Zii is StemCell Computing Everything you know is about to change. Drawing our inspiration from the intelligence of Mother Nature – who through over a billion years of evolution has designed the basic building block of life: the stem cell – we have created a stem cell-like silicon that is able to grow and multiply into different solutions and ecosystems. With an investment that spans over 10 years, over a billion dollars and over 10,000 man-years, the world is poised to experience a breakthrough that will better lives beyond our imagination. Even in the midst of these turbulent times, you will discover incredible recession-friendly business opportunities that enable you to thrive and prosper.
Zii predstavlja računarsle matične ćelije. Sve što znate će se promeniti. Crpimo inspiraciju posmatrajući majku prirodu koja je tokom miliona godina dizajnirala osnovnu jedinicu života-matičnu ćeliju. Creative je stvorio silikonsku matičnu ćeliju koja ima mogućnost rasta i reprodukovanja u različita rešenja/oblike i ekosisteme. Investicijama koje se protežu deset godina unazad, preko milijardu dolara investicija i posle deset hiljada ljudskih godina, svet ima priliku da iskusi napredak koji će poboljšati život do neslućenih granica. Čak i u ovim nesigurnim vremenima otkrićete neverovatne `recession-friendly` poslovne prilike kojima će te se unaprediti.
Ovo je ukratko prevod. Nisam pro prevodilac tako da se izvinjavam unapred ako neki deo niste shvatili ili je nerazumljiv. Recession friendly se nisam ni trudio da prevedem.
Priča je o Zii procesoru. Za sada se zna da će ići u neki prenosivi uređaj tipa mp3 plejer. Najavljuju neke nove opcije. Postoje i slike budućeg interfejsa ali ne deluju ništa spektakularno. Planirano pojavljivanje uređaja je sredinom 2009.
Za one koji ne znaju. Matične ćelije su osnovne ćelije živog organizma sposobne da se pretvaraju u ćeliju bilo koje vrste/tkiva od kojeg se sastoji naš organizam. a sta ti ja znam...
Matične ćelije imaju sposobnost rasta- deoba i diferencijacije- pretvaranje u bilo koju somatsku ćeliju. Da li to znači da će dotični `čip` takodje da raste i `sazreva` tj. uči, i da će svaki pojedinačni čip da bude jedinstven, u zavisnosti od sredine- uslova korišćenja?
Ovo je sve što sam do sada saznao, ali kao što piše u tekstu `that is able to grow and multiply into different solutions and ecosystems`. Iskreno teško mogu da zamislim kako nešto silikonsko može fizički da raste samostalno, ali pretpostavljam da će svaki uređaj biti jedinstven u zavisnosti od potreba njegovog vlasnika. SF now!!! a sta ti ja znam...
:: :: :: Matične ćelije imaju sposobnost rasta- deoba i diferencijacije- pretvaranje u bilo koju somatsku ćeliju. Da li to znači da će dotični `čip` takodje da raste i `sazreva` tj. uči, i da će svaki pojedinačni čip da bude jedinstven, u zavisnosti od sredine- uslova korišćenja ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.