Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
DVD U DIVX
STRANA 1 OD 1
lazarsrdan DVD U DIVX 02.02.2006. 21:39 T1378

status: user
broj poruka: 17

Imam Dr.Divx pa ako moze neko objasnjenje kako se koristi tj koja su najosnovnija podesavanja za neki normalan kvalitet filma nista extra.Hvala unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosSA Dr.DivX 03.02.2006. 03:17 #4174

broj poruka: 7
Ne znam koju verziju imas, tj.dal imas ovo novu 2.0 ili nesto drugo.
Ja imam stariju 1.nesto...
I meni to prilicno sporo radi, 4-5h po jednom DVD filmu, uz to i procesor stoji na 100% pa nije preporucljivo raditi bilo sta drugo... Bas glup osecaj kad ti na 2-3h racunar zatrza pa moras ponovo...
No o podesavanju: Posto si prekopirao DVD film na racunar, u Dr.DivX-su biras VIDEO FILE, (e tu pazi biras samo prvi fajl filma i on automatski dodaje ostale redom i spaja ih u jedan film,al nemoj da izaberes ono prethodno da ti ne bi ubacio one gluposti iz menija filma). Zatim on analizira fajlove, pa dalje ti daje da biras audio input, on stoji podesen na Track in video input, pa samo Next.
Dalje imas da biras, hoces li po kvalitetu: High, Medium, Low, ili ces po velicini, pa ukucas npr: 1 file, 700 mb i on sam odredi ostale karakteristike da ga spakuje na 700 mb. Dalje imas Modifiy Setings, pa Advanced Setings, i tu namesti na 1-pass. Zbog promena performansi ako ga pakujes za CD-R stavi bar na 695mb ne na 700mb.
Nadam se da ce ti ovo pomoci, ako treba jos nesto pisi...
U sustini veoma je spor, pa sam probao i druge, neki su malo brzi ali ne daju bas kvalitetnu sliku, i nemaju opciju da odredis na koliko Mb da spakuje..
Pozdrav!
gagimil Probaj 03.02.2006. 09:54 #4179

broj poruka: 172
Probaj DVDx program.Besplatan je i ok za ono sto tebi treba.
Posto ti ne treba neki kvalitet a treba ti jednostavnost.
Ima normalno sva podesavanja , ali drzi se predhodnog saveta koji i ovde vazi.Razlika u odnosu na Dr-a je sto ovde vidis kako ide kompresija
filma.Poz.

MaliAbner Nero 6 kodek 03.02.2006. 13:53 #4194

broj poruka: 7772
Najbrzi je Nero format, kvalitet je slican samo je tri puta brzi od DR. DiviX-a ili Gordian Knot-a, koji je najjednostavniji. Jedina mana po meni je ta sto je kvalitet nero Ripa nesto losiji nego kod ostalih ali moze da se ugradi nekoliko titlova u sam fajl a da biras koji zelis.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

draganlav dvd u divx 19.02.2006. 19:30 #4469

broj poruka: 22
Ja koristim vec duze vreme 1 click dvd ripper i mogu ti reci da sa zadovoljan njime.Unutar programa mozes birati sa kojim kodekom ces ripovati dvd i bitrate calculatoru samo napises vreme trajanja filma kao i koliko hoces da ti bude izlazna velicina fajla(700MB) i to je to.Program mozes skinuti sa neta i lako ga registrovati,to jest krekovati.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647627.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs