Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
DVD -FOTO U JPEG ?
STRANA 1 OD 1
WRC DVD -FOTO U JPEG ? 21.02.2010. 13:38 T24719

status: user
broj poruka: 181
POZ!
Dali moze nekim programom da se izvuku slike iz dvd,da ne moram stalno pustati kao film da bi video slike?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 21.02.2010. 15:42 #190850

broj poruka: 12057

U Media Player Classic-u i KMPlayer-u, a i u mnogom drugim playerima možeš da snimiš frejmove koje vidiš.

Ako hoćeš da kompletan DVD konvertuješ u slike, to ti je: ako je PAL i traje 90 minuta, tj. 5400 sekundi tj 135.000 sličica...

Importuj VOB fajlove iz VIDEO_TS foldera na DVD-u u na primer VirtualDub MPEG-2 i onda lepo:
File -> Save Image sequence, izabereš format slike, i VOZI.
(http://www.free-codecs.com/download/VirtualDub-MPEG2.htm)

raic re 21.02.2010. 15:46 #190853

broj poruka: 9006
mislim da je lik pitao da izvuce slike ako imaju na dvdju kao neki bonus materijal, cini mi se da to moze bilo kojim programom koji pokazuje strukturu dvd-ja, cini mi se da sam davno video nesto slicno al ne mogu da se setim, potrazi malo

Equinoxe Re: re 21.02.2010. 16:29 #190857

broj poruka: 12057

Pazi, sve što je playable u strukturi DVD-a je u VOB formatu. Putem svog playera na kompu treba da provali u kom je VOB-fajlu to što mu treba i da ga konvertuje ili snima sličice kroz player. (MPC, KM,.....)

:: mislim da je lik pitao da izvuce slike ako imaju na dvdju kao neki bonus materijal, cini mi se da to moze bilo kojim programom koji pokazuje strukturu dvd-ja, cini mi se da sam davno video nesto slicno al ne mogu da se setim, potrazi mal
::
tortojed Verovatno mu ne treba svih nekoliko stotina hiljada slika od kojih 22.02.2010. 00:21 #190966

broj poruka: 10999
se sastoji film nego samo neke od njih, dakle: KM player, glavni menu, capture, frame: quick capture...Obrati paznju na destinaciju (folder u kojem ces naci `izvadjene` slike).

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs