Poz kao sto pise u pitanju kako ovo da odradim.Vec sam probao sa nekim tutoralima sa neta(neki filter u virtual dubu,zatim neki program avisub detector) i kao sve radim po tutorialu ali nista ne pomaze titl i dalje ostaje i to mi jako smeta.Name imam gomillu anime-a kojima samo tereba da ubacim srpski prevod koji takodje imam,ali to jako ruzno izgleda kada je preko engleskog titla.Nadam se da ce mi neko ispisati posupak kako ovo da uradim. Hvala unapred
Nikako!!! Ako je titl nalepljen na sliku, odnosno izrenderovan zajedno sa filmom onda ga ne možeš ukloniti. Jedini način je da ga prelepiš recimo crnom trakom u nekom programu za obradu videa ili da prilikom dodavanja srpskog prevoda podesiš da titl ima Background koji će prekriti engleski u momentu dok se prikazuje srpski. Ako sam dobro shvatio tvoju situaciju ovo ti je jedino rešenje.
Ne mozes ukloniti titlove.Jedini nacin je da uklonis dio `slike` na kojem je smjesten prevod (dakle,donji dio).U tu svrhu mozes iskoristiti pomenuti VirtualDub za crop ili clip,u null transform filteru,sa podrazumijevanom (re)kompresijom.Tutorijali su dostupni i pregledni,snaci ces se - evo jednog anime-ambient,u kojem kucna pomocnica,koristeci usisivac,pokusava da obescasti jadnu djevojku.
Titl nije `zalepljen`, već je ukomponovan, urenderovan, ubačen u sliku (pojedinačni frejm) i sad je u istom formatu kao i slika - frejm. Nije više tekst. Neko ti je rekao da je na PC-u sve moguće? Pa, nije da nije.... postoji način da se ukloni titl ili bilo koji drugi deo sa slike. Jedan od načina je i gore pomenut: prekrivanje celog starog titla crnim okvirom a unutar njega pozicionirati novi prevod - što verovatno veoma ogavno izgleda, ali, može da koristi. Drugi način je sasvim mazohistički: svaki pojedinačni frejm obradiš u photoshop-u namenskom alatkom za.... pre toga divx pretvoriš u mpeg ili uncopressed avi, da bi dobio pojedinačne frejmove.... pa vratiš, pa... ako nisi, poludiš. Nema ti spasa, ako nisi shvatio?
Hmm ok vidim da mi nema spasa moracu da primenim varijantu sa tom crnom trakom preko zaleplenog prevoda.Samo mi recite kojim programom i kako to da uradim(u par koraka) jer nemam pojma kako to da izvedem?
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647628. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.