Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
Naša slova u titlovima
STRANA 1 OD 1
dbqp Naša slova u titlovima 17.01.2010. 23:56 T23822

status: user
broj poruka: 1368
Ni GOM ni KMPlayer više ne prikazuju Š Ć Đ Ž Č već Љ Њ Ж i ostale gluposti, menjao sam regional settings i stavljao i engleski i serbian latin i serbian cyrillic, u plejerima stavljao central european codepage, ali nece ni da cuje. Koji mu je đavo? Čini mi se da ću morati da reinstaliram Windows, definitivno ne mogu više film normalno da gledam na njemu.
Šta predlažete?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
uroshnet re 18.01.2010. 00:19 #181518

broj poruka: 1033
Probaj stari dobri mv2 player za divx je keva...

Daum ... 18.01.2010. 00:19 #181519

broj poruka: 12804
Regional settings ti nema veze sa tim. Probaj kroz Media player classic ili VLC...

Equinoxe KM Player settings za naša slova, radi 100% 18.01.2010. 00:48 #181530

broj poruka: 12057

http://img41.imageshack.us/img41/5449/sshot1u.jpg

tortojed Uradi kako je napisao Bax, ALI prvo proveri da li ti je KM setovan 18.01.2010. 00:58 #181533

broj poruka: 11009

tako da koristi svoje kodeke i built-in subtitle manager. Naime, ukoliko u sistemu imas i neki drugi subtitle reader/editor (VobSub recimo, ili neki drugi koji dolazi sa K-lite pack-om) moze se desiti da je on preuzeo na sebe baratanje subtitle-om, pa njega treba podesiti ili ga iskljuciti da bi KM-ov bio default.
dbqp Не помаже вода мајко са корита Иванова 18.01.2010. 01:57 #181545

Ма све сам то већ радио, шта вам је, па нисам сисао весла. Немам појам који му је јебени курац, све сам пробао, немам К-литорис инсталиран, нити било шта друго од кодека, просто неће па неће. Мож га убијеш, исто и у ГОМ и Кмп, као што сам и рекао. Не гине му МАСТЕР РЕСЕТ... Биће да ће бити форматиран хард :)
Equinoxe Re: Не помаже вода мајко са корита Иванова 18.01.2010. 02:06 #181546

broj poruka: 12057

Jel to sa svim titlovima ?

Da bi dobio шђчћжџ, treba ti cyrilic a za šđčćž, treba ti central european.

:: Ма све сам то већ радио, шта вам је, па нисам сисао весла. Немам појам који му је јебени курац, све сам пробао, немам К-литорис инсталиран, нити било шта друго од кодека, просто неће па неће. Мож га убијеш, исто и у ГОМ и Кмп, као што сам и рекао. Не гине му МАСТЕР РЕСЕТ... Биће да ће бити форматиран хард :)
MaliAbner Re: Не помаже вода мајко са корита Иванова 18.01.2010. 09:12 #181578

broj poruka: 7772
GOM
Od kad sam ga prvi put video koristim skoro iskljucivo njega, ali znaj da poslednje tri verzije imaju problem sa nasim slovima tzv sumnicima.
Tu ne pomaze nikakvo podesavanje kodne strane za titlove jednostavno instaliraj staru verziju programa i to ce raditi ko san.
NAPOMENA u tom slucaju moras da mu dozvolis da pored njegovih koristi i neke druge kodeke posto starije verzije imaju problem sa x264 i slicnim kodecima.

KM
On je definitivno najbolji za reprodukciju svega zivog sto ima sliku, ali je drasticno komplikovaniji od GOM plejera, tako da se treba dosta pomuciti da mu namestis titlove kako treba sto graficki sto funkcionalno tj da na pravi nacin prikazuje nasa slova.
Ne bih ulazio u problematiku oko one radnje sa veslima ali ko sto rekoh moras malo da se potrudis oko podesavanja samog plejera i sve ce raditi kako treba.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ма све сам то већ радио, шта вам је, па нисам сисао весла. Немам појам који му је јебени курац, све сам пробао, немам К-литорис инсталиран, нити било шта друго од кодека, просто неће па неће. Мож га убијеш, исто и у ГОМ и Кмп, као што сам и рекао. Не гине му МАСТЕР РЕСЕТ... Биће да ће бити форматиран хард :)
dbqp Nekada davno... 18.01.2010. 10:38 #181592

Nekada davno princeza je bila srecna kraj svog princa, medjutim zli nadrkani zmaj je odlucio da im sjebe brak, pa eto tako i meni je nekad sve to lepo radilo sa svim verzijama i GOMA i KMP-a a onda instalirah posrani Serbian Cyrillic pack za WinXP i cini mi se da se bas od tada sve uzjebalo. Naravno, to govno sam uninstallirao ali ostadose tragovi zlocina, pa koju god kodnu stranu da okrenem bilo da je GOM ili KMP u pitanju, on meni umesto šćđšž prikazuje neke idiotizme koji mi mnogo idu na kurac jer prosto ne mogu stalno da pogađam koje je slovo u pitanju, mada može se naslutiti iz konteksta.

U tome je problem, znam ja za sve ovo što ste mi rekli, hvala vama svima, ali nije to problem, problem je malo dublji. Jebem ti Windows XP i celu Microsoft korporaciju sa sve načelnikom MUP-a Stari Grad .)
100noga У језичким поставкама... 18.01.2010. 11:04 #181594

broj poruka: 188
...Прозора, промени не-Уникод поставке са ћирилице на latinicu или abecedu...

......................
Не воле нас Бугари
ни Аустроугари
мрзе нас Јапанци
и Лилипутанци
......................

Б. Ђорђевић

nomemory A FONT-ovi... 18.01.2010. 22:29 #181727

broj poruka: 251
kako stojiš sa njima?
Da nije neka lite verzija Win-a?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60414. Broj poslatih odgovora: 647599.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs