Da, bolje prolazi 4870x2 CF. Hwbot je inace vrlo koristan, jer sve sto se hostuje na bilo kome forumu sa propisnom formom, to se tamo pojavi. Sva sintetika (3dmark, SPi, CPUz idt idt ..) Kad neko hoce da poredi neke rezultate, samo tamo idete na search i unesete sta vas zanima.
GTX295 na zalost podbacuje na 3D Marku06 i ne moze u normalnim uslovima da prati 4870x2.Primera radi evo kako se ponasaju na istoj masini,na istim podesavanjima te dve karte:
Za podbacivanje za 3D Mark 2006 si upravu 100% samo sto moram da dodam da je 3.6 Ghz usko grlo za tu kartu i da jos vise podbaci zbog toga.Minimalna frekfencija je nekih 4.0 Ghz da bi karta radila u gotovo punom potencijalu nekih 99%!
Evo moj doprinos :
Setovanja 16X AF,8X AA,1920X1200 znaci sve na Full
Pa ja idem za tobom ali nikako da te uhvatim za rep Nisam jos odvalio jedan 3D Mark 2006 do kraja da navrnem kartu i CPU i da ga pustim na ovim istim setovanjima da vidim koliko ce izbaciti..Ja tipujem da ce biti blizu 22-23k ,negde od prilike kao sa GTX280 (OC)samo na 1280x1024 i to sve na def u 3D Marku.
I Want to believe - The truth is out there
:: O bre...pa i ti isto radis :: :: Uglavnom, shvatili smo se ::
Extra.Podigni malo grafu za jos 30-40 Mhz..Obrati paznju na Shadere da ne predje 1600.Smanjuj ih za 50 Mhz u odnosu na GPU clock. Impresivan clock Q9550.Koja je ovo ploca?Velik je i FSB
:: :: Sky evo i mene za tobom... .) nesto mi ne frecera riva tuner, mora da je do drajvera, a i sistem je osakacen, ide novi veceraske... : :: :: moj mali doprinos... : :: :: http://img194.imageshack.us/img194/9731/q9550xp1.jp :: ::
Sky pa kako se ne secas,(sram te bilo, stidi se te tvoje sede kose i svojih godina... .) ) Asus maksimus II Formula, :) sto se grafe tice bice i toga, samo da nateram rivu da radi, a ko sto sam i rekao, pre toga svega novi sistem... :)
:: Extra.Podigni malo grafu za jos 30-40 Mhz..Obrati paznju na Shadere da ne predje 1600.Smanjuj ih za 50 Mhz u odnosu na GPU clock :: Impresivan clock Q9550.Koja je ovo ploca?Velik je i FSB :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sky evo i mene za tobom... .) nesto mi ne frecera riva tuner, mora da je do drajvera, a i sistem je osakacen, ide novi veceraske... : :: :: :: :: moj mali doprinos... : :: :: :: :: http://img194.imageshack.us/img194/9731/q9550xp1.jp :: :: :: ::
Za single kartu je i dalje najjaca GTX295 (AndreYang) uprkos podbacivanju u 3D Mark-u.. U sli situacija jos gora tako da je stanje kakvo jeste.. Ukljuciti sve opcije kad se vodi polemika a ne pricati na pamet bilo bi bolje nekim userima da to skapiraju. P.S.Sto bi se nervirao,glupost..
Sta ces brate.Omatorilo se.Sta da se radi.Ebi ga sorry..Extra.Onda sve potvrdjuje vec receno.Nema sta da se doda.Samo nov win i navrni grafu do besvesti,koriguj malo shadere i to je to..
P.S.Sad cu da otvorim novu temu sa 3D Mark rezultatima gde mozemo svi da postujemo..
:: Sky pa kako se ne secas,(sram te bilo, stidi se te tvoje sede kose i svojih godina... .) ) Asus maksimus II Formula, :) sto se grafe tice bice i toga, samo da nateram rivu da radi, a ko sto sam i rekao, pre toga svega novi sistem... : :: :: :: :: Extra.Podigni malo grafu za jos 30-40 Mhz..Obrati paznju na Shadere da ne predje 1600.Smanjuj ih za 50 Mhz u odnosu na GPU clock :: :: Impresivan clock Q9550.Koja je ovo ploca?Velik je i FSB :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sky evo i mene za tobom... .) nesto mi ne frecera riva tuner, mora da je do drajvera, a i sistem je osakacen, ide novi veceraske... : :: :: :: :: :: :: moj mali doprinos... : :: :: :: :: :: :: http://img194.imageshack.us/img194/9731/q9550xp1.jp :: :: :: :: :: ::
Evo ispravljam te.Jedna je karta i to je single karta.Nisam rekao single GPU vec single karta.Nisu dve kao sto i sam znas.Dve karte su kada spojis u SLI dva GTX295 kapish?
:: hm nisam bas siguran da je GTX 295 singl karta. Ona je valjda 2x260 spojena zajedno :: :: The graphics memory consists of 896MB per core for a total of 1792MB running through 2 448 bit buses at 1000MHz :: :: :: ispravi me ako gresim :: ::
Da li su vase komponente nabavljene tako sto ste dosli u radnju dobar dan, dobar dan dajte jedan C2Q i/ili PII X4, dodajte jedan HD4870x2 i/ili gtx295, itd... ili su to probrani primerci kod nekog drugara koji moze to da vam ucini.
Znaci ovo je bez ikakvih zadnjih namera, pitam onako cisto iz radoznalosti.
Znam da se generalno takve stvari se ne kupuju na kilo ali mozda neko od vas ipak moze da se probere pogotovu ako je stalna musterija.
Ja sam 8 meseci sklapao ovo sto imam, tako da jeste ta varijanta, ja udjem u radnju i kazem dajte mi jedan C2Q9550(mada sam pola sata okretao telefone i trazio E0 reviziju), sto se grafe tice ista je prica, samo sto je bila na bum (jel imate, ima, dobro rezervisite...) Ako neko ne veruje slobodno moze da vrne na kaficu i da se uveri... Koliko ja znam, za SKY-a vazi ista prica... :)
:: Da li su vase komponente nabavljene tako sto ste dosli u radnju dobar dan, dobar dan dajte jedan C2Q i/ili PII X4, dodajte jedan HD4870x2 i/ili gtx295, itd... ili su to probrani primerci kod nekog drugara koji moze to da vam ucini :: :: Znaci ovo je bez ikakvih zadnjih namera, pitam onako cisto iz radoznalosti :: :: Znam da se generalno takve stvari se ne kupuju na kilo ali mozda neko od vas ipak moze da se probere pogotovu ako je stalna musterija :: :: Ako je tako da se mi ostali ni ne trudimo :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.