O cemu se radi... Skinem neki film u 1080p, pustim preko KM Player-a, i slika secka. Pojavljuju se razne tackice, linije po filmu, a u medjuvremenu i zvuk secka. Ovo se ne desava kod svakih filmova, recimo Inception 1080p ne secka uopste, a Predators 1080p na primer pravi probleme. Dakle, u pojedinim filmovima radi ok, u pojedinim ne. Zanimljivo je da kada pustim preko Media Player Classic nijedan 1080p film ne secka.
Kodeci su uredno uvek instalirani, trenutno koristim najnoviju verziju K-Lite Codec, kao i najnoviju verziju KM Player-a.
Ako se ne varam Km ima svoje kodeke ali daje mogucnost da biras i upotrebu drugih iz win-a. Poigraj se s tim. Vrlo verovatno je tu negde problem. Vidi sta ce Vlc da kaze na to.
I ja imam problem sa novim KM-playerom, vratio sam stari i sljaka odlicno. Podesim rendering na VMR9 Renderless(HQ Subtitle) i slika je fenomenalna. Da nije tako dobra slika odavno bi ga otkacio zbog nekih ispada.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: O cemu se radi... Skinem neki film u 1080p, pustim preko KM Player-a, i slika secka. Pojavljuju se razne tackice, linije po filmu, a u medjuvremenu i zvuk secka. Ovo se ne desava kod svakih filmova, recimo Inception 1080p ne secka uopste, a Predators 1080p na primer pravi probleme. Dakle, u pojedinim filmovima radi ok, u pojedinim ne. Zanimljivo je da kada pustim preko Media Player Classic nijedan 1080p film ne secka :: :: Kodeci su uredno uvek instalirani, trenutno koristim najnoviju verziju K-Lite Codec, kao i najnoviju verziju KM Player-a :: :: Neki predlog :: :: ``They call me... Prophet``
Ja sam imao isti problem. I potrosio sam dobrih 4h da nadjem resenje. Pa odlucio da podelim sa vama. Pa da krenemo
Hi5,
I have been using KMPlayer, Haali Media Splitter and CoreAVC for over two years to play HD MKV files on similar hardware. The effect you are mentioning, I have experienced myself until I learned how to set up KMPlayer correctly. Typically, this effect occurs on files with AC3 5.1 or DTS.
Since learning this, I have set up KMPlayer in the exact same manner on dozens of computers for friends and relatives and it works flawlessly every time.
1 - Download the latest version of KMPlayer and purchase/download CoreAVC. 2 - Install KMPlayer first. Run the wizard after installing and then close KMPlayer. 3 - Install CoreAVC and select yes to installing Haali`s Splitter along with it. During Haali`s installation uncheck all options. 4 - select the Haali splitter for usage (Preferences > Filter Control > Source - Filter > [The Rest]) 5 - Disable KMPlayer`s Internal Video Decoders for H.264 and AVC1. (Preferences > Filter Control > Decoder Usage > Internal Video Decoder) 6 - Add CoreAVC to the External Decoders list in KMPlayer by selecting External Decoder Search > Add After Scan > Ok (Preferences > Filter Control > Decoder Usage > Internal Video Decoder) 7 - Enable CoreAVC Video Decoder for H.264 and AVC1. (Preferences > Filter Control > Decoder Usage > External Video Decoder)
Bam! You`re done. Enjoy any MKV with h264 and AC3 or DTS without audio/video desync.
@imarkovic Preso bi ja odavno ali ni jedan ne daje tako lepu sliku kao KM. Imam i VLC ali nije to to. Imam ovu verziju KM-a, koja radi i ne menjam nista.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: predji na PotPlayer/GOM/MPC i VLC :: :: :: :: Koliki je krsh postao ovaj KMplayer. I kod mene zeza...sad vidim da je to `normalno :: :: :: :: :: ::
Hah! Isti slučaj sam imao, u bliskoj prošlosti, samo što mi je MPC pravio probleme, a KMP šljakao kao leptir. (k-lite, taze) Drndao sam se sa svim svemogućim podešavanjima, nema gugla koji nisam proguglao, i na kraju: http://www.cccp-project.net/ Hajd` javi šta je bilo...
:: O cemu se radi... Skinem neki film u 1080p, pustim preko KM Player-a, i slika secka. Pojavljuju se razne tackice, linije po filmu, a u medjuvremenu i zvuk secka. Ovo se ne desava kod svakih filmova, recimo Inception 1080p ne secka uopste, a Predators 1080p na primer pravi probleme. Dakle, u pojedinim filmovima radi ok, u pojedinim ne. Zanimljivo je da kada pustim preko Media Player Classic nijedan 1080p film ne secka :: :: Kodeci su uredno uvek instalirani, trenutno koristim najnoviju verziju K-Lite Codec, kao i najnoviju verziju KM Player-a :: :: Neki predlog :: :: ``They call me... Prophet``
Ja pri instalaciji KM-a iskljucim External codec, tako da koristi samo samo svoje.
:: Hah :: Isti slučaj sam imao, u bliskoj prošlosti, samo što mi je MPC pravio probleme, a KMP šljakao kao leptir. (k-lite, taze :: Drndao sam se sa svim svemogućim podešavanjima, nema gugla koji nisam proguglao, i na kraju :: http://www.cccp-project.net :: Hajd` javi šta je bilo.. :: :: :: :: O cemu se radi... Skinem neki film u 1080p, pustim preko KM Player-a, i slika secka. Pojavljuju se razne tackice, linije po filmu, a u medjuvremenu i zvuk secka. Ovo se ne desava kod svakih filmova, recimo Inception 1080p ne secka uopste, a Predators 1080p na primer pravi probleme. Dakle, u pojedinim filmovima radi ok, u pojedinim ne. Zanimljivo je da kada pustim preko Media Player Classic nijedan 1080p film ne secka :: :: :: :: Kodeci su uredno uvek instalirani, trenutno koristim najnoviju verziju K-Lite Codec, kao i najnoviju verziju KM Player-a :: :: :: :: Neki predlog :: :: :: :: ``They call me... Prophet``
Hvala sto ste ovo podelili sa nama, sigurno ce nekome pomoci. Ostavio sam POT Player, sljaka dobro. Ako pravi probleme, vraticu se na KM Player i isprobacu ovo sto ste napisali.
@gliga79:
U pravu si sto se tice slike, KM Player stvarno nekako daje lepsu sliku od ostalih, ovaj POT Player je isti kao KM Player, daje isto kvalitetnu sliku.
:: @imarkovi :: Preso bi ja odavno ali ni jedan ne daje tako lepu sliku kao KM. :: Imam i VLC ali nije to to :: Imam ovu verziju KM-a, koja radi i ne menjam nista :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: predji na PotPlayer/GOM/MPC i VLC :: :: :: :: :: :: :: Koliki je krsh postao ovaj KMplayer. I kod mene zeza...sad vidim da je to `normalno :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Koristim vec 2 god, nikada nisam imao problem sa bilo kojim 1080p materijalom, skinuo sam mu samo MPC VideoCodec, ubacio kao externi kodek da bi koristio gpu cip umesto cpu-a i radi bez problema! :) imam 3.0.0.1441 verziju
Ja sam jako dugo koristio MPC, pa sam zatim polako, kada je divx u pitanju presao na KMPlayer, ali kada je HD u pitanju, ubedljivo najlepsu sliku i opcije za istu mi ima Splash Pro, plejer koji je posebno napravljen sa namenom za uzivanje u HD materijalu. Probajte.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.