Treba mi program koji bi bez gubitaka izvrshio konverziju iz WMV u MKV. Fajl je film kvaliteta 1080p, a takodje sam probao preko mkv merge, medjutim nece ni da ga otvori! Dajte neke preporuke...
Neće da ga otvori jer MKV container ne podržava video enkodovan u windows media formatima (iako audio mislim da može), znači ne možeš samo da ga ubaciš unutra, čak i kad bi uspeo nekako plejeri ne bi hteli da ga puste. U MKV container standardno idu divx, xvid, h264, mpeg i slični video formati i većina audio, znači moraćeš da ga reenkoduješ, ne može lossless. Najbolje ti je da ideš u h264 jer ima najbolji odnos kvaliteta i veličine, ima dosta dobrih free programa koji to mogu da ti odrade, recimo Super video converter, Mediacoder i još dosta njih.
:: Neće da ga otvori jer MKV container ne podržava video enkodovan u windows media formatima (iako audio mislim da može), znači ne možeš samo da ga ubaciš unutra, čak i kad bi uspeo nekako plejeri ne bi hteli da ga puste. U MKV container standardno idu divx, xvid, h264, mpeg i slični video formati i većina audio, znači moraćeš da ga reenkoduješ, ne može lossless. Najbolje ti je da ideš u h264 jer ima najbolji odnos kvaliteta i veličine, ima dosta dobrih free programa koji to mogu da ti odrade, recimo Super video converter, Mediacoder i još dosta njih :: :: ::
Hvala, e sad josh jedno podpitanje kad si pomenuo da moze audio da se izvuche. Poshto sam nedavno skinuo isti fajl (samo MKV) samo je audio stream poljski. Da li bih nekako mogao da ih uparim, tj sliku ovog MKV-a i audio (zvuk) ovog WMV. Kako da izvuchem audio iz tog WMV-a?
Naravno, audio iz wmv fajla možeš da izvučeš pomoću raznih audio editora, recimo Wavepad ili Soundforge, snimiš ga kao AAC ili MP3. Onda ga samo umiksuješ u MKV pomoću mkvmerge, odštikliraš poljski audio track i staviš njegov ID onom što si ubacio.
Naravno, video iz kojeg ga izvlačiš mora da bude isti, to jest da je ista scena i isto trajanje u pitanju inače neće da se slože.
:: :: :: Neće da ga otvori jer MKV container ne podržava video enkodovan u windows media formatima (iako audio mislim da može), znači ne možeš samo da ga ubaciš unutra, čak i kad bi uspeo nekako plejeri ne bi hteli da ga puste. U MKV container standardno idu divx, xvid, h264, mpeg i slični video formati i većina audio, znači moraćeš da ga reenkoduješ, ne može lossless. Najbolje ti je da ideš u h264 jer ima najbolji odnos kvaliteta i veličine, ima dosta dobrih free programa koji to mogu da ti odrade, recimo Super video converter, Mediacoder i još dosta njih :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Hvala, e sad josh jedno podpitanje kad si pomenuo da moze audio da se izvuche. Poshto sam nedavno skinuo isti fajl (samo MKV) samo je audio stream poljski. Da li bih nekako mogao da ih uparim, tj sliku ovog MKV-a i audio (zvuk) ovog WMV. Kako da izvuchem audio iz tog WMV-a?
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.