Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
pozdrav , ako moze mala pomoc
STRANA 1 OD 1
cicadraza pozdrav , ako moze mala pomoc 22.07.2010. 10:04 T28274

status: user
broj poruka: 51

Treba mi neki program u kome cu moci na film da zalepim prevod i tutorijal za njegovo koristenje , posto to do sada nisam radio.
pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 22.07.2010. 10:14 #232357

broj poruka: 9006
Ako oćeš da ga zalepiš na film permanentno mora da se re-enkoduje čitav film (hardcode), to bi ti valjda trebalo ako oćeš da ga gledaš na nekom matorom kućnom divx plejeru što ne čita titlove ili na telefonu. Može relativno lako da se uradi u free programčetu mediacoder samo ne može da prikaže naša slova.

Opcija broj 2 je da se ubaci prevod zajedno sa filmom u mkv ili mp4 container, to može takođe free programčetom mkvtoolnix, operacija traje par sekundi i prevod posle može da se odstrani ili doda neki drugi.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

cicadraza pa bas zato mi i treba 22.07.2010. 10:34 #232360

imam neki stari dvd pleyer koji ne cita prevod kada ga ubacim sa filmom , pa reko da nadjem neki program da prevod zalepim na film , jer drugacije ne mogu nikako da imam prevod kad gledam film, jbg. mator dvd pleyer, probacu sa ovim mediacoderom, ako jos ko zna neki neka kaze.
pozdrav ,hvala ti

bstaletic Ne znam ni jedan free, ali znam super program za obradu 22.07.2010. 10:38 #232362

broj poruka: 1889
A to je Adobe Premiere, gde cesh sliku jednog dela titla (onog koji u datom trenutku treba da se vide) koristiti kao masku, koju cesh zalepiti preko videa.
Ovom reshenju pribegni samo u sluchaju da imash instaliran Adobe Pr, jer mi raic-evo reshenje izgleda mnogo jednostavnije.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

raic ok 22.07.2010. 11:10 #232368

Aj onda da napišemo generalno uputstvo za mediacoder varijantu, moraćeš možda malo da čačkaš, nemam ga ovde

- skineš mediacoder full varijantu sa njihovog sajta

- kad ga uključiš prvi put otvoriće ti prozorče u firefoxu sa podešavanjima, zatvori to i štikliraj da te ne smara više

- kad se otvori program pitaće te oće možda oćeš li wizard mode, ti odbiješ, imaćeš u gornjem desnom ćošku output folder, stavi koji oćeš

- video tab
štikliraš copy video
- audio tab
copy audio
- container
automatic
- subtitles
imaš dole da odabereš fajl
mode: render
font i veličinu stavi šta oćeš (u time tabu možeš otprilike da vidiš kako će da izgleda, dobra je ideja da staviš samo deo filma da odradi za početak da vidiš kako će da ispadne)
Takođe ako oćeš otvoriš prevod pre svega ovoga u notepadu pa zameniš sa search&replace č i ć sa c, đ sa dj itd... š ne moraš, vidi ga normalno.

To je to, udri.
Ako slučajno ne bude hteo da kopira video moraćeš da ga reenkoduješ , što je slučaj takođe ako plejer ne bude hteo da ti pusti film zato što koristi neki noviji codec, divx ili xvid će da pusti sigurno

p.s. ako oćeš da prevod bude na crnim linijama sa donje strane snimka a film ih nema možeš da uradiš sledeće: recimo da je film rezolucije 320x180, u picture tabu štikliraš resolution 320x240 da dobiješ 4:3, štikliraš crop - expand to fit i dole aspect ratio - keep pixel aspect ratio, pogledaš onda gore u informacijama za fajl koji je codec i bitrate za video korišćen i staviš slično u video tabu.

Dragot Re: re 22.07.2010. 11:22 #232370

broj poruka: 1149
Moze da cita nasa slova Mediacoder čćžđš.
PROVERENO

ASUS P5Q PRO
Q9550 & HYPER 212
GAINWARD GTX 260 SP216
2x2GB KINGSTON TALL HS 1066 MHZ
SAMSUNG 750GB 32MB
OCZ STEALTH X STREAM 600W
THERMALTAKE SOPRANO RS101 WINDOW
LG GH22NS40
SAMSUNG T220
LOGITECH X-540
A4 G800
A4 X-755FS

:: Ako oćeš da ga zalepiš na film permanentno mora da se re-enkoduje čitav film (hardcode), to bi ti valjda trebalo ako oćeš da ga gledaš na nekom matorom kućnom divx plejeru što ne čita titlove ili na telefonu. Može relativno lako da se uradi u free programčetu mediacoder samo ne može da prikaže naša slova
::
:: Opcija broj 2 je da se ubaci prevod zajedno sa filmom u mkv ili mp4 container, to može takođe free programčetom mkvtoolnix, operacija traje par sekundi i prevod posle može da se odstrani ili doda neki drugi
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

cicadraza joj 22.07.2010. 12:20 #232378

znaci sada sam skinuo program , ali cini mi se dosta komplikovan, daj samo mi napisi kako najjednostavnije da ubacim video i predod i da pocnem da enkodujem, ako mzes ukratko samo mi to napisi.
hvala za dosadasni trud
pozdrav

raic To sam ti i napisao 22.07.2010. 12:22 #232379

Kreni korak po korak i neće biti komplikovano ka malo vidiš šta je šta, odradi samo ono u prvom delu teksta i obavezno selektuj samo desetak minuta filma da vidiš kako će da ispadne

Dragot re 22.07.2010. 14:10 #232390

broj poruka: 1149
Sad cu ti reci ako hoces da na jedan film na jedan dvd onda koristi ConvertXtoDvd 3 on ti sve sam uradi samo ubacis prazan dvd.Mislim da ti je on i najednostavniji za koriscenje.
Ako hoces nasa slova moras REGION AND LANGUAGE- da podesis LATINICU.

ASUS P5Q PRO
Q9550 & HYPER 212
GAINWARD GTX 260 SP216
2x2GB KINGSTON TALL HS 1066 MHZ
SAMSUNG 750GB 32MB
OCZ STEALTH X STREAM 600W
THERMALTAKE SOPRANO RS101 WINDOW
LG GH22NS40
SAMSUNG T220
LOGITECH X-540
A4 G800
A4 X-755FS

gilopile Re: pozdrav , ako moze mala pomoc 22.07.2010. 14:35 #232396

broj poruka: 9459
Sve je to ok,ali VirtualDubMod je mama.
Skini virtual dub:

http://sourceforge.net/projects/virtualdubmod/files/

Skini textsub,plugin za V.Dub:

http://www.4shared.com/file/48101840/ffc0e294/textsub.html

Extraktuj Vdub u neki folder,pa iskopiraj textsub u folder plugin.
Pokreni VDub,pa ucitaj film - `file/open video file`
zatim,u opciji video/filters.Add-uj textsub filter i ucitaj prevod za film,posle toga ides na save a$ i to je to.

Bitno: Uopciji video MORA biti cekirano full processing mode i compression na ffdshow video codec,tako da ti nije uncompressed .avi koji iznosi 10gb po filmu

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Treba mi neki program u kome cu moci na film da zalepim prevod i tutorijal za njegovo koristenje , posto to do sada nisam radio
:: pozdrav
cicadraza Re:VirtualDubMod je mama 22.07.2010. 19:24 #232451

ok, ali kada ga ja skinem sa ovoga linka sto si mi dao i raspakujem ga nece da radi dobijem dvije ikonice i to je to , ne znam zasto ali ne radi ne znam zasto, ili ga mozda treba drugacije raspakovat??????

gilopile Re: Re:VirtualDubMod je mama 22.07.2010. 19:39 #232454

broj poruka: 9459
Hm!Instaliraj Klite kodek:

http://sourceforge.net/projects/virtualdub/files/virtualdub-win/1.9.9.32817/VirtualDub-1.9.9.zip/download

Evo i od ovija Dub-a:

http://sourceforge.net/projects/virtualdub/files/virtualdub-win/1.9.9.32817/VirtualDub-1.9.9.zip/download

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: ok, ali kada ga ja skinem sa ovoga linka sto si mi dao i raspakujem ga nece da radi dobijem dvije ikonice i to je to , ne znam zasto ali ne radi ne znam zasto, ili ga mozda treba drugacije raspakovat?????
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs