Sta im ovo znaci kada ja vec imam AGEIA PhysX instaliran jer je trebalo za neke igre to moze svako da instalira tako da ne razumem zasto nVidia ovo radi.
Ako je sve što piše na sajtu istina OK, PhysX API je portovan tj. preveden na CUDA-u, tj. programsko okruženje koje koristi GPU umesto CPU za kalkulacije.
To znači da bi svi računari sa nVidia 8000, 9000 i 200 serijama grafičkih kartica mogli da umesto da računaju fiziku pomoću procesora, koriste grafičku kartu za te kalkulacije.
Teorijski, to bi trebalo da je i do 10ak puta brže, ali videćemo kako će to nVidia da uradi u praksi.
:: Cekaj malo..stani...nesto mi nije jasno. Ja sam razumeo da mogucnosti za fiziku imaju samo nvidia gtx 200 serija. Odakle sada fizika na geforce 8 i 9. :: :: Da nije to neka softverska simulacija ? GTX 200 serija mislim da ima harverki ugradjenu mogucnost za fiziku ::
My point exactly ,mislio sam da za fiziku u igrama nije dovoljan samo softwer
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.