Koliko vidim ATI tabor je definitivno podvukao crtu da sa single GPU ne moze da parira nVidia-i tako da se se preusmerili na Dual resenje... Najavljena cena ove kartice je i vise nego mnogo a kako ce se pokazati to cemo tek da vidimo..Jako me interesuje taj njihov sledeci korak... Iz ciste radoznalosti voleo bih sutra da je izbace..Bilo kako bilo,sve su to jos spekulacije,pitanje je dal ce moci ispostuju navedene specifikacije..Vidim da je isti tj poboljsani RV770 sada (RV870) graficki procesor u 40nm Dva odvojena GPU-a ici ce na dva PCB-a ili ce da je urade u Dual Core arhitekturi kao single GPU???To bi trebalo videti i doziveti....Go..Go...ATI
Nvidia ima svoje trziste ,verovatno ce i oni izaci sa necim adekvatnim ,ali u svakom slucaju je dobro da se takmice i Ati i Nvidia zbog nizih cena i vece ponude na trzistu.
sve jasno. opet ne bi bili lose da malo padnu (10 dana stecaja) pa da oni obaraju cene atijevih karti. ista prica vazi i za intel u odnosu prema amd-u .
NVIDIA ima svoju quadro liniju grafickih kartica za 3D programe u kojoj je neprikosnovena, i koja joj donosi ogroman profit. Dok god je njih nema ni govora o stecaju. Nije li to cudno - Intela `izdrzava` najslabiji procesor(ATOM), a Nvidiu najjace kartice (Quadro). Kako god, jedva cekamo da vidimo sta ATI ovoga puta ima da kaze JOLE
Ne uz nju ce dolaziti zasebno malo kuciste sa sopstvenim napajanjem od 350W a na racunar ce se spajati USB3 interfejsom.
Koliko ja vidim ATi-ju bi vise godila veca memorijska magistrala nego novi chip. Cini mi se da je razvoj novog chipa skuplji od nove memorjske magistrale a za krunu bi mu bilo dosta da skoci sa 256 bita na za nVidiju skromnih 384bita ili da je sahrani sa 512.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.