The World Powerful Quad Core Ever - Test Stability and Overclocking Guide!
STRANA 1 OD 1
SkyFire
The World Powerful Quad Core Ever - Test Stability and Overclocking Guide!
18.08.2008. 03:37
T11500
status: user broj poruka: 18472
Neko rece da bacim Full test stabilnosti i overclock upustvo kako bi nekima bilo lakse da se snadju na svojim masinima pri tom postupku.. Napominjem da sve zavisi od komponenti koje posedujete tako da ni ovo setovanje za overclock CPU-a ne prolazi za sve...
Test je radjen na konstantnoj temperaturi od 25-26 C
Komponente koriscene za test su sledece:
Intel Quad Core Q9650 Asus Rampage Formula OCZ DDR2 PC2-9600 FlexXLC Edition 1200 Mhz/ 4GB Western Digital 4000 AAKS Matrox Millenium II Cooler Master M1000
Na sve ovo CPU je hladio Thermaltake Water Block sa Thermaltake Water Cooling sistemom!
Overclock Settings For 4.2 Ghz Stabilno For Every Day:
Ai Overclock Tuner : Manual OC From CPU Level Up : Auto CPU Ratio Setting : 9 FSB Frequency : 468 FSB Strap to North Bridge : 333 (5:6) PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: DDR2- 1124 DRAM Command Rate : Auto (2N) DRAM CLK Skew on Channel A: Advance 300ps DRAM CLK Skew on Channel B: Advance 300ps DRAM Timing Control: Manual CAS# Latency : 5 RAS# to CAS# Delay : 5 RAS# Precharge : 5 RAS# ActivateTime : 15 RAS# to RAS# Delay : Auto Row Refresh Cycle Time : Auto Write Recovery Time : 11 Read to Precharge Time : 4
Read to Write Delay (S/D) : 8 Write to Read Delay (S) : 3 Write to Read Delay (D) : 5 Read to Read Delay (S) : Auto Read to Read Delay (D) : Auto Write to Write Delay (S) : Auto Write to Write Delay (D) : Auto
Write to PRE Delay : Auto Read to PRE Delay : Auto PRE to PRE Delay : Auto ALL PRE to ACT Delay : Auto ALL PRE to REF Delay : Auto
DRAM Static Read Control: Disabled Ai Clock Twister : Lighter Transaction Booster : Manual Common Performance Level : 07 Pull in CHA PH1 : Disabled Pull in CHA PH2 : Disabled Pull in CHA PH3 : Disabled Pull in CHA PH4 : Disabled Pull in CHA PH5 : Disabled Pull in CHB PH1 : Disabled Pull in CHB PH2 : Disabled Pull in CHB PH3 : Disabled Pull in CHB PH4 : Disabled Pull in CHB PH5 : Disabled
CPU Voltage : 1.42500 CPU PLL Voltage : 1.60 North Bridge Voltage : 1.55 DRAM Voltage : 2.12 FSB Termination Voltage : 1.50 South Bridge Voltage : 1.12500 SB 1.5V Voltage : Auto Loadline Calibration : Enabled CPU GTL Reference : Auto North Bridge GTL Reference : Auto DDR2 Controller REF Voltage : Auto DDR2 Channel A REF Voltage : Auto DDR2 Channel B REF Voltage : Auto
CPU Spread Spectrum : Disabled PCIE Spread Spectrum : Disabled
Napominjem da doticna memorija nije full kompatibilna sa Asus maticnim plocama tj sa X38 i X48 Chipset-om tako da ko pozeli da je kupi moze se koristiti mojim setovanjima za uspostavljanje stabilnog rada!!!
Pa nisam menjao celokupnu konfiguraciju...Samo sam uzeo drugi CPU i grafiku koju treba da uzmem u toku ove nedelje...Sve je ostalo isto sto sam imao i do sad...
Evo vidi se ovde tacno sta mi je od komponenti ostalo pod moja masina...(Onu drugu grafiku sam poklonio devojci... )
P.S.Treba i monitor da mi stigne...Jedna 28 - mica na 2 ms
@bax2003@ CPU ide i preko 4.5 Ghz ali to je samo za test i bench...Inace najoptimalnije za svaki dan je nesto preko 4.2 Ghz sa nekom normalnom voltazom kao sto je ova sad koja je za ovu brzinu cak i izuzetno mala..Kako se FSB povecava samo za tih 100 Mhz + na 4.2 Ghz trazi nekih 1.44.8v pa i pored toga za stabilan rad a ja necu da ga przim jer mi nista ne znaci jos samo toliko...Mogao sam da trazim samu granicu do 4.4 Ghz stabilno ali bi se priblizio i granici od nekih 1.46v do - 1.47v zavisno koliku mu bude trebalo a ne zelim bas da ga przim toliko,ipak je ovo moje cedo...!!!Plus temperatura nebi smela da predje nekih 75c da bi se CPU osecao komotno a za to je potreban vodenjak od najmanje 300 Eur!!!
I Want to believe - The truth is out there OC House @PCBeast@
To bi znacilo jedan od (najvecim delom) - mostly - uglavnom najmocnijih...Nije jedan od nego je najmocnijih Quad danasnjice... Fali samo S...Nocas sam kasno postovao tako da nisam ni obracao paznju!
Re: The World Powerful Quad Core Ever - Test Stability and Overclocking Guide!
18.08.2008. 17:32
status: user broj poruka: 166
Svaka cast, potrudio si se kao i uvek i zasluzujes cestitke, ALI, gde su realni testovi i konkretni rezultati koje si mi obecao? Interesuje nas da li se isplati dati za q9650 2x ili 3x ili 4x vise kinte nego za neki drugi quad, npr. q9300 ili q6600, ako znamo da se i ovi procevi mogu odlicno klokovati? Uzmimo q6600, moze bez prob da radi na 3,6 - 3,7 za svaki dan na obicnom hladjenju, a to je za Crysis vise nego puna kapa (da ne pominjem i druge igre). Znaci li da je za igre potpuno besmisleno dati 5 ili 6 glava, kad je dobitak nikakav? Ako tvrdis suprotno, daj testove.
Najvaznija stvar, gde su render, video encode, video edit...testovi? Ovo je proc namenjen pre svega gradjevincima, arhitektama, animatorima, graficarima, videomanima...koliko se ja razumem. Njih ne interesuje Prime, vodeno hladjenje i FSB. Njih interesuje vreme obrade i odnos cene i performansi.
Pozdrav i nadam se da me neces opet ignorisati.
ps daum je u pravu (ali to nije poenta teme)
Renaming his people blood elves, in honor of their fallen countrymen, he taught them how to tap into ambient mystical energies...
Kakis dzabe...QX je Quad Core Extreme i nije obican Quad!!!Spada u Extreme seriju tako da nema veze sa ovim CPU-om!!!Sto znaci da sam ja rekao generalno ispravnu i tacnu stvar!!!
:: Svaka cast, potrudio si se kao i uvek i zasluzujes cestitke, ALI, gde su realni testovi i konkretni rezultati koje si mi obecao? Interesuje nas da li se isplati dati za q9650 2x ili 3x ili 4x vise kinte nego za neki drugi quad, npr. q9300 ili q6600, ako znamo da se i ovi procevi mogu odlicno klokovati? Uzmimo q6600, moze bez prob da radi na 3,6 - 3,7 za svaki dan na obicnom hladjenju, a to je za Crysis vise nego puna kapa (da ne pominjem i druge igre). Znaci li da je za igre potpuno besmisleno dati 5 ili 6 glava, kad je dobitak nikakav? Ako tvrdis suprotno, daj testove. :: :: Najvaznija stvar, gde su render, video encode, video edit...testovi? Ovo je proc namenjen pre svega gradjevincima, arhitektama, animatorima, graficarima, videomanima...koliko se ja razumem. Njih ne interesuje Prime, vodeno hladjenje i FSB. Njih interesuje vreme obrade i odnos cene i performansi :: :: :: Pozdrav i nadam se da me neces opet ignorisati. :: :: ps daum je u pravu (ali to nije poenta teme :: :: :: Renaming his people blood elves, in honor of their fallen countrymen, he taught them how to tap into ambient mystical energies... :: :: :: :: :: :: ::
Pa to sam ja i theo da kazem tj. i rekao. Najaci quad u smislu quad serie!
Inace, na koliko mozes da bencujes ? jel moze da izvuce 4.4 ? trebalo bi ? Bice interesantno kad dobijes kartu pa da vidimo gde staje bottleneck u 3dm.
:: Kakis dzabe...QX je Quad Core Extreme i nije obican Quad!!!Spada u Extreme seriju tako da nema veze sa ovim CPU-om!!!Sto znaci da sam ja rekao generalno ispravnu i tacnu stvar!! ::
Hehheheheh...Gde bre usko grlo?Na ovoj zveri?Pa nemem ja igracku kao ti pa da se zalim tamo po benchu kako mi CPU ne radi i ne moze da gura GTX280...Hehehehehhehhehehe....Inace za bench ide i na 4.5 Ghz pa i preko samo sto ploca ne moze vise da izgura FSB!
:: Pa to sam ja i theo da kazem tj. i rekao :: Najaci quad u smislu quad serie :: :: Inace, na koliko mozes da bencujes ? jel moze da izvuce 4.4 ? trebalo bi ? :: Bice interesantno kad dobijes kartu pa da vidimo gde staje bottleneck u 3dm :: :: :: :: Kakis dzabe...QX je Quad Core Extreme i nije obican Quad!!!Spada u Extreme seriju tako da nema veze sa ovim CPU-om!!!Sto znaci da sam ja rekao generalno ispravnu i tacnu stvar!! :: :: :: ::
Kol`ko god se trudio, taj CPU ne vredi tih 370e :-)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - sada vozim enVidiju, do juce sam Ati, AMD je nekad vlad`o, sad ga Intel mlati, privoli se jednom klanu, pa za drugim pati, sveukupno ko je bolji, nikad neces znati.
:: Evo vidi se ovde tacno sta mi je od komponenti ostalo .. ::
U pravu si...Vredi nekih 100 eur realno ali ja uvek volim da dam 4x do 5x vise..Sta cu,darezljiv sam covek po prirodi...Inace nesto ne skapirah,za sta se ja to trudim???P.S.A da se ti to meni ne nabacujes?Nesto si radoznao po tom pitanju...Odmah da ti kazem,ne zelim da ti dajem lazne nade...Moras traziti partnera na drugom mestu jer sam ja definitivno zenoljubac ili ti strejt u Full Load-u 100%!!!
:: Jes` ti neki gej? Ha, ha, roze modem, ha, h :: :: Kol`ko god se trudio, taj CPU ne vredi tih 370e :- :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: sada vozim enVidiju, do juce sam Ati :: AMD je nekad vlad`o, sad ga Intel mlati :: privoli se jednom klanu, pa za drugim pati :: sveukupno ko je bolji, nikad neces znati :: :: :: Evo vidi se ovde tacno sta mi je od komponenti ostalo .. :: ::
Ne preteruj, vredi taman koliko je brzzi od Q6600 nekih 170-ak evra odokativno :-) Hvala na odgovoru, ali niisi me razumeo, imas modem roze boje, pa reko da pitam jel` je ljubav prema bojama ili nesto drugo ... .-)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - sada vozim enVidiju, do juce sam Ati, AMD je nekad vlad`o, sad ga Intel mlati, privoli se jednom klanu, pa za drugim pati, sveukupno ko je bolji, nikad neces znati!
:: Proc. na 4GHz gusi kartu u toj niskoj rezoluciji, gledam hwbot i imas ljudi sa 23k sa prakticno def. kartom a CPU na da lupim 5GHz :: :: Na 3.7GHz OC karta i def. nema promene .
Jeste kad bi ti vrednovao stvari...Mozda po tvom!Ovaj CPU nema teorije da bude jeftiniji ispod 400 Eur jer mu je cena na zapadu u Americi od 560$ pa na dalje.... Ja ne vidim zasto on ne vredi te pare ali ako ti smatras tako kako govoris nema razloga voditi dalju polemiku...Pozdrav!P.S.Sto se tice modema ja ga nisam birao a u opste mi ne smeta..Telekomovci su mi ga takvog isporucili...Meni je OK ali se ribama jos vise svidja...Loze se na modem
:: Ne preteruj, vredi taman koliko je brzzi od Q6600 nekih 170-ak evra odokativno :- :: Hvala na odgovoru, ali niisi me razumeo, imas modem roze boje, pa reko da pitam :: jel` je ljubav prema bojama ili nesto drugo ... .- :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: sada vozim enVidiju, do juce sam Ati :: AMD je nekad vlad`o, sad ga Intel mlati :: privoli se jednom klanu, pa za drugim pati :: sveukupno ko je bolji, nikad neces znati :: :: :: U pravu si...Vredi nekih 100 eur: :: ::
Upisi The World Powerful u google search i dobices sledece:
The world`s 50 most powerful blogs `Forbes` Ranks the World`s Powerful Women Amazon.com: Blackwater: The Rise of the World`s Most Powerful Mercenary Army
...a na sredini strane - The Most Powerful Diesel Engine in the World
BLAAAAAAAAAM..... ccc...
Salim se, svako pogresi... A realno bi sa tim procesorom trebalo da te boli pishko dal` si pogresio u textu, jer sigurno nisi pogresio sa kupovinom... :P
:: To bi znacilo jedan od (najvecim delom) - mostly - uglavnom najmocnijih...Nije jedan od nego je najmocnijih Quad danasnjice.. :: Fali samo S...Nocas sam kasno postovao tako da nisam ni obracao paznju :: :: I Want to believe - The truth is out there :: OC House :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Zar ne bi trebalo The World`s Most Powerful? : :: :: :: :: :: ::
Sa CPU-om svakako nisam pogresio mada nisam pogresio ni sa izrazom jer to u bukvalnom prevodu znaci vecinom i ne odnosi se na jedninu zato nisam ni hteo namerno da stavim...Inace u frazi moze da se koristi i da znaci kao jedinstven,najbolji!!!P.S.Boli me pishko svakako,vidis da sam happy
:: ...to upravo znaci NAJmocniji a ne vecim delom.. :: :: Upisi The World Powerful u google search i dobices sledece :: :: The world`s 50 most powerful blog :: `Forbes` Ranks the World`s Powerful Wome :: Amazon.com: Blackwater: The Rise of the World`s Most Powerful Mercenary Arm :: :: ...a na sredini strane - The Most Powerful Diesel Engine in the Worl :: :: BLAAAAAAAAAM.... :: ccc.. :: :: Salim se, svako pogresi... A realno bi sa tim procesorom trebalo da te boli pishko dal` si pogresio u textu, jer sigurno nisi pogresio sa kupovinom... : :: :: :: :: To bi znacilo jedan od (najvecim delom) - mostly - uglavnom najmocnijih...Nije jedan od nego je najmocnijih Quad danasnjice.. :: :: Fali samo S...Nocas sam kasno postovao tako da nisam ni obracao paznju :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: OC House :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: Zar ne bi trebalo The World`s Most Powerful? : :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Zato sto si bio iskren za modem, necu vise da te zezam .-) Tema ionako ode u zapetjak (izadje sa naslovne)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - sada vozim enVidiju, do juce sam Ati, AMD je nekad vlad`o, sad ga Intel mlati, privoli se jednom klanu, pa za drugim pati, sveukupno ko je bolji, nikad neces znati!
:: JSto se tice modema ja ga nisam birao a u opste mi ne smeta..Telekomovci su mi ga takvog isporucili...Meni je OK ali se ribama jos vise svidja...Loze se na modem :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: OC House :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Ne preteruj, vredi taman koliko je brzzi od Q6600 nekih 170-ak evra odokativno :- :: :: Hvala na odgovoru, ali niisi me razumeo, imas modem roze boje, pa reko da pitam :: :: jel` je ljubav prema bojama ili nesto drugo ... .- :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: sada vozim enVidiju, do juce sam Ati :: :: AMD je nekad vlad`o, sad ga Intel mlati :: :: privoli se jednom klanu, pa za drugim pati :: :: sveukupno ko je bolji, nikad neces znati :: :: :: :: :: U pravu si...Vredi nekih 100 eur: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.