koji program za video editing koristi graficku prilikom rendera?
STRANA 1 OD 1
gogi1
koji program za video editing koristi graficku prilikom rendera?
15.06.2011. 12:11
T36642
status: user broj poruka: 2076
i koja bi graficka bila minimum za tako nesto. Koristim sony vegas 10c pro, i imam trenutno x700pro 256mb, ali nikako ne uspevam da je poteram da se prikljuci procesoru prilikom rendera.
Re: koji program za video editing koristi graficku prilikom rendera?
15.06.2011. 12:41
status: user broj poruka: 1673
Mislim da sa tom karticom to nije izvodljivo, možda sa nekom Cuda grafičkom ili novijim ATI karticama.
:: i koja bi graficka bila minimum za tako nesto. Koristim sony vegas 10c pro, i imam trenutno x700pro 256mb, ali nikako ne uspevam da je poteram da se prikljuci procesoru prilikom rendera.
Potrebna ti je samo valjda openGL karta novije generacije. Mislim da ATI ima neke probleme sa akseleracijom kod Adobe paketa, možda grešim.
Idealno da uzmeš Nvidiu neku da ne razmišljaš hoće ili neće da radi, pošto će na Nvidii provereno da radi. Mislim da ti je dovoljan GTS450 1GB... __________________ Scourge of PCBerza
Sa Cyberlink Power director ,sa instaliranim OCL driverom i AMD media codec (ex Avivo ).Ubrzanje preko AMD APP licno probao ,bez ikakvih problema .Sony Vegas 10 pro D takodje ubrzanje preko AMD APP ex Ati stream itd...Po meni najjaci je Cyberlink Powerdirector ,mnogo brzi u renderu od Adobe Premiere koji je vise izvikan program ,a mnogi se slazu i na stranim forumima daje lepsi h264 video kao finalni produkt.
Ima dosta profi programa boljih od Premiere.
Svakako preporuka Cyberlink powerdirector 9 64 bitna verzija ,secenje spajanje pa i enkodiranje je tako brzo sa Ati stream ,da ni sam neces verovati.Probao sam ga i sa Nvidia Cuda isto lepo radi h264 enkodiranje kao i Radeon.Naravno mora Nvidia karta koja podrzava CUDA .Jaca karta ,znaci sa vise Ati stream t.j Cuda jezgara ,znaci i vece ubrzanje kod finalnog rendera u h264.Program podrzava i mpeg2/h264 full hd,dvi itd.. , ne podrzava divx .xvid .
Sto se tice CyberLinka, tamo negde ima opcija da se stiklira OpenCL akceleracija, ali jaga izgleda nisam imao na svojoj grafi da probam. Mislim da nema svaki HD Radeon OpenCL, tek valjda od serije 4xxx?
Ovo se pojavi u opcijama Cyberlink 9 x64 kada podrzava OpenCL ,ako ne podrzava nije moguce markirati AMD accelerated paralel procesing i hardware decoding.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.