Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
Kombinovanje .AVI + .JPEG + .AVI
STRANA 1 OD 1
strela75 Kombinovanje .AVI + .JPEG + .AVI 03.11.2010. 08:30 T30663

status: user
broj poruka: 1589
Pokusao sam od par slika da napravim animirani gif, koji bih snimio kao .AVI, pa sa Virtual Dubom da ih spojim u jedan film
ic. Medjutim, Ulead GIF animator dozvoljava do 256 boja, pa kad probam optimizaciju, ne uradi je, a bez optimizacije nece animirani gif da snimi. Niti AVI.

Ima li neki program koji full color slike moze da spoji sa filmicima AVI, u jedan AVI? I kako (ako nije problem objasniti)?

Unapred hvala.

Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Window$ Movie maker, SonyVegas, CyberlinkPowerProducer... 03.11.2010. 08:47 #259063

broj poruka: 10999

Svi oni mogu da urade .avi+picture=movie clip...

strela75 Hvala 03.11.2010. 08:52 #259064

Movie maker mi je najblizi (vec instaliran).

Probacu, hvala.
strela75 Nece da radi Movie Maker... 03.11.2010. 10:34 #259077

Iz nekog razloga trazi da preinstaliram Nero. Prvo mi je trazio neki .dll. Posto sam ga instalirao, posle mi prijavljuje neku strava gresku u Neru i zahteva preinstalaciju programa. Posto to necu da radim, moracu da nadjem neki od drugih programa.

Koji je najmanji i eventualno besplatan?

Unapred hvala.

Pozdrav.
tortojed Pazi: nemoj da brkas Nero-ve (Ahead-ove) programe za obradu 03.11.2010. 11:21 #259096

broj poruka: 10999
videa (Nero vision itd.) sa Win m maker-om koji je beplatan (dolazi sa XP-om i Vi$tom a u W7 je moguce instalisati ga naknadno***).

Fajlovi dobijeni WinMM-om imace extenziju `wmv`. Takve fajlove lako je `prebaciti` u bilo koji od podrzanih formata (i kontejnera) kao sto su XVID/DivX, mpeg itd. pomocu BESPLATNIH programa poput Freemake video converter, Quick media converter itd. Za kompresovanje DVD-a - WinX DVD reaper (besplatan, ali radi samo sa nezasticenim DVD-ovima, to jest onima koji nisu `copy protected`).
- - - - - - - - - - - - -
***Kad smo vec kod Win7 - tu imas DVD maker pomocu kojega takodje mozes da ubacis fotku koju hoces u video, i da sve to sacuvas kao DVD. Tako dobijen DVD mozes da kompresujes u .avi, pomocu programa koje sam naveo malopre.
strela75 Pa palim Windows Movie Maker 03.11.2010. 11:43 #259101

Jedan jedini koji imam uz XP - u Accessories.

Ova verzija koju otvara je 5.1. Drugacije izgleda od one ranije koja je isla uz WinXP SP2. Mora da su `nesto dodali, da bi nesto oduzeli`. Uglavnom trazi mi klipan reinstalaciju Nera, sto necu uraditi.

Inace uspeo sam da ubacim slike u VirtualDub i napravim film. Kad mu se da import video, izabere se prva slika, a on onda ubaci redosledno sve slike koje imaju naziv u tom nizu (recimo ubacim sliku 1.jpg, a on doda slike 2.jpg, 3.jpg, 4.jpg, ...). Slike su poredjane kao frejmovi. Problem je sto ne znam kako da mu definisem koliko dugo jedna slika da ostane na ekranu, pa on izvrti sve slike u par sekundi. (onda dodjemo do one varijante psiho-testa, kada covek gleda slike koje se menjaju ogromnom brzinom, i oko/mozak zapaza samo ono sto mu je blisko ( o cemu razmislja ili mu je na pameti)).

Pitanje: kako produziti vreme stajanja slike na ekranu (povecati broj frejmova sa jednom slikom)?

Unapred hvala.

Pozdrav.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs