Re: nVidia`s GT300 specifications revealed - it`s a cGPU!
23.04.2009. 01:41
status: user broj poruka: 18472
WTF?Sto je mnogo mnogo je..Ali.Do sad sam se naucio da ne letim na prvu jer kad god su nesto najavili nije bilo bas onako kako su nagovestili.. Treba cekati zvanicni test i finalni proizvod.Ali ako ovako bude 2x jaci core od GT200 ovo je onda nehumano zaista!Dokle ce vise da idu i ko ce bre ovo sve da prati???!!! `Dual precision is highly-dependant on how efficient the MIMD-like units will be, but you can count on 6-15x improvement over GT200`.Boles` !
Ko će da prati, neznano je, ali, ko` će da plati, e, tooo se zna. Ovo je opšti poziv na linč. Sada će svaki ebeni programerski tim za igre, da ovo protumači: ebeš optimizacije, bitno je da lepo izgleda. Tačka. I, nećemo igrati ništa novo dok se ne isprsimo za najnovije grafičke zverke... i tako u krug. A, tako je i bilo do sada, pa što menjati tim. U tem timu, mi smo stovrenja za šišanje i klanje, pri čemu se igramo po livadi do mile volje. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
To znaci da ce njihova najjaca karta imati 1024 SP`s, sto malo nije normalno, to ce mozda biti za nekih 3-5 godina, a ako to sad izbace kostace 1000 evra, tj. to nece niko kupovati, a ATI ce sigurno imati spreman odgovor, koji ce sniziti cenu svih grafickih karti, @Sky da ti nije ATI izbacio ovako uspesnu seriju 4000 seriju GTX260 bi kostao kao sad GTX280. Nego kad ces post te testove.
Ma kad pogledate sta sad imate, dual karticu koja ima skoro 512sp,tako da nije prvi put nVidiji da ovako radi .Nadam se da imaju i neka poboljsanja u samim jezgrima (sp) da su naprednija pa tako i brza.E ko ce da prati boga pitaj i procesor koji treba za ovo...... Mnogo skup sport nema sta.
:: Ma kad pogledate sta sad imate, dual karticu koja ima skoro 512sp,tako da nije prvi put nVidiji da ovako radi .Nadam se da imaju i neka poboljsanja u samim jezgrima (sp) da su naprednija pa tako i brza.E ko ce da prati boga pitaj i procesor koji treba za ovo..... :: Mnogo skup sport nema sta :: :: :: :: Sve je relativno !! :: ::
Nudi programiranje u Cuda i to ,a bacace 3 tera flopa,ova Ati jeva sto najavljuju za jun ,jul treba da baca oko 2 tera flopa.Po meni GT300 ce vise biti za profi nego za obicnog korisnika.
Ma da..Ako to bude uopste tacno kako sada pisu.Dok se ne pojavi nista od toga. 3 Tera flopa najavljuju za single core a u pripremi im je i dual core kartica.Znaci 6 Tera flopa bez kompromisa.Bre koja treba rezolucija da optereti ovakvu kartu?!Pa na ovoj kartici ce u 2560x1600 u Crysis Full sve da leti.
Ovo je samo takmicenje izmedju nVidie i ATI-a, koga to jos zanima, mislim u smislu da ce ovo neko da kupi? Mozda 1% gamera ce je kupiti kad izadje i sta onda? Cisto proseravanje! Da kosta izmedju 200 i 300 $ pa `ajde al` ovo cudo ce u startu biti iznad 500$, a u medjuvremenu ATI ce izbaciti graficku pribliznih performansi jeftiniju 30-ak % koja ce obesmisliti kupovinu nVidiine graficke. I sta ce ti graficka sa kojom ces u Crysisu imati 100 FPS kad i 40-50 je normalno za oko?!
Pa koliko se secam svaka HI End kartica nije bila ispod 450 eur kod nas pa su je opet masovno kupovali i to nije 1% gamera.Znam samo koliko je prodato u jednoj firmi. Iskreno kad izadje GT300 single core kartica ce biti revolucija kao sto se desilo kad je izbacen G80 i to je ono sto se ceni!Pripremljen je vec i Dual GPU model a to tek ne mogu da zamislim kako radi.Licno mislim da je nVidia oskocila bar jedno 2 koraka ,jedno godinu dana unapred generalno gledajuci na razvoj GPU-a.Tesko da ce ATI moci da dostigne i priblizno slicne performanse GT300 ali svakako cemo videti sta ce se desiti.Daj Boze da opet izbaci nesto jeftinije jer ce nVidia morati da spusti cene (tu je gile u pravu).
I Want to believe - The truth is out there
:: Ovo je samo takmicenje izmedju nVidie i ATI-a, koga to jos zanima, mislim u smislu da ce ovo neko da kupi? Mozda 1% gamera ce je kupiti kad izadje i sta onda? Cisto proseravanje! Da kosta izmedju 200 i 300 $ pa `ajde al` ovo cudo ce u startu biti iznad 500$, a u medjuvremenu ATI ce izbaciti graficku pribliznih performansi jeftiniju 30-ak % koja ce obesmisliti kupovinu nVidiine graficke. I sta ce ti graficka sa kojom ces u Crysisu imati 100 FPS kad i 40-50 je normalno za oko? :: :: ::
Sto si sam rekao, ovo su najjave, mozes sad i ti post na nekom svetskom forumu izlazi GT400 5000SP`s, ali ovo je malo futuristicki, ali videcemo, sto jaca grafa za manje pare to bolje po nas.
Pozdrav!
:: Pa koliko se secam svaka HI End kartica nije bila ispod 450 eur kod nas pa su je opet masovno kupovali i to nije 1% gamera.Znam samo koliko je prodato u jednoj firmi :: Iskreno kad izadje GT300 single core kartica ce biti revolucija kao sto se desilo kad je izbacen G80 i to je ono sto se ceni!Pripremljen je vec i Dual GPU model a to tek ne mogu da zamislim kako radi.Licno mislim da je nVidia oskocila bar jedno 2 koraka ,jedno godinu dana unapred generalno gledajuci na razvoj GPU-a.Tesko da ce ATI moci da dostigne i priblizno slicne performanse GT300 ali svakako cemo videti sta ce se desiti.Daj Boze da opet izbaci nesto jeftinije jer ce nVidia morati da spusti cene (tu je gile u pravu) :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: Ovo je samo takmicenje izmedju nVidie i ATI-a, koga to jos zanima, mislim u smislu da ce ovo neko da kupi? Mozda 1% gamera ce je kupiti kad izadje i sta onda? Cisto proseravanje! Da kosta izmedju 200 i 300 $ pa `ajde al` ovo cudo ce u startu biti iznad 500$, a u medjuvremenu ATI ce izbaciti graficku pribliznih performansi jeftiniju 30-ak % koja ce obesmisliti kupovinu nVidiine graficke. I sta ce ti graficka sa kojom ces u Crysisu imati 100 FPS kad i 40-50 je normalno za oko? :: :: :: :: :: ::
Ma naravno,ja bih voleo da tako bude ali ni sekunde nisam ubedjen.Dok se ne pojavi nista od toga!Svakako je lepa vest ali vreme ce pokazati svoje.
I Want to believe - The truth is out there
:: Sto si sam rekao, ovo su najjave, mozes sad i ti post na nekom svetskom forumu izlazi GT400 5000SP`s, ali ovo je malo futuristicki, ali videcemo, sto jaca grafa za manje pare to bolje po nas :: :: Pozdrav :: :: :: :: Pa koliko se secam svaka HI End kartica nije bila ispod 450 eur kod nas pa su je opet masovno kupovali i to nije 1% gamera.Znam samo koliko je prodato u jednoj firmi :: :: Iskreno kad izadje GT300 single core kartica ce biti revolucija kao sto se desilo kad je izbacen G80 i to je ono sto se ceni!Pripremljen je vec i Dual GPU model a to tek ne mogu da zamislim kako radi.Licno mislim da je nVidia oskocila bar jedno 2 koraka ,jedno godinu dana unapred generalno gledajuci na razvoj GPU-a.Tesko da ce ATI moci da dostigne i priblizno slicne performanse GT300 ali svakako cemo videti sta ce se desiti.Daj Boze da opet izbaci nesto jeftinije jer ce nVidia morati da spusti cene (tu je gile u pravu) :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ovo je samo takmicenje izmedju nVidie i ATI-a, koga to jos zanima, mislim u smislu da ce ovo neko da kupi? Mozda 1% gamera ce je kupiti kad izadje i sta onda? Cisto proseravanje! Da kosta izmedju 200 i 300 $ pa `ajde al` ovo cudo ce u startu biti iznad 500$, a u medjuvremenu ATI ce izbaciti graficku pribliznih performansi jeftiniju 30-ak % koja ce obesmisliti kupovinu nVidiine graficke. I sta ce ti graficka sa kojom ces u Crysisu imati 100 FPS kad i 40-50 je normalno za oko? :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.