Kartica svakako ubija ali .. Rezultati isti kao sa karticom na stock cooler-u.Postignuti OC kao na vazduhu. Tim koji testira kartice ili nema pojma ili se drzi nekih standardnih vrednosti!OC potencijal svakog procesora kako i grafickog tako i centralnog je osetno veci na vodi nego na vazduhu a po gotovu kad je u pitanju GPU koji bas trazi da se ohladi i dosta je stabilniji u uslovim za svaki dan.Sve su mi manje jasniji ovi sa guru 3d!
Mislim da se ta tecnost ne ponasa kao provodnik!!!
:: Sky jeli ti se desilo da ti procuri negde tecnost za hladjenje u tvom kompu? Jel uopste to moguce :: Cisto me zanima, ako je moguce, sta se desi.. :: Poz :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: ::
Ma druze to su price za malu decu..Toga nema..Iskreno,evo sta mi se u najgorem slucaju desilo.Skoro nisam dobro zavrnuo fiting na pumpi i malo je pustalo sokic sa strane ali samo da ovlazi,bilo mi je mrsko do skoro da ponovo skidam crevo i da dotezem dok to nisam uradio!Eto koliko je strasno!Mislim ne mozes da znas dojk ne osetis na svojoj kozi.Ja recimo nikad nebi presao na vazduh uopste! Pogledaj majke ti temperature pa mi reci sta mislis..E a sto je najbolje sve je postignuto sa jednim Triple radijatorom HW Labs Black Ice Extreme Triple.Za koji dan mi stizu jos dva radijatora Magicool Extreme II ! Ono sto sada ganjam ovih dana jeste stabilan clock na 4.5 Ghz!Malo je tesko podesiti bios zbog Skew clockova koji moraju da se lepo podese da nebi sistem bio nestabilan i to mi odvaja mnogo vremena a iskreno sam malo izgubio volju! Evo shoot : http://img17.imageshack.us/my.php?image=primetest3hrampagebios0sf6.png
Intel Burn test mi prolazi i sa 1.41v za vcore..Ludnica,taman imam prostora i za 4.5 Ghz,4.4 Ghz najmanje,to svakako!
@obradmi@ Obrade,pusti ti to on the fly,uzmi u obzir da je sajt na nivou.Pa jesmo li profesionalci ili nismo?Necemo valjda da radimo ofrlje!Slazes li se sa mnom?
I Want to believe - The truth is out there
:: Sky jeli ti se desilo da ti procuri negde tecnost za hladjenje u tvom kompu? Jel uopste to moguce :: Cisto me zanima, ako je moguce, sta se desi.. :: Poz :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: ::
Call of duty 4 ,igra koja voli GPU ,grafa je toliko brza da CPU ne moze da je isprati ,u ustvari CPU postaje usko grlo grafickoj koja je previse brza i dolazi u stanje cekanja sto se retko desava.
Cpu je bio Core i7 965 @ 3750 MHz (3.6 + Turbo mode).
That doesn`t mean that this thesis flies for any game out there. When you make GPUs go faster than your CPU can handle, you`ll see something similar to the above, up to 1920x1200 the CPU cannot provide data fast enough to the graphics card driver. It`s a state where the graphics cards literally is waiting on the CPU. It only happens in really extreme situations though.
Please, don`t over-do your tweaks, and be careful as overclocking typically is not covered by product warranty.
Nemoj verovati u sve sto procitas.Svako ima svoje zakljucke i svako drugacije gleda iz svog ugla.Kartica jeste jaka i predstavlja usko grlo za Qaud-ove 65 nm recimo Q6600 na 3.6 Ghz nemoze da prdne,dzaba sve prejak je GPU.U najmanju ruku uzima se Q9550 koji po mojoj proceni mora da bude najmanje na 4.0 Ghz da bi izvuko iz karte potencijal.. Ja sada iz mog CPU-a cedim svaki Mhz jer zelim pun potencijal od karte a siguran sam da necu imati problema,potpisujem! Nehalem jeste jak i po arhitekturi je mocniji od Yorkfield-a u toj Internoj vezi CPU-GPU ali ono sto je najbitnije to je visina Clocka CPU-a tj brzina koja treba da pogura taj GPU.Sto brzi Quad bolje ce raditi karta a i plus igre vise vole Yorkfield nego nehalem kako i veci clock a ne jacu arhitekturu!Kapirash?
:: Call of duty 4 ,igra koja voli GPU ,grafa je toliko brza da CPU ne moze da je isprati ,u ustvari CPU postaje usko grlo grafickoj koja je previse brza i dolazi u stanje cekanja sto se retko desava :: :: Cpu je bio Core i7 965 @ 3750 MHz (3.6 + Turbo mode) :: :: That doesn`t mean that this thesis flies for any game out there. When you make GPUs go faster than your CPU can handle, you`ll see something similar to the above, up to 1920x1200 the CPU cannot provide data fast enough to the graphics card driver. It`s a state where the graphics cards literally is waiting on the CPU. It only happens in really extreme situations though :: :: Please, don`t over-do your tweaks, and be careful as overclocking typically is not covered by product warranty.
Pa moraju da hvale,znas vec kako to ide..Marketing cuda i sl.. Ja recimo znam da eVGA i BFG sada samo nose ime i da vise nisu najkvalitetniji brend! Pouzdano tvrdim da je sada Asus No. One a jos nam je dostupan svima! P.S.Nemoj da se ljutis i imas komplexa kad ti nesto objasnjavam,znam ja da ti znas ali nije na odmet da cujes.
:: Rekoh da su hvalili grafu ,Yorkfield se nosi dobro sa Nehalemima po pitanju igrica slazem se ,nije tu Nehalem odmakao.
Max temp od 56c na tom kloku je stvarno extra! Ja sam moj e7300 max klokovao na 4GHz preko nije islo, ali temp sa vazdusnim hladjenjem bolje da ne pisem kolika je bila, spustio sam mu klok posle 15 min... Mada je interesantno da recimo do kloka od oko 3.8GHz mi nije prelazilo preko 60c po core-u (ne racunam onu temp procesora koja je manja), ali preko 3.8GHz proc se usijavao...
@LonleyMax Pa predpostavio sam nego reko da cujem od nekog koji je probao sve zive varijante koliko je to trajno i izdrzljivo
Hope is the first step on the road to disappointment.
:: Ma druze to su price za malu decu..Toga nema..Iskreno,evo sta mi se u najgorem slucaju desilo.Skoro nisam dobro zavrnuo fiting na pumpi i malo je pustalo sokic sa strane ali samo da ovlazi,bilo mi je mrsko do skoro da ponovo skidam crevo i da dotezem dok to nisam uradio!Eto koliko je strasno!Mislim ne mozes da znas dojk ne osetis na svojoj kozi.Ja recimo nikad nebi presao na vazduh uopste :: Pogledaj majke ti temperature pa mi reci sta mislis..E a sto je najbolje sve je postignuto sa jednim Triple radijatorom HW Labs Black Ice Extreme Triple.Za koji dan mi stizu jos dva radijatora Magicool Extreme II :: Ono sto sada ganjam ovih dana jeste stabilan clock na 4.5 Ghz!Malo je tesko podesiti bios zbog Skew clockova koji moraju da se lepo podese da nebi sistem bio nestabilan i to mi odvaja mnogo vremena a iskreno sam malo izgubio volju :: Evo shoot :: http://img17.imageshack.us/my.php?image=primetest3hrampagebios0sf6.pn :: :: Intel Burn test mi prolazi i sa 1.41v za vcore..Ludnica,taman imam prostora i za 4.5 Ghz,4.4 Ghz najmanje,to svakako :: :: @obradmi@ Obrade,pusti ti to on the fly,uzmi u obzir da je sajt na nivou.Pa jesmo li profesionalci ili nismo?Necemo valjda da radimo ofrlje!Slazes li se sa mnom :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: Sky jeli ti se desilo da ti procuri negde tecnost za hladjenje u tvom kompu? Jel uopste to moguce :: :: Cisto me zanima, ako je moguce, sta se desi.. :: :: Poz :: :: :: :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: ::
^^ time sto se hladi tecnoscu, ne znaci da je tecnost provodnik, to je kao destilisana voda, ako se ne koristi sama, tako da tu nema provodjena, ...ladno se moze potopiti celo kuciste u takvu tecnos xD, hm... dobra ideja!
Da.To je najvisa maximalna postignuta temperatura.Radna je smesna,ide ispod 31c u idle a full load nekih 46-47c!Ovo se postize sa najsavremenijim vodenim hladjenjima tako da od ovog bolje ne moze .Bice bolje tek kad dobijem jos dva radijatora
Tecnost koja se stavlja u sistem nije obicna destilovana voda niti coolant-i koji se kupuju ili dobijaju sa vodenim sistemima!Pravi se posebna smesa od organske materije (antifriz) i destilovane vode koja se pomesa.Procentulano se zna koliko cega ide i to je to..
:: Max temp od 56c na tom kloku je stvarno extra :: Ja sam moj e7300 max klokovao na 4GHz preko nije islo, ali temp sa vazdusnim hladjenjem bolje da ne pisem kolika je bila, spustio sam mu klok posle 15 min... Mada je interesantno da recimo do kloka od oko 3.8GHz mi nije prelazilo preko 60c po core-u (ne racunam onu temp procesora koja je manja), ali preko 3.8GHz proc se usijavao... :: :: @LonleyMax Pa predpostavio sam nego reko da cujem od nekog koji je probao sve zive varijante koliko je to trajno i izdrzljiv :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: Ma druze to su price za malu decu..Toga nema..Iskreno,evo sta mi se u najgorem slucaju desilo.Skoro nisam dobro zavrnuo fiting na pumpi i malo je pustalo sokic sa strane ali samo da ovlazi,bilo mi je mrsko do skoro da ponovo skidam crevo i da dotezem dok to nisam uradio!Eto koliko je strasno!Mislim ne mozes da znas dojk ne osetis na svojoj kozi.Ja recimo nikad nebi presao na vazduh uopste :: :: Pogledaj majke ti temperature pa mi reci sta mislis..E a sto je najbolje sve je postignuto sa jednim Triple radijatorom HW Labs Black Ice Extreme Triple.Za koji dan mi stizu jos dva radijatora Magicool Extreme II :: :: Ono sto sada ganjam ovih dana jeste stabilan clock na 4.5 Ghz!Malo je tesko podesiti bios zbog Skew clockova koji moraju da se lepo podese da nebi sistem bio nestabilan i to mi odvaja mnogo vremena a iskreno sam malo izgubio volju :: :: Evo shoot :: :: http://img17.imageshack.us/my.php?image=primetest3hrampagebios0sf6.pn :: :: :: :: Intel Burn test mi prolazi i sa 1.41v za vcore..Ludnica,taman imam prostora i za 4.5 Ghz,4.4 Ghz najmanje,to svakako :: :: :: :: @obradmi@ Obrade,pusti ti to on the fly,uzmi u obzir da je sajt na nivou.Pa jesmo li profesionalci ili nismo?Necemo valjda da radimo ofrlje!Slazes li se sa mnom :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sky jeli ti se desilo da ti procuri negde tecnost za hladjenje u tvom kompu? Jel uopste to moguce :: :: :: Cisto me zanima, ako je moguce, sta se desi.. :: :: :: Poz :: :: :: :: :: :: :: :: :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.