Ne mogu da se izborim sa ovim video materijalom sto imam. Imam snimke sa Panasonic SDR-S26 kamere koja snima video u MOD formatu, dakle najbedniji moguci format na svetu i sad problem je u tome sto kada konvertujem u avi ili mpeg izgubi kvalitet slike, ali i rezolucija nije normalna, snimljeno je u 704x567, ali se pri svakom konverovanju to poremeti sve dok je ne dignem npr na 720p, ali tada se znatno izgubi kvalitet.
Milion kombinacija sam pravio sa kodecima,formatima,procesima, al ne vredi, nikako da dobijem onaj originalni snimak u tom kvalitetu, al da bude u drugom formatu i originalnoj rezoluciji i u jednom komadu (posto je iz delova sve ).
Koristio sam silne programe medju kojima i AVC, ali nikako da dobijem gore navedeno.
Ima li ko iskustva sa ovim, pa da mi predlozi nesto?
Ako koristis Chrome i/ili FFox, potrazi ``goo.gl for Chrome`` odnosno
03.04.2013. 00:03
status: user broj poruka: 10999
``goo.gl for firefox``...
OK, skinuo sam i pustio u KM plejeru. To je, u sustitni, video-audio snimak ``DVD kvaliteta`` (MPEG2, sa stereo zvukom). Ne bi trebalo da bude problema sa spajanjem i upscaling-om u 720p, pomocu Premiere-a... Mogao bi da pokusas i sa Vegas-om (Vegas Platinum 11) ali je Premiere bolji (iako malo slozeniji za rukovanje)...
VirtualDubMod da se otovri ovaj format... Video->Filter ->Deinterlace Prebacim sa x264 bez kompresije pa otvorim iz VirtualDub pa resize na 16x9-rekompresujem i sliku i video... stvar kodeka i bitrate je vec prema tome na cemu ce se gledati...
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.