Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
Savet profesionalca
STRANA 1 OD 1
cangrcici Savet profesionalca 14.12.2007. 10:55 T6982

status: user
broj poruka: 27
Već sam dosadan, ali još uvek nisam našao rešenje:
Treba mi program za skidanje video snimka sa kamkordera koji podržava rezoluciju 752x576.
Adobe premier otpada (inače sve snimke obradjujem u njemu), sa njim radim već pet godina ali mi je izgleda crko Firewire izlaz na kamkorderu, pa sam osudjen na USB 2.0. (na nekoliko kompjutera sam probao sa različitim FW karticama ali ne ide).
Windows movie maker ide do rezolucije 640x480, ali mi uvali svoju kompresiju, pa kad ga razmotam na DVD - ne dobijem kvalitet. Uled 8 mi nudi opciju snimanja samo do 320x240???? Još nisam probao Pinacle studio (npr 8.6 - mogu da ga nabavim).

Šta savetuju profesionalci koji rade ovakve stvari. Prepričavanje teorije o skidanju snimaka me ne interesuje?

Unapred zahvalan!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic .. 14.12.2007. 11:16 #35860

broj poruka: 19067
dobro, gospodine profesionalac, da li si probao Sony Vegas? i koji kamkorder imas? probaj i Pinnacle studio, probaj nero, pa vidi koji ti odgovara..
-ShonE- Re 14.12.2007. 12:46 #35871

broj poruka: 3529
Jesi probao Power Director!?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 14.12.2007. 13:12 #35872

broj poruka: 12057

WinDVR 3 jako lepo radi posao.

rasha44 Re: 14.12.2007. 15:12 #35892

broj poruka: 1492
Izasao je Ulead Video Studio 11 Plus. Prema onome sto pise, podrzava high-definition video i jos stosta. Velicina 190 MB.

http://avaxsphere.com/software/software_type/multimedia/Players/uleadvsplus11.5.html

http://www.2baksa.net/news/14947/

Nightbird

Pisko zgrcka i raznoska 14.12.2007. 17:07 #35906

broj poruka: 6669
Nije problem u softveru, već u usb-u. Odnosno, možda ćeš i naći program koji će izvršiti capturing u željenom formatu, ali, na osnovu interpolacije signala koji je: baš ono što ti nudi ulead 8 (stvarnih 320×240) ili, razvučenih 640×480...
Ograđujem se unapred, jer novije kamere možda prevazilaze ovaj limit, ali ja za to nisam čuo. Jednostavno, usb je izgleda kao neka web kamera gadget i za prenos fotografija, a, firewire je ono pravo. Bez obzira na nazivne specifikacije koje su kao, na strani usb2.
Ma, sve od standarda što forsira mICroMeki, nije za Q.
Sa moje tačke gledišta (iskustva) kao višegodišnjeg korisnika kvalitetne analogne kamere, bolje rezultate ćeš dobiti ako vršiš analogni capturing nekim od ovih programa, u punoj rezoluciji i sa mpeg2 kompresijom `u letu`, naravno, cbr za zvuk... dobijaš odmah dvd kvalitet, naročito ako se `ne stisneš` i kablove ne nabaviš na bljuvaku.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647628.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs