II Formula RAM: 4*1GB DDR2 Corsair Dominator @ 994MHz CL4 5-4-12 OS: Win XP 32bit SP3
CPU: Intel Q9550@4208 MHz GPU: Asus GTX280@702/1200 MB: Asus Maximus II Formula RAM: 4*1GB DDR2 Corsair Dominator @ 990MHz CL5 5-5-15 2T OS: Vista Ultimate 64bit SP2
E druze blago tebi... cime ti hladis to cudo Vcore 1.8V??? E zar nisi mogao bolji skor da izvuces iz 3D Mark 06... ja sa mojom konfom imam skoro isti skor (a ti imas 280-ku - dok ja imam 260GTX 192SP, isti CPU ali ti imas E0 Steping - ja C1...)! Ovaj jesi probao sa manjom voltazom da drzis CPU na tom kloku 1.51V za 4.2 je mnogo kod mene (isto P45-ica) za 4.17 Vcore 1.4V...
Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!!!
:: @NMY- Mozes ti to jos da naguras, imam ja skor sa tom grafom i E8400, evo ti na slici, moras da oduvas ovaj rez sa tim procesorom... http://img36.imageshack.us/img36/1192/ati48506.jp :: :: @ttate - Iskljuci fiziku pa ponovo postuj re :: :: ::
:: 3D Mark 2006 - 2113 :: :: Intel Core 2 Quad 9550 @ 4165.5MHz :: Asus nVidia EN260GTX TOP 772/1308MHz :: Asus P5Q-E :: OCZ Reaper 2x1GB 981MHz 5-5-5-15 :: Windows XP Tiny Platinum Edition :: :: http://img33.imageshack.us/img33/5748/3dmarkscore2.jpg :: :: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!! :: ::
:: Sta ti `ladi memoriju :: :: Pozdrav :: :: :: :: 3D Mark 2006 - 2113 :: :: :: :: Intel Core 2 Quad 9550 @ 4165.5MHz :: :: Asus nVidia EN260GTX TOP 772/1308MHz :: :: Asus P5Q-E :: :: OCZ Reaper 2x1GB 981MHz 5-5-5-15 :: :: Windows XP Tiny Platinum Edition :: :: :: :: http://img33.imageshack.us/img33/5748/3dmarkscore2.jpg :: :: :: :: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!! :: :: :: ::
Ladim ga sa klimom... :) To je bio radjen rez za kvalifikacije GOC takmicenja pre par meseci (CPU sam veruj mi prodao potpuno ispravnog pre nekih 3 nedelje), Upaljena klima na max, otvoren prozor, lapovan CM V8 i E8400 (ne pitaj me nista, trebalo mi je po sedam sati ), a sada sto se tice ovog... sadasnjeg reza, krepao mi je XP, pa riva tuner nece da sljaka, sto je najcrnje nece ni u visti, pa sam prebio vistu, sinoc XP, sad idem da pukim novu termo pastu pa cemo da vidimo neki novi rez u skorije vreme (samo da riva proradi) Inace je na ovom Q9550 isti V8 `ladnjak :)
:: E druze blago tebi... cime ti hladis to cudo Vcore 1.8V?? :: E zar nisi mogao bolji skor da izvuces iz 3D Mark 06... ja sa mojom konfom imam skoro isti skor (a ti imas 280-ku - dok ja imam 260GTX 192SP, isti CPU ali ti imas E0 Steping - ja C1...) :: Ovaj jesi probao sa manjom voltazom da drzis CPU na tom kloku 1.51V za 4.2 je mnogo kod mene (isto P45-ica) za 4.17 Vcore 1.4V.. :: :: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!! :: :: :: @NMY- Mozes ti to jos da naguras, imam ja skor sa tom grafom i E8400, evo ti na slici, moras da oduvas ovaj rez sa tim procesorom... http://img36.imageshack.us/img36/1192/ati48506.jp :: :: :: :: @ttate - Iskljuci fiziku pa ponovo postuj re :: :: :: :: :: ::
Aha... pa vidim ja malo to meni... ajde javi sta si pocinio! :)
Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!!!
:: Ladim ga sa klimom... :) To je bio radjen rez za kvalifikacije GOC takmicenja pre par meseci (CPU sam veruj mi prodao potpuno ispravnog pre nekih 3 nedelje), Upaljena klima na max, otvoren prozor, lapovan CM V8 i E8400 (ne pitaj me nista, trebalo mi je po sedam sati ), a sada sto se tice ovog... sadasnjeg reza, krepao mi je XP, pa riva tuner nece da sljaka, sto je najcrnje nece ni u visti, pa sam prebio vistu, sinoc XP, sad idem da pukim novu termo pastu pa cemo da vidimo neki novi rez u skorije vreme (samo da riva proradi) Inace je na ovom Q9550 isti V8 `ladnjak : :: :: :: :: E druze blago tebi... cime ti hladis to cudo Vcore 1.8V?? :: :: E zar nisi mogao bolji skor da izvuces iz 3D Mark 06... ja sa mojom konfom imam skoro isti skor (a ti imas 280-ku - dok ja imam 260GTX 192SP, isti CPU ali ti imas E0 Steping - ja C1...) :: :: Ovaj jesi probao sa manjom voltazom da drzis CPU na tom kloku 1.51V za 4.2 je mnogo kod mene (isto P45-ica) za 4.17 Vcore 1.4V.. :: :: :: :: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!! :: :: :: :: :: @NMY- Mozes ti to jos da naguras, imam ja skor sa tom grafom i E8400, evo ti na slici, moras da oduvas ovaj rez sa tim procesorom... http://img36.imageshack.us/img36/1192/ati48506.jp :: :: :: :: :: :: @ttate - Iskljuci fiziku pa ponovo postuj re :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Sutra cu da oc-ujem cpu na 4 GHz i gpu na 790/4200MHz.Valjda cu dostici 16k.
P.S.Sad ne mogu,idem na matursko vece.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Evo jedan sa GTX280 ali OS je Windows 7 i otud i losiji rezultat ..Inace OC brojke su fenomenalne morate priznati :: :: 3D Mark 2006 - 21834 :: :: :: Intel Q9650@4500 Mh :: Asus GTX280@760/138 :: Asus Rampage Formul :: 4 GB OCZ Flex 9600@1200 Mhz@5-5-5-15 :: OS - Windows 7 :: :: http://img41.imageshack.us/my.php?image=3dmark2006windows7.pn :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: ::
GPU moze i preko 800 Mhz..820/830 Mhz se krecu Sapphire primerci..Slobodno trazi taj clock!Lepo se provedi na maturi i da nesto...
I Want to believe - The truth is out there
:: Sutra cu da oc-ujem cpu na 4 GHz i gpu na 790/4200MHz.Valjda cu dostici 16k :: :: P.S.Sad ne mogu,idem na matursko vece :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Evo jedan sa GTX280 ali OS je Windows 7 i otud i losiji rezultat ..Inace OC brojke su fenomenalne morate priznati :: :: :: :: 3D Mark 2006 - 21834 :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4500 Mh :: :: Asus GTX280@760/138 :: :: Asus Rampage Formul :: :: 4 GB OCZ Flex 9600@1200 Mhz@5-5-5-15 :: :: OS - Windows 7 :: :: :: :: http://img41.imageshack.us/my.php?image=3dmark2006windows7.pn :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
A zasto bi iskljucivao fiziku ? Ovo je rezultat koji ova masina moze da ostvari po default,i to je to. Zato ljudi i uzimaju nvidia karte da bi izmedju ostalog imali i PhysX a ne da bi ga iskljucivali i poredili sa AMD -om. Ko im je kriv, sto ga i oni nisu implementirali u svoje graficke.
:: @NMY- Mozes ti to jos da naguras, imam ja skor sa tom grafom i E8400, evo ti na slici, moras da oduvas ovaj rez sa tim procesorom... http://img36.imageshack.us/img36/1192/ati48506.jp :: :: @ttate - Iskljuci fiziku pa ponovo postuj re :: :: ::
:: A zasto bi iskljucivao fiziku ? Ovo je rezultat koji ova masina moze da ostvari po default,i to je to. Zato ljudi i uzimaju nvidia karte da bi izmedju ostalog imali i PhysX a ne da bi ga iskljucivali i poredili sa AMD -om. Ko im je kriv, sto ga i oni nisu implementirali u svoje graficke :: :: :: :: @NMY- Mozes ti to jos da naguras, imam ja skor sa tom grafom i E8400, evo ti na slici, moras da oduvas ovaj rez sa tim procesorom... http://img36.imageshack.us/img36/1192/ati48506.jp :: :: :: :: @ttate - Iskljuci fiziku pa ponovo postuj re :: :: :: :: :: ::
Pa i nisam bas srecan.Bas naprotiv ovih dana sam veoma tuzan-nestao mi pas.
:: Da bi ti bio srecan sto imas nvideju. Uzivaj u fizici :: :: :: - - - - :: `Symbian - Restart svakodnevnica` - - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefon :: :: :: A zasto bi iskljucivao fiziku ? Ovo je rezultat koji ova masina moze da ostvari po default,i to je to. Zato ljudi i uzimaju nvidia karte da bi izmedju ostalog imali i PhysX a ne da bi ga iskljucivali i poredili sa AMD -om. Ko im je kriv, sto ga i oni nisu implementirali u svoje graficke :: :: :: :: :: :: :: @NMY- Mozes ti to jos da naguras, imam ja skor sa tom grafom i E8400, evo ti na slici, moras da oduvas ovaj rez sa tim procesorom... http://img36.imageshack.us/img36/1192/ati48506.jp :: :: :: :: :: :: @ttate - Iskljuci fiziku pa ponovo postuj re :: :: :: :: :: :: :: :: ::
radi sta hoces, neka si najaci pa se kurci sa fizikom i nemaj obzira za druge iako je nvidia poznata po reimenovanju starih izdanja, tako i sa tvojom grafom. Jos jedna stvar, pokusaj da postavis tvoj rez sa fizikom na HWBOT, pa da vidim sta ce da bidne i koliko si upravu...
Evo ti moj rez sa fizikom, pa ti vidi koliko nije validan.... PS: Obrati paznju na rez procesora...
:: A zasto bi iskljucivao fiziku ? Ovo je rezultat koji ova masina moze da ostvari po default,i to je to. Zato ljudi i uzimaju nvidia karte da bi izmedju ostalog imali i PhysX a ne da bi ga iskljucivali i poredili sa AMD -om. Ko im je kriv, sto ga i oni nisu implementirali u svoje graficke :: :: :: :: @NMY- Mozes ti to jos da naguras, imam ja skor sa tom grafom i E8400, evo ti na slici, moras da oduvas ovaj rez sa tim procesorom... http://img36.imageshack.us/img36/1192/ati48506.jp :: :: :: :: @ttate - Iskljuci fiziku pa ponovo postuj re :: :: :: :: :: ::
Zar ti tako izgleda da se ja kao nesto kurcim? Niti se kurcim niti imam sa cim,samo sam rekao da sam tuzan i da mi je nestao pas.Mada kada si vec tu reci cu ti da sumnjam da pas ustvari nije sam nestao nego da ga je najurila moja supruga.Vec danima zvoca kako joj smeta ,kako budi decu i ostale ukucane, a pre par dana je i ujeo ni manje ni vise nego njenu mamu.Mislim da mu je posle toga odzvonilo,ali nema veze saznacu sigurno sta se sve tu desavalo. Ajde sad uzdravlje i ne sekiraj se puno za taj HWBOT.
:: radi sta hoces, neka si najaci pa se kurci sa fizikom i nemaj obzira za druge iako je nvidia poznata po reimenovanju starih izdanja, tako i sa tvojom grafom. Jos jedna stvar, pokusaj da postavis tvoj rez sa fizikom na HWBOT, pa da vidim sta ce da bidne i koliko si upravu.. :: :: Evo ti moj rez sa fizikom, pa ti vidi koliko nije validan.... PS: Obrati paznju na rez procesora.. :: :: http://img29.imageshack.us/img29/9263/q9550physx.jp :: :: :: :: A zasto bi iskljucivao fiziku ? Ovo je rezultat koji ova masina moze da ostvari po default,i to je to. Zato ljudi i uzimaju nvidia karte da bi izmedju ostalog imali i PhysX a ne da bi ga iskljucivali i poredili sa AMD -om. Ko im je kriv, sto ga i oni nisu implementirali u svoje graficke :: :: :: :: :: :: :: @NMY- Mozes ti to jos da naguras, imam ja skor sa tom grafom i E8400, evo ti na slici, moras da oduvas ovaj rez sa tim procesorom... http://img36.imageshack.us/img36/1192/ati48506.jp :: :: :: :: :: :: @ttate - Iskljuci fiziku pa ponovo postuj re :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Aj daj boze naci ces kucu, pa neces vise biti tuzan... Nego, mnogo odosmo u off, vracamo se na staro... Sledeci... :)
:: Zar ti tako izgleda da se ja kao nesto kurcim? Niti se kurcim niti imam sa cim,samo sam rekao da sam tuzan i da mi je nestao pas.Mada kada si vec tu reci cu ti da sumnjam da pas ustvari nije sam nestao nego da ga je najurila moja supruga.Vec danima zvoca kako joj smeta ,kako budi decu i ostale ukucane, a pre par dana je i ujeo ni manje ni vise nego njenu mamu.Mislim da mu je posle toga odzvonilo,ali nema veze saznacu sigurno sta se sve tu desavalo. Ajde sad uzdravlje i ne sekiraj se puno za taj HWBOT :: :: :: :: radi sta hoces, neka si najaci pa se kurci sa fizikom i nemaj obzira za druge iako je nvidia poznata po reimenovanju starih izdanja, tako i sa tvojom grafom. Jos jedna stvar, pokusaj da postavis tvoj rez sa fizikom na HWBOT, pa da vidim sta ce da bidne i koliko si upravu.. :: :: :: :: Evo ti moj rez sa fizikom, pa ti vidi koliko nije validan.... PS: Obrati paznju na rez procesora.. :: :: :: :: http://img29.imageshack.us/img29/9263/q9550physx.jp :: :: :: :: :: :: :: A zasto bi iskljucivao fiziku ? Ovo je rezultat koji ova masina moze da ostvari po default,i to je to. Zato ljudi i uzimaju nvidia karte da bi izmedju ostalog imali i PhysX a ne da bi ga iskljucivali i poredili sa AMD -om. Ko im je kriv, sto ga i oni nisu implementirali u svoje graficke :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: @NMY- Mozes ti to jos da naguras, imam ja skor sa tom grafom i E8400, evo ti na slici, moras da oduvas ovaj rez sa tim procesorom... http://img36.imageshack.us/img36/1192/ati48506.jp :: :: :: :: :: :: :: :: @ttate - Iskljuci fiziku pa ponovo postuj re :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Lepo se provedi na maturi ali brate eseses mnogo kenjas gde bre mozes da kloknes ovu 4870 na 4200MHz ej bre imam je kuci istu kao onu sto ti je nikola prodao,de bre ne moze da ide preko 3970 a i ono sto si kao klokno na 4000 je ??????????
Kao prvo koliko ja znam ti uopste nemas kuler sa kojim bi mogao da dodjes na 4GHz sa ti E7200, teba ti besan kuler i maticna sa mnoziocem 10 i FSB-om 400 ne znam da li ce P5Q-L to uspeti ajde videcemo,ako uspes javi!!!
:: Sutra cu da oc-ujem cpu na 4 GHz i gpu na 790/4200MHz.Valjda cu dostici 16k :: :: P.S.Sad ne mogu,idem na matursko vece :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Evo jedan sa GTX280 ali OS je Windows 7 i otud i losiji rezultat ..Inace OC brojke su fenomenalne morate priznati :: :: :: :: 3D Mark 2006 - 21834 :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4500 Mh :: :: Asus GTX280@760/138 :: :: Asus Rampage Formul :: :: 4 GB OCZ Flex 9600@1200 Mhz@5-5-5-15 :: :: OS - Windows 7 :: :: :: :: http://img41.imageshack.us/my.php?image=3dmark2006windows7.pn :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
@ ttate : Fizika se iskljucuje jer je to CPU test a ne CPU + GPU test... Tvoj rezultat GPU-a se nece promijeniti gasenjem PhysX-a nego ce se drasticno smanjiti tvoj CPU score, tj. pasce na normalne vrijednosti za tvoj procesor...
@ pufi : Daj molim nemoj gluposti da pricas, prvo, nije svaki primjerak isti, a drugo, idu memorija te karte i dosta preko 4000MHz, konkretno kod prijatelja je isla mislim na 4400MHz a mozda i vise...
Sto se tice OC-a, ne treba mu nikakav `besan` cooler za 4GHz, ne dize napon mnogo tako da to sve moze opusteno da hladi...
Drugo, kakve su to maticne sa mnoziocem ? Maticna ima mnozioc jedino za FSB (HT kod AMD-a) i to nema blage veze sa mnoziocem procesora...
Dalje, u danasnje vrijeme gotovo svaka maticna ide na 450-500MHz minimalno (govorim o P45 plocama), zavisi takodje i od procesora, a posto je njegova sa 8-faznom regulacijom napona vjerujem da moze i vise od 500MHz... Konkretno, prijateljeva ploca ide na 618MHz FSB i ne moze dalje jer mu procesor ne moze preko et frekvencije, mozda bi jos mogla da ide...
Vala NMY svaka ti cast NEK si objasnio..Ja gledam i ne verujem kakve ljudi budalastine pisu..Posle se cude kad ih bicujem,onda ja ne valjam i imam ostar jezik
E moj @pufi@ ,za ovoliko vremena na forumu nisi naucio da ploca nema multiplier vec CPU!Strasno kakve su to katastrofalne greske.Posle ces ti nekog da savetujes.Podgrej malo stolicu i nauci osnovne stvari!Besan cooler?Hm..I na stock cooler-u sa otvorenim prozorom i sa brojem obrtaja fana na max moze da dostigne taj clock za test bez problema! Ostalo ti je NMY sve lepo objasnio.
I Want to believe - The truth is out there
:: @ ttate : Fizika se iskljucuje jer je to CPU test a ne CPU + GPU test.. :: Tvoj rezultat GPU-a se nece promijeniti gasenjem PhysX-a nego ce se drasticno smanjiti tvoj CPU score, tj. pasce na normalne vrijednosti za tvoj procesor.. :: :: @ pufi : Daj molim nemoj gluposti da pricas, prvo, nije svaki primjerak isti, a drugo, idu memorija te karte i dosta preko 4000MHz, konkretno kod prijatelja je isla mislim na 4400MHz a mozda i vise.. :: :: Sto se tice OC-a, ne treba mu nikakav `besan` cooler za 4GHz, ne dize napon mnogo tako da to sve moze opusteno da hladi.. :: :: Drugo, kakve su to maticne sa mnoziocem ? Maticna ima mnozioc jedino za FSB (HT kod AMD-a) i to nema blage veze sa mnoziocem procesora.. :: :: Dalje, u danasnje vrijeme gotovo svaka maticna ide na 450-500MHz minimalno (govorim o P45 plocama), zavisi takodje i od procesora, a posto je njegova sa 8-faznom regulacijom napona vjerujem da moze i vise od 500MHz.. :: Konkretno, prijateljeva ploca ide na 618MHz FSB i ne moze dalje jer mu procesor ne moze preko et frekvencije, mozda bi jos mogla da ide.. :: :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.