Pozdrav ljudi :) Kako bih mogao najefikasniije i najtacnije da izmerim uglove odredjenih stvari na slikama? Na primer, slika covecijeg tela, ugao leve ruke koja je savijena u laktu i drzi desno rame? Ili neki drugi predmet koji se drzi u rukama, npr. stap za pecanje ili stangla (xD)?
Prvo što mi pada na pamet je da uvezeš bitmapu u acad, nacrtaš linije u preko pravaca koji te zanimaju i izmeriš angular dimension. edit: može i u corel, možda je i lakše tako.
Crtaš po dve linije za svaki ugao, a prethodno uvezeš sliku u acad. Liniju nacrtaš komandom line, otkucaš je ili tražiš po menijima. Gde ti je tačno problem?
:: Ali je uzasno komplikovan : :: Kako da nacrtam tu mrezu? :: :: ::
Otvori te slike u obicnom paint-u nacrtaj dve linije koje ti trebaju/ruka i taj savijeni deo u laktu, sad vec imas neki ugao lepo definisan i nacrtan odes ovde i namestis taj ugao - > http://www.visualtrig.com/Angles.aspx
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Postoji bas softver za to, zove se Screen Protractor, trebao mi je u nekoliko navrata za neke proracune. Ako ne budes mogao da nadjes krekovan javi se da ti uploadujem.
Medjutim, treba mi i ta mreza radi tacnosti i validnosti dobijenog rezultata. Ne mogu da nadje m ociju da je iscrtam, to je problem... Ne bih da radim u paintu, neozbiljno mi je, treba i postupak da se vidi... :/
@Tristram, ako ti nije tesko, zalepi negde pa da skinem, na partisu nema, warez ne radi.. o.O
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.