Kamera je BOLEX 550 XL sound, projektor je EUMIG S 9802. Uputstvo na kameri je na francuskom, tako da nemogu prevesti. Postoji 1 izlaz na kameri, na kome pise MON. (3,5mm). A na racunari imam tv Karticu MSI TV@anywhere, proc. Athlon XP 2000+, MB MSI nforce2 k7n2 delta ilsr , 1 GB kingston ddr400 i radeon 9550.
MOze li se sta uraditi u kucnoj radinosti ili ipak da potrazim profesionalnu pomoc?
Da li si pokusao da povezes svoju kameru sa nekim drugim uredjajem - npr. video VHS? Kazes da postoji mon output - to bi trebalo,ako se ne varam,da je pandan kompozitnom video outputu i odgovaraju mu konektori oblika stereo konektora?Onda ti je potreban poseban kabl - na jednom kraju (koji ide u tvoju kameru) nalazi se,uslovno receno,`stereo` konektor,dok se drugi kraj zavrsava npr. RCA A/V konektorima za video.Povezes kameru sa videom u kojem je kaseta namijenjena za snimanje - na videu podesis aux - play na kameri - rec na videu.Pretpostavljam da se ovakvi kablovi,ako ne postoje u prodaji,mogu napraviti u bilo kojem servisu.
Druga,jeftinija i manje efektna mogucnost je da pozajmis DV kameru,postavis je pored projektora,povezes audio output sa projektora i audio input na kameri i snimas.Snimke koje si napravio prebacujes direktno sa DV kamere na PC.Naravno,potrebno je manuelnim podesavanjima prilagoditi kameru za snimanje.
Postoje i posebni konvertori koji racunaru salju informaciju o postojanju digitalnog,iako je u pitanju analogni uredjaj.Na taj nacin bi mogao svoju kameru povezati na PC,a zapis bi prebacio koriscenjem odgovarajuceg programa,moze i Windows Movie Maker,za pocetak.Ne znam cijenu konvertora.
Na kraju,najjednostavnija opcija je da posjetis specijalizovani servis/klub/studio.Mislim da njihove usluge nijesu skupe.Osim ako ti predstavlja zadovoljstvo da sam uradis konverziju.
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647628. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.