Imam veliki broj slika koji mi se povlace po fijokama, hteo bih da ih skeniram ( imam HP SCANJET 3800 ). Ima li neko da me savetuje koji program da koristim, posto do sada nisam se time bavio. Pozdrav i hvala na savetu.
Koristim isti takav, samo sam instalirao drajver, a Windows XP već ima neki svoj Wizard.
Kada stisneš levo dugme prozor sam iskoči i onda namestiš kako ti šta treba. Pamti podešavanja.
Ništa mi više od opcija odatle do sada nije trebalo, ima da se izabere da li da skenira u boji ili ne, rezolucija, da se ograniči deo koji će da skenira, kao i Preview.
Za tekst koristim 150 dpi, ne sećam se kada sam poslednji put skenirao fotografiju.
Znaš i sam da što više tačaka po inču (dpi) staviš, duže će da skenira, nekada lampa ima i 2 prolaza, max je valjda 4800dpi i to tako traje najmanje 3 minuta.
Bilo koji savremeni program za posmatranje i/ili editovanje...
22.01.2010. 10:00
status: user broj poruka: 10999
fotografija ima i `twain` podrsku (image acquisition). Znaci, pokreni skener iz XnView-a, ACDSee-a, Photoshop-a... i uzivaj. Posle skeniranja, eventualno edituj fotku... - - - - - - - - Uz skener si verovatno dobio i CD sa drajverom. Na njemu se mozda nalazi i neki HP-ov specijalizovani program (`HP ScanJet Scanner Photo And Imaging Software` ili `Photosmart Essential` koji smesta daje `preview`, mogucnost biranja rezolucije, osnovne edit - alate itd.).
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.