Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
DTS
STRANA 1 OD 1
JovankaO DTS 05.12.2009. 01:41 T22529

status: user
broj poruka: 446

Imam mkv fajl sa zvukom u dts formatu, odnosno 5.1 surround formatu

Problem je u tome što nemam 5.1 zvučnike već stereo Genius mališu

Glas se mnoooogo jače čuje od muzike kada fajl pustim preko bilo kog plejera (vlc, hc, bs plejer)
pa kontam da je to zbog formata zvuka, pošto mi se slična stvar nije desila sa mp3 ili aac zvukom, pošto su oni dvokanalni.

Preporuka za plugin, filter, drugi plejer... sve sem novih zvučnika dolazi u obzir :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
GAMER4LIFE Sta da ti kazem 05.12.2009. 02:05 #165015

broj poruka: 839

Kupi nove zvucnike :-) mogu ja da ti prodam GigaWorks S750 7.1 za 500Eura
obradmi Joko imas kod neroshow time 05.12.2009. 02:06 #165016

broj poruka: 7729
izaberi u audio opcijama, nero virtual speaker ,to sluzi za slusanje multi channel surround kroz stereo zvucnike.
JovankaO Ja sam na pre-blotver neru 6 05.12.2009. 02:20 #165020

Za tu staru verziju to što si napisao ne važi?

Odgovor čitam sutra pošto je baš kasno
obradmi Ovaj sto ja imam je Nero verzija 8312 05.12.2009. 02:31 #165023

broj poruka: 7729
ali generalno kod pretezno svih plejera ,trebalo bi da izmenis kod audio options ,nacin na koji se reprodukuje ,stavi stereo .
tortojed Ako vec nisi instalisala codec pack tipa K-lite, koji sadrzi i AC3 filter 05.12.2009. 02:37 #165025

broj poruka: 11009

onda instalisi taj filter kao zasebnu komponentu. Podesi ga tako da svih 5 kanala `prepakuje` u stereo. Osim toga, proveri podesavanja u okviru drajvera za zvucnu kartu.

http://ac3filter.net/projects/ac3filter/releases
Saske ... 05.12.2009. 03:11 #165029

broj poruka: 1117
ako imaš instaliran neki kodek pack kao što je CCCP ili K-Lite, trebalo bi da u start -> programs -> pa taj kodek pak ima ffdshow audio decoder configuration...ako ga nema tu, potraži u program files. Kada se otvori prozor, u listi sa leve strane klikni na Mixer. Sa desne trane će se otvoriti nove opcije. Tu čekiraš box pored koga piše Mixer i zatim iz padajuće liste ispod pored koje piše Output speakers configuration odabereš 2/0/0 - stereo...

Overclocking is the way of life!!!

JovankaO re 05.12.2009. 15:02 #165197

Problem nije resen

Kad pustim pomenuti fajl, imam ikonicu u systreju samo Haali splitera ili ffdshow videa, za AUDIO nemam nikakvu, pa ne znam koji kodek radi dts

@Obradmi

svi plejeri su podešeni na stereo (2.0)

@tortojed

Imam K-lite, AC3 vec podesen na stereo, naravno i zvucna karta

@Saske

ffdshow audio decoder je vec bio podesen na 2/0/0
Saske .. 05.12.2009. 15:10 #165208

broj poruka: 1117
pa ako ti se u treju ne pojavljuje ikonica od ffdshow audio dekodera, onda ti ffdshow nije podešen da dekodira taj audio nego to ide preko ko zna čega...idi u ffdshow audio decoder configuration i u listi sa leve strane prva stavka su ti Codecs, klikni na to...sa desne strane u opcijama nadji DTS i vidi jel tu dekoder postavljen da bude libdts..
mada, sad sam video da si probala i sa VLC-om...tako da verovatno nije do toga...pogledaj u control panel-u u Realtek Sound Effect Manager (predpostavljam da je rilatek čip) prvi tab Sound Effect, klikni na dugme reset...treći tab Audio I/O, izaberi u padajućoj listi na vrhu 2CH Speakers...ako ni to ne pomogne, onda stvarno ne znam šta je...

Overclocking is the way of life!!!

JovankaO Ništa 05.12.2009. 16:39 #165768

Realtekov je čip AC 97 (ALC653), na čipsetu intelovom 865 ich 5 audiokontroler, drajver za zvuk originalni sa diska, nije update-ovan 5.10.0.6040

I tu je vec bilo podeseno na 2.0 stereo zvuk... Odradila za svaki slucaj i podesavanja za ffdshow audio, dts->libdts i ništa ne pomaže.

Bila bih zahvalna ako neko ima još koju ideju...please
JovankaO Još jednom 05.12.2009. 18:52 #166627

molim za pomoć PLEASE
bstaletic Evo reshenja 06.12.2009. 19:20 #167012

broj poruka: 1889
Nadji RER video converter i njim izvuci audio signal (koji ce on da konvertuje u mp3) a onda nadji Adobe premier i u njega uvuci video fajl sa dts audio signalom onda ih raskachi (audio i video) pa skloni audio signal i uvuci ovaj u mp3 formatu i to pusti da se renda. :)

To bi ja uradio a ako trebaju detaljnija uputstva pitaj ali prvo nadji programe.

P.S. Probacu da nadjem rer install pa mi daj mail na boris.staletic@gmail.com pa da ti pustim.

EDIT: Nasho sam lek za Adobe-a cs3 i sve shto ti treba za rer (instalacija i lek)
JovankaO Re: Evo reshenja 09.12.2009. 18:54 #168206

Pogledaj mejl

:: Nadji RER video converter i njim izvuci audio signal (koji ce on da konvertuje u mp3) a onda nadji Adobe premier i u njega uvuci video fajl sa dts audio signalom onda ih raskachi (audio i video) pa skloni audio signal i uvuci ovaj u mp3 formatu i to pusti da se renda. :
::
:: To bi ja uradio a ako trebaju detaljnija uputstva pitaj ali prvo nadji programe
:: P.S. Probacu da nadjem rer install pa mi daj mail na boris.staletic@gmail.com pa da ti pustim
:: EDIT: Nasho sam lek za Adobe-a cs3 i sve shto ti treba za rer (instalacija i lek)
Oddworld Meni ovako davno uspelo 09.12.2009. 20:06 #168229

broj poruka: 61
U media player clasicu, u podesavanjima ima deo audio switcher, i tamo se podesi dole za 2 zvucnika i obeleze svi levi za 1, oba desna za 2. i centar i sub za oba.
JovankaO re 09.12.2009. 20:16 #168234

ne pomaze ni to

bstaletic @JovankaO 10.12.2009. 12:29 #168545

broj poruka: 1889
Pogledaj mail pa javi shta si uradila.
JovankaO Re: @JovankaO 13.12.2009. 02:11 #169852

Čim nađem vremena da to odradim, javljam

:: Pogledaj mail pa javi shta si uradila.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60415. Broj poslatih odgovora: 647610.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs