Da li neko ima ideju sta se desava sa winampom jer mi tiše pušta muziku nego drugi playeri i mnogo je tiši nego ostatak zvukova. Namešten je na najače i puštni su isti fajlovi. Dal može da bude problem sa drajverima za zvučnu kartu Realtek HD
Meni se lini da je zvuk bolji...sad o tome možemo do sutra.
@VMARC
Itunes??? Šta ti bi!! .)
support normality
:: daj ne zezaj, sta je lepse na foobaru? kocka bela koja pusta pesme.. a otkud zvuk kvalitetniji :: :: :: :: a ja ću dati predlog da pređeš na foobar. :: :: :: :: Daje kvalitetniji zvuk od winampa, a meni je i lepši :: :: :: :: support normalit :: :: :: ::
Ma on mi na OSxu a na toj masini slusam muziku kada sam u kanc.
S1000RR
:: a bre...si probao malo da ga podesiš? Pa kad pustiš spektrum na opseg od 160 milina gledati kako poskakuju. Kockast je i dalje al` meni prija :: :: Evo malo..jedna od bojnatih varijanti...ima ih dvadesetak mislim. :: :: http://img135.imageshack.us/i/58703197.png :: :: Meni se lini da je zvuk bolji...sad o tome možemo do sutra :: :: @VMARC :: :: Itunes??? Šta ti bi!! . :: :: support normalit :: :: :: daj ne zezaj, sta je lepse na foobaru? kocka bela koja pusta pesme.. a otkud zvuk kvalitetniji :: :: :: :: :: :: :: a ja ću dati predlog da pređeš na foobar. :: :: :: :: :: :: Daje kvalitetniji zvuk od winampa, a meni je i lepši :: :: :: :: :: :: support normalit :: :: :: :: :: ::
lepo snimis winamp, ukljucis `ekvalajzer`, pre toga se snimi i DFX za winamp, i uzivas u jacini i kvalitetu zvuka, licno sam testirao, razlika je primetna sa DFX i bez DFX-a, znaci glasnije, cistije.....itd, za razliku kad se pusti na youtubu, ili nekom drugom playeru....... :)
DFX je sranje, samo pojacava zvuk, to mozes i rucno, nema tu nikakve cistine, samo glasnoca i razbijanje zvucnika, najveca glupost.. @gliga - probao sam aimp i stvarno ne znam gde se tu razlikuje zvuk od winampa, sta to aimp moze da napravi od zvuka, kakvo to cudo proizvodi nije mi jasno...
:: lepo snimis winamp, ukljucis `ekvalajzer`, pre toga se snimi i DFX za winamp, i uzivas u jacini i kvalitetu zvuka, licno sam testirao, razlika je primetna sa DFX i bez DFX-a, znaci glasnije, cistije.....itd, za razliku kad se pusti na youtubu, ili nekom drugom playeru....... : :: :: :: Pozdrav i laku noc : :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Gigabyte GV-NX88T256H rev 1. :: OCZ MXS-PRO 600W :: ::
Razlika je velika, kome god sam pustio odmah je potvrdio da je neuporedivo bolji zvuk na AIMP-u. Jednostavno bolje odvaja, zvuk je jasniji , cistiji i glasniji. Ne znam kako i zasto , ali znam da je tako. Da ne pricam o naprednim funkcijama, koje Winamp nece da ima za 10 god. Direktno ulazenje u folder iz Play liste, memorisanje play liste u samoj play listi, pamti i kad iskljucis. Brisanje pesme direktno iz platy liste i foldera(ako ima duplih) Opcije za poboljsanje tona i zvuka.....i jos mnogo toga sto winamp , nece nikad da ima.
:: DFX je sranje, samo pojacava zvuk, to mozes i rucno, nema tu nikakve cistine, samo glasnoca i razbijanje zvucnika, najveca glupost. :: @gliga - probao sam aimp i stvarno ne znam gde se tu razlikuje zvuk od winampa, sta to aimp moze da napravi od zvuka, kakvo to cudo proizvodi nije mi jasno.. :: :: :: :: lepo snimis winamp, ukljucis `ekvalajzer`, pre toga se snimi i DFX za winamp, i uzivas u jacini i kvalitetu zvuka, licno sam testirao, razlika je primetna sa DFX i bez DFX-a, znaci glasnije, cistije.....itd, za razliku kad se pusti na youtubu, ili nekom drugom playeru....... : :: :: :: :: :: :: Pozdrav i laku noc : :: :: :: :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: :: WD3200AAK :: :: Gigabyte GV-NX88T256H rev 1. :: :: OCZ MXS-PRO 600W :: :: :: ::
Kada sam prešao sa Winamp-a na AIMP maltene sam progledao i zvuk jeste bio bolji i po kvalitetu i za 5.1 sistem.
Onda sam krenuo da skupljam DTS i DTS WAV 5.1 muziku i samo Foobar2000 je to mogao da pusti i radi posao za sve pare na 5.1 sistemu. Svi zvučnici rade, pa i zadnji. Neke pesme koje sam čuo u mp3 formatu sa sada u DTS 5.1 formatu su me jednostavno oduvale kako zvuče.
Kada sam pustio mp3 pesme u Foobar2000 iste su mi zvučale još bolje i čistije od AIMP-a. Plus našao sam plugin koji se zove Channel Mixer i koji postiže u Windows-u 7 isti efekat kao što to može ASIO a to je da se mp3 pesme čuju kao 5.1 upmix. Sa ovim pluginom su se zadnji zvučnici probudili sa mp3 pesmama (ne čuje se neki nejasan zvuk iz njih nego se stvarno čuje pesma) i isti mi omogućava takvu kontrolu zvučnika da zadnji mogu da nadglasaju prednje zvučnike. Podesio sam da mi prednji i zadnji zvučnici budu izjednačeni po glasnoći. Centralni mora malo da se ističe.
Pričajte šta hoćete ali za mene Foobar2000 daje najbolji zvuk.
Narocito kod win 7 zna da bude problema sa reprodukcijom na svim zvuc.Nije win7 kriv ili ti zvucna pod istim-stereo je stereo a 5.1 i ostali su, jelte za sve kanale pa je tu problem. E sad Jet plejer koji izmedju ostalog reprodukuje SVE zivo nema ovakvih problema. Sve se zavrsava jednim(zeljenim) stiklungom, interfejs je prost a Bojenje zvuka (na stiklung) je perfektno....Takodje i reze i konvertuje i grebuje sve moguce i nemoguce formate.....17 u 1 sto bi se reklo...tako da dfx dodavati na Winamp ili wmp...sve je to gubljenje vremena..Al navika je cudo. Imam par prijatelja sa win7 i raznim problemima sa zvukom i kvalitetom...Tvrdoglavi ko konji...........i dalje koriste WMP.....Ljudi JET Player i to je to za SVE !
striktno govoreci, svako `unapredjenje` zvuka, ambience, konverzija u multichanel, EQ... je DEGRADACIJA... sta hocu da kazem: profesionalci koji rade u studiju na skupoj opremi su napravili taj zvuk da se cuje onako kako su ga oni zamislili, a to moze da se postigne iskljucivo na sledeci nacin: izvor>stereo pojacalo>par zvucnika>optimizovana prostorija>oprane usi. samo i jedino to se moze nazvati high fidelity, svaki filter u bilo kom od tih koraka samo udaljava od onoga sto je producent zamislio. druga je stvar sto neko voli napucane basove, prstanje sa svih strana itd... meni je trip da kad se zavalim u fotelju, odvalim pojacalo na mrvicu ispod klipinga (mozda i malo jace:)), zatvorim oci, imam osecaj da sam ispred nekog ogromnog stejdza i maltene mogu da vidim gde stoji ko od muzicara. jes malo skup sport, ali... :):):) ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.