Da li neko moze da bi preporuci plocu,procesor i memoriju koji bi se koristili za renderovanje ...Cena nije mnogo bitna ali da ne bude bas nesto extremno ...Prvenstveno me zanima Intel ali primam i poruke vezane za AMD... PS. Pozeljno da ploca ima Sata 6.0 i USB 3.0 ... Hvala svima unapred...
Sto tako mala frekvencija, sto ne neku na 1600, i da obavezno triple channel memorija.
Pozdrav!
:: Core i7 92 :: Asus P6X58D- :: Memorija na 1066 i CL 7 (6, 8, ili 12 GB - koliko imash para, toliko uzmi :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: Making life more tolerabl :: ::
Pa intelov memorijski kontroler u i7 9xx procesorima je ogranichen na 1066, za preko mora da overclock-uje. A jednom prilikom sam nashao test gde se vidi da veci uticaj na performanse ima latencija nego frekvencija memorije, pa je to josh jedan razlog da ide na sporiju memoriju, a manjih latencija.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
a koja kombinacija je bolja sa x6 1055t ili i7 920,odnosna koja je brža posto mi je drugar tu i nestrpljiv je ...a molio bih jos nekog za neki predlog ,cisto da mu omogucimo veci izbor..
Jedini brzi AMD procesor od i7 920 je 1090T, a 1090T je skuplji 3000, ali problem je u tome sto nemas nikakav upgrade za 1090T jer je to ipak top AMD procesor, ja bih na tvom mestu isao na Intel, i naravno moras uzeti neki CPU kuler, ako se renda 24/7.
Kako ce u kombinaciji koju je Raic predlozio takt memorije da se spusti na 1066?
Radice na 1333MHz, a jednostavnim podesavanje odnosa `FSB-a` i memorije radice na 1600MHz
:: Ona ti je super, mada ce ti se po tifoltu spustiti takt na 1066 MHz :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: Making life more tolerabl :: ::
Al ja bi nekako pre verovao ovim našima, em su naši, em ako ih slučajno kogod plaća da lažu - ne plaća ih mnogo pa valjda i lažu manje.
Možda je bstale mislio na onu patriot iz teme od juče. Svejedno, može i od 1600 da radi sa i7 920, malo se igraš s bclk i množiocem i ima da radi. Ova mushkin ionako nije triple channel kit, ona geil je super jeftina.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Potpuno ne bitna rasprava vas dvojice, jer te razlike u performansana razlicith memorija se mogu meriti u promilima.
nebitno je da li ti je memorija cl7 ili cl9 ili ako je na 1600/2000MHz, kada kazem nebitno gledas sa stanovista da neces dobiti zavinod bolje berformanse sa brzom memorijom za par sototina MHz ili sa zategnutijim tajminzima.
To je bitno onima koji vitlaju svaki poen u sintetici, onima koji se takmice u OC-u i skoru u nekim benchmark programima
Jeste taj Thuban 1090 T najjaci AMD CPU za desktop .ali radice na AM3+ socketu i 990 FX chipsetu ,na kojima ce da radi Buldozer,tako da ima upgrade path.
:: Jeste taj Thuban 1090 T najjaci AMD CPU za desktop .ali radice na AM3+ socketu i 990 FX chipsetu ,na kojima ce da radi Buldozer,tako da ima upgrade path.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.