Dakle problem je sledeci,kada hocu da pustim film,ubacim ga u nije bitno koji player,slika mi zabode a zvuk nastavi da ide,kada hocu da ugasim taj program-ne moze,kada idem preko task menadzera na end now zabode mi komp :S i mora restart imao sam k-lite kodeke pa sam iste skoro zamenio sa ace mega codecs pack. da li je do codeca ili?
i jos jedan problem imam slicne prirode,udjem u my computer i u folder de su mi filmovi on udje,pobenavi se i pozatvara sve prozore i opet otvori(pretpostavljam da se windows nesto zbuni) nece stalno da se desava, nego samo ponekad kada je neki film sa odredjenim formatom u tom folderu.
Da do ovog nebi dolazilo moraju sledeci parametri da se ispostuju:
1.Svez i regularno proveren dobar driver za graficku kartu (ne sme da bude izbagovan) 2.Player koji radi kako treba i pusta sve formate - BS ume da podbaci i da izbacuje razne vrste gresaka - probaj sa GOM playerom 3.Obavezno instaliranje Codec-a,uglavnom se koristi K-Lite mada ja pored njega koristim i Vista Codec Package koji mi se cini kao da je malo i bolji..
4.Pored svega toga za miran san obavezno svez Win kada vec brlja kroz kretanje preko aplikacija!
Vrlo prosto..Ispratis sve ove parametre i doci ces do resenja svog problema.
KMPlayer, jer, za razliku od GOM-a, zahteva skoro 50% manje snage procesora za puštanje HD filmova, ima više opcija, a jednostavniji je za snalaženje i od Media Playera, iako je neznatno ``sporiji`` pri uključivanju, ~0.05s.
Ako i tada bude bilo problema, najverovatnije imaš virus, možda 1, možda 1000 komada, mada nisu isključeni ni HW problemi.
Pokusaj da pustis film sa nekog cd/dvd.Mozda ti je hard dobio BS,ili mu je indexing zabagovao.Mali je postotak,ali tako ces biti siguran da je problem oko plejra i kodeka,eventualno oko grafickih drajvera i windovsa i svega ostalog.
Pokusaj i u plejru da promenis tip renderinga.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Pozdra :: :: Dakle problem je sledeci,kada hocu da pustim film,ubacim ga u nije bitno koji player,slika mi zabode a zvuk nastavi da ide,kada hocu da ugasim taj program-ne moze,kada idem preko task menadzera na end now zabode mi komp :S i mora restar :: imao sam k-lite kodeke pa sam iste skoro zamenio sa ace mega codecs pack :: da li je do codeca ili :: :: i jos jedan problem imam slicne prirode,udjem u my computer i u folder de su mi filmovi on udje,pobenavi se i pozatvara sve prozore i opet otvori(pretpostavljam da se windows nesto zbuni) nece stalno da se desava, nego samo ponekad kada je neki film sa odredjenim formatom u tom folderu :: :: Hvala unapred :)
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.