I šta ćeš da radiš s tim neprijatnim šuštanjem kad ti ga izdvojimo?
Da učiteljica deci da crtaju na temu Betovenovih dela Jovica nacrta ovce kako pasu i kaže: ovo je pastoralna sonata Marica nacrta mesec nad gradom i veli: ovo je mesečeva sonata Perica nacrta kurac i kaže: ovo je za elizu
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Mislim da ces tesko napraviti nesto iole kvalitetno iz ovog snimka. Koliko cujem, ovo je snimano sa nekim jako jako losim mikrofonom koji nije za te stvari uopste. Pogotovo na onim mestima gde imas bas dosta izoblicenja na viskoim tonovima i tu ne mozes uraditi bas nista. I ako pokusas dobices jos mutniji zvuk. Nabavi iole pristojan mikrofon pa snimi ponovo, ili mozda jos bolje resenje da odsviras to na nekoj klavijaturi koja ima dinamiku (a sve novije imaju dinamiku ) pa lepo odaberes neku dobru boju (muzicki font) i eto resenja.
hvala na pomoci, mada koliko sam cuo tesko je snimiti klavir, na eletricnoj klavijaturi je nesto drugo, al klavir je klavir :)) ps snimano je hd kamerom koja dobro snima sve osim klavira tj instrumenata sa zicama..
Razorman gde si naucio da sviras? Druze nije tacno da klavir na elektricnoj klavijaturi kako je ti zoves ne moze da bude isti..Sve zavisi od kvaliteta klavijature i sirine wave rom-a.. Cak na savremenim aranzerima imas boje koje su verne samom zivom klaviru a da ne pominjem klavijature sa semplerima ili ti klavijature za studijski rad koje se baziraju na tim semplovima i expansion board prosirenjima..Nema razlike..Npr.Roland Fantom ubija kako radi ..Cak ja na mom aranzeru imam visoko kvalitetne boje da kad sviras klavir to je vrhunski kvalitetan zvuk.. Uzmi od nekog klavijaturu,osviraj i u real time preko nekog mixera snimi sound forge-om u wave i to ti je to..
Nisam se precizno izrazio, zvuk moze biti isti ali klavijatura u poredjenju sa klavirom ili pijaninom nije osetljiva na intezitet pritiska, mozda gresim, mozda novije i jesu ali koliko kostaju :)) Naucio u muzickoj skoli pre 10 godina :)))
:: Razorman gde si naucio da sviras :: Druze nije tacno da klavir na elektricnoj klavijaturi kako je ti zoves ne moze da bude isti..Sve zavisi od kvaliteta klavijature i sirine wave rom-a. :: Cak na savremenim aranzerima imas boje koje su verne samom zivom klaviru a da ne pominjem klavijature sa semplerima ili ti klavijature za studijski rad koje se baziraju na tim semplovima i expansion board prosirenjima..Nema razlike..Npr.Roland Fantom ubija kako radi ..Cak ja na mom aranzeru imam visoko kvalitetne boje da kad sviras klavir to je vrhunski kvalitetan zvuk. :: Uzmi od nekog klavijaturu,osviraj i u real time preko nekog mixera snimi sound forge-om u wave i to ti je to. :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Intezitet pritiska se zove dinamika..Dinamiku imaju i klavijature od 200-300 eur..Zbunio si se malo..Inace verodostojnost i kvalitet zvuka imaju najprofesionalnije klavijature to je tacno i one dosta kostaju.. Inace imas i klavijature sa hammer sistemom tako da to dodje isto ko klavir..
:: Nisam se precizno izrazio, zvuk moze biti isti ali klavijatura u poredjenju sa klavirom ili pijaninom nije osetljiva na intezitet pritiska, mozda gresim, mozda novije i jesu ali koliko kostaju :) :: Naucio u muzickoj skoli pre 10 godina :)) :: :: 1. i7 920@4.2ghz,ati sapphire 5870,asus rampage II extreme,corsair hx1000w,corsair h50,patriot viper 3x2gb ddr3,haf 932 :: http://www.youtube.com/watch?v=7MKh8SaR-B :: http://img72.imageshack.us/img72/5403/256363dmark06.jp :: :: :: :: Razorman gde si naucio da sviras :: :: Druze nije tacno da klavir na elektricnoj klavijaturi kako je ti zoves ne moze da bude isti..Sve zavisi od kvaliteta klavijature i sirine wave rom-a. :: :: Cak na savremenim aranzerima imas boje koje su verne samom zivom klaviru a da ne pominjem klavijature sa semplerima ili ti klavijature za studijski rad koje se baziraju na tim semplovima i expansion board prosirenjima..Nema razlike..Npr.Roland Fantom ubija kako radi ..Cak ja na mom aranzeru imam visoko kvalitetne boje da kad sviras klavir to je vrhunski kvalitetan zvuk. :: :: Uzmi od nekog klavijaturu,osviraj i u real time preko nekog mixera snimi sound forge-om u wave i to ti je to. :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
U jednom tvojem odgovoru vidim malu mistifikaciju: HD kamera.... To bi, kao, trebalo da bude pojam kvaliteta samo po sebi? Svaka kamera koja ima mehaniku - ne snima na neku vrstu memorije, proizvodi svoj zvuk - šum. Taj se opet, nesnosno pojačava ako kameru staviš na bilo šta kruto - rezonantno, što se naročito dešava ako je to `NEŠTO` deo nameštaja u pokušaju da snimiš sam sebe. Nešto je bolje iz ruku po pitanju zvuka, ali je onda sam snimak degradiran zbog podrhtavanja.... Probaj da kameru staviš na jastuče, umotaš je u meko platno, a ostaviš otvoren samo deo sa mikrofonom na kameri. Ipak, većina kamera ima banana-in džek za eksterni mikrofon, i bez toga, nema kvalitetnog audio snimka na kameri pa bila onda i HD. Naime, raspon osetljivosti mikrofona na kameri, u najmanju ruku je podešen da osakati deo frekvencija koje se kod govora i ne osete, ali kod muzike su nezamenjive... externi mikrofon u ruke...!
:: U jednom tvojem odgovoru vidim malu mistifikaciju: HD kamera... :: To bi, kao, trebalo da bude pojam kvaliteta samo po sebi :: Svaka kamera koja ima mehaniku - ne snima na neku vrstu memorije, proizvodi svoj zvuk - šum. Taj se opet, nesnosno pojačava ako kameru staviš na bilo šta kruto - rezonantno, što se naročito dešava ako je to `NEŠTO` deo nameštaja u pokušaju da snimiš sam sebe. Nešto je bolje iz ruku po pitanju zvuka, ali je onda sam snimak degradiran zbog podrhtavanja.... Probaj da kameru staviš na jastuče, umotaš je u meko platno, a ostaviš otvoren samo deo sa mikrofonom na kameri. Ipak, većina kamera ima banana-in džek za eksterni mikrofon, i bez toga, nema kvalitetnog audio snimka na kameri pa bila onda i HD :: Naime, raspon osetljivosti mikrofona na kameri, u najmanju ruku je podešen da osakati deo frekvencija koje se kod govora i ne osete, ali kod muzike su nezamenjive... externi mikrofon u ruke... :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60414. Broj poslatih odgovora: 647599. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.