Evo pretstavio sam nas na svetskom nivou da pokazemo da i mi imamo konja za trku...Naravno sve je sala...Naime izbacio sam bench na guru 3D i trenutno sam na devetom mestu rang liste za 3D Mark 2006... CPU nisam mogao vise da poguram jer me ploca koci jer ne moze vise FSB ali sa drugom plocom cu ponoviti ponovo bench sa jedno 5 Ghz na H2O i sa jos OC-a grafike da poboljsamo malo plasman...Nadam se nekom 4-5 mestu...Ovo je cisto vise radi razonode..Evo link:
Sta reci za ATI i AMD... grafe ili su u CF-u ili su sa x2 procesorima i opet je gusto vs. GTX280... a AMD nek mi neko nadje bilo koji AMD procesor medju prvih pedeset dalje nisam ni gledao!!!!
:: Intel and nVidia rules!! :: :: Sta reci za ATI i AMD... grafe ili su u CF-u ili su sa x2 procesorima i opet je gusto vs. GTX280... a AMD nek mi neko nadje bilo koji AMD procesor medju prvih pedeset dalje nisam ni gledao!!!!
Ma izgleda se niko i nece javiti od tih crvenih ATI/AMD fun decaka i devojcica!!!!
:: Au kolega...Zasmejao si me bas! :: :: I Want to believe - The truth is out there :: OC House :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Intel and nVidia rules!! :: :: :: :: Sta reci za ATI i AMD... grafe ili su u CF-u ili su sa x2 procesorima i opet je gusto vs. GTX280... a AMD nek mi neko nadje bilo koji AMD procesor medju prvih pedeset dalje nisam ni gledao!!!!
Naravno kada AMD tu nema sta da trazi.... Tesko da ce neko od crvenih sada nesto da kaze,sem ako neka pametnica ne izadje sa nekom teorijom :) P.S. Sky, svaka cast!
:: Intel and nVidia rules!! :: :: Sta reci za ATI i AMD... grafe ili su u CF-u ili su sa x2 procesorima i opet je gusto vs. GTX280... a AMD nek mi neko nadje bilo koji AMD procesor medju prvih pedeset dalje nisam ni gledao!!!!
Prosto me je sramota što sam AMD-ovac. Svaka čast Sky na rezultatu, ali me prosto zabole što Intel na površini Plutona bez kulera može da se klokuje na 10GHz, a sa ASUS-ovom pločom možda i malo više. Meni moje sranje od AMD-a na 3GHz radi pos`o.
Mir zeleni i crveni,Intelovci AMD-ovci...Temu nisam postavio iz razloga da se vi sad prepirete i prepucavate ko i obicno...Stvari su takve kakve su..Intel ima prednost,nVidia je bolja i sta sad...Treba biti realan...Ja se secam kada sam testirao mog Intel Prescott-a 478 Socket sa AMD Athlon-om 64 Bit koji je na 2.0 Ghz bio brzi od mog Intela sa 3.0 Ghz...I sta sad,jer treba ziveti od stare slave i sam sebe lagati..Jednostavno je tako kako je..Prihvatite to vec jednom..Ako se nekad AMD vrati u igru dobrodosao..Mislim,cemu to prepucavanje vise...Navijajte za mene da pokazimo vise ovim zapadnjacima da i Srbin ume da zada udarac,dajte malo sloge..
I Want to believe - The truth is out there OC House @PCBeast@
Re: Ako neznate pogledajte koji procesor je na prvo mesto
24.10.2008. 22:34
status: user broj poruka: 1475
Re:gilespi026 Ne pricamo o ceni proizvoda vec o samim proizvodima... crveni se toliko hvale pa samo rezultati da se vide... ne kazem ja nista da AMD ne valja, cak naprotiv do skora sam ga i imao, ali neki funovi crvenih nemogu da se pomire sa cinjenicom da AMD nije ono sto je nekada bio... Re:nenika snapravio si gresku... sad si i ti poceo da mesas babe i zabe... dva CPU vs. Single... pricamo o single CPU slucajevima... a mislim da u slucaju dual CPU dosta uticaja ima i maticna ploca!!! :: :: :: :: http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php
Ne verujem da se smaras uopste da objasnis situaciju po 100000000000000 put...
Uzivaj u zivotu i pusti ih neka se zaludjuju i lupaju...
:: Mir zeleni i crveni,Intelovci AMD-ovci...Temu nisam postavio iz razloga da se vi sad prepirete i prepucavate ko i obicno...Stvari su takve kakve su..Intel ima prednost,nVidia je bolja i sta sad...Treba biti realan...Ja se secam kada sam testirao mog Intel Prescott-a 478 Socket sa AMD Athlon-om 64 Bit koji je na 2.0 Ghz bio brzi od mog Intela sa 3.0 Ghz...I sta sad,jer treba ziveti od stare slave i sam sebe lagati..Jednostavno je tako kako je..Prihvatite to vec jednom..Ako se nekad AMD vrati u igru dobrodosao..Mislim,cemu to prepucavanje vise...Navijajte za mene da pokazimo vise ovim zapadnjacima da i Srbin ume da zada udarac,dajte malo sloge.. :: :: I Want to believe - The truth is out there :: OC House :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: ::
Ne želim ja da se svađam (iako je to srpski običaj - na žalost), samo bih voleo da vidim test (tvoj ili nekog drugog) nekog Intelovog procesora u kome on jebe keve ili nVidiine grafičke (što je malo manje verovatno pošto su nVidia i ATI od prilike tu), a da u 5-10 odgovora koji slede ne počne pljuvanje po AMD-u i ATI-ju samo zato što je Intel trenutno bolji. Ljudi skoro da ne obraćaju pažnju na snagu Intelovog procesora, nego se odmah osvrću na `slabost` AMD-ovih. Dakle, ako se priča o jakom Intelu, nek se priča samo o tome, a ne da bude pljuvanje AMD-a.
Re: Ako neznate pogledajte koji procesor je na prvo mesto
25.10.2008. 00:03
status: user broj poruka: 12794
Ajde malo mucni glavom. Taj AMD je serverski procesor koji skoro pa i nema u slobodnoj prodaji, a kosta preko 1200$... Ovde pricamo o mainstream procesorima...
Dakle, uzeti Intel CPU u cenovnom rangu AMD CPU-a i onda upoređivati. A i voleo bih da vidim kod Intela razliku između serverskih procesora i onih koji su namenjeni kućnim računarima. Ta razlika sigurno nije kao kod AMD-a. To nam samo govori da Intel svoje serverske procesore prodaje u drugačijem pakovanju običnim korisnicima ( otud i daleko viša cena kod Intel-a ). A što se ATI-ja tiče, uzmimo u obzir da je 4870 256 bit-na karta za razliku od NVIDIA kartica 2xx serije koje su 512 bit-ne. To ipak nije za poređenje. Pozdrav svima Skid
Ima dosta logike u tvojim tvrdnjama ali ko je kriv AMDeki sto ne izbaci neki HD4870 sa 768mb memorije i bar 384 bita. Tada bi zeleni tabor prosto pozuteo od muke, ovako nazalost oni mogu da pricaju sta im volja.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Dakle, uzeti Intel CPU u cenovnom rangu AMD CPU-a i onda upoređivati. A i voleo bih da vidim kod Intela razliku između serverskih procesora i onih koji su namenjeni kućnim računarima. Ta razlika sigurno nije kao kod AMD-a. To nam samo govori da Intel svoje serverske procesore prodaje u drugačijem pakovanju običnim korisnicima ( otud i daleko viša cena kod Intel-a ). A što se ATI-ja tiče, uzmimo u obzir da je 4870 256 bit-na karta za razliku od NVIDIA kartica 2xx serije koje su 512 bit-ne. To ipak nije za poređenje :: Pozdrav svima :: Ski :: ::
Pogledajte koliko je 4870 X2 po specifikacijama brza karta ,znaci neuporedivo...Veci defaultni clock GPU-a,veci memorijski protok,ama da ne nabrajam,sve dosta brze...I sta se desava u praksi?Opet je GTX brzi u vecini igara a ATI dobija u rezolucijama od 2560x1600 Evo to su realno 512 bit-ne kartice i jos je ATI sa dva graficka procesora...Ma dajte ljudi vise ama dokle sami sebe lazete?ATI je uvek imao i brzi GPU bar sto se tice clock-a i brzi memorijski protok ,na svakom polju je u Mhz-ima bio iznad uvek a uvek u praksi sporiji!Nemojte da se lazemo,nisu krivi samo driver-i..Render sam takve arhitekture GPU-je jednostavno takav i to je kraj..Ako treba mogu da navedem jos primera da se udubimo u strukturu a ne u spekulacije i rekla-kazala!
Kada je neko video (ako u opšte i ima) reklamu za ATI-ja pri startovanju neke video igre. Za oko sedam godina koliko imam komp, ne sećam se da sam video i jednu. Ali zato svaka druga ima `nVidia ment to be played`, što bar meni govori da su te igre bolje optimizovane za nVidiu nego za ATI-ja. Za Athlone 64 (AMD-a) se sećam reklame iz Riddicka i više ni jedne igre. Do duše, ni Intel se nije mnogo reklamirao (čini mi se da sam prvi put video reklamu u Hellgate Londonu, koji sada igram), ali je zato za nVidiu to redovan slučaj (i u ovoj igri). Svi se dobro sećaju šta se desilo kada je Valve objavio da će Half-Life 2 bolje raditi na ATI-jevim kartama. Sad ćete reći da pričam gluposti, ali ja lično ne bih ovo tako lako zanemario.
Primera ima koliko hoćeš. Čak i štetno reklamiranje se dešava. U igri Toca 3 racing početni ekran kreće Intel reklama `Runs great on c2d extreme`. Ja verujem da je tako, ali ja tu istu igru teram na maxxx(i AA na max) na Athlonu starom 5godina.
Jedino bi jos dodao da Ati 4870 x2 nije bolji samo u 2560x1600 nego i u 2,048 x 1,536 i 1920x1200,nize od toga je bolja gtx280 ,ovo vazi za Crysis kao neko merilo.Ati pokazuje progres kako rastu rezolucije to smo konstatovali ranije .Vecina ljudi igra na manjim rezolucijama.Mada za prave gamere znaci svaki pixel vise.Nvidia je ovo postigla sa 1 GPU ,a ATI sa 2 GPU ta cinjenica govori u prilog Nvidia,sve drugo je na strani ATI.Zakljucak bi mogao da bude ako Nvidia napravi gtx280 x2 trebalo bi da bude brzi od 4870x2.
Ispravio bi te...U 1920x1200 je GTX u velikoj vecini igara brzi...Sve iznad toga ima prednost dvoglava crvenperka!I kad izvuces statistiku i celokupni procenat GTX je brza karta...To ti je isto kao sa automobilima...Na stazi su ovi manji sporski automobioli na potezanju brzi ali sta se desava kasnije,maximalna brzina im se gubi zbog manje kubikaze...Eto banalan primer...Tako ti dodje i ovde...Dva GPU-a naspram jednog koji se monstruozno nosi sa njima!Koliko se secam vi se non stop bunite kako to nisu klase te 256 bit naspram 512 bit i sl..Pa sto se onda poredi X2 sa dva GPU-a sa jednim GTX-om?Nisu u klasi!Ajde da cekamo tog GX2 280 pa da vidimo ko kosi a ko vodu nosi!
:: Jedino bi jos dodao da Ati 4870 x2 nije bolji samo u 2560x1600 nego i u 2,048 x 1,536 i 1920x1200,nize od toga je bolja gtx280 ,ovo vazi za Crysis kao neko merilo.Ati pokazuje progres kako rastu rezolucije to smo konstatovali ranije .Vecina ljudi igra na manjim rezolucijama.Mada za prave gamere znaci svaki pixel vise.Nvidia je ovo postigla sa 1 GPU ,a ATI sa 2 GPU ta cinjenica govori u prilog Nvidia,sve drugo je na strani ATI.Zakljucak bi mogao da bude ako Nvidia napravi gtx280 x2 trebalo bi da bude brzi od 4870x2.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.