U zadnje vreme sam skidao filmove u .mkv formatu u 720p rezoluciji kao i m-HD ripove pa sad imam neku mini kolekciju probranih filmova. Povodom toga imam nekoliko pitanja vezanih za ripovanje tih filmova u DivX tj. XviD kodek radi dobijanja kvalitetnijih BDRip-ova: 1. konverzija iz .mkv kontejnera u .avi fajl kao izvor za ripovanje 2. pravljenje ripa iz dobijenog avi fajla u veličini od 2x700MB
Ako je neko već ovo radio, neka da neke osnovne smernice ka sofware-u koji je najpogodniji za ove poslove.
autogordianknot, iliti autogk. ima sve opcije(sakrivene su, procitaj uputstvo) koje ti trebaju, po meni. dobar je za pocetak. ako ima boljih programa, neko drugi ce ti preporuciti sigurno.:) pozdrav
edit2: ako se ne varam, ne mozes nikako dobiti divx koji je kvalitetniji od mHD-a. pre svega, mHD je x264 koji je visestruko bolji od divx kvaliteta. ako je samo u pitanju da oces da smanjis velicinu, probaj program HandBrake (http://handbrake.fr/ ) on ima opcije da sacuva kvalitet (mozes da odaberes x264 kodek). nazalost, njega nisam koristio, al to je jedini program tog tipa koji znam, a i vidim da ima puno opcija... e sad, ako bas oces divx/xvid, preporucujem ti autoGk. pozdrav2
edit3: s*anje, sreca da sam procitao tvoj post jos jednom i video da pitas za mkv->avi. probaj handbrake. ima krs opcija i ne treba ti puno predznanja, samo osnovno o video kvalitetu... sad cu nabrzaka da ti dam uputstvo za njega... picture settings: najbolje ostavi na automatic ili ako ti ne odgovara, mozes da promenis rezoluciju. video: kodek mpeg4(xvid), framerate moze 29.97, ili same as source, target size napises 700 ili 1400mb (mozes naknadno da podelis film u virtualdub-u, na primer) const quality po zelji:) audio&subs: mp3, valjda to znas da namestis:) chapters, advanced i query editor ne moras nista. add to queue > encode.
nadam se da sam sada pomogao. odo na spavanje, ocigledno nisam ni za sta... pozdrav
...nisam zadovoljan ovim odgovorom gore... sad sam se setio, imas i program SUPER - bas tako se zove. on ima isto gomilu opcija. http://www.erightsoft.com/SUPER.html
zašto bi radio tako nešto???koja je poenta reenkodirati već ripovane filmove...a i ti m-HD se uglavnom prave od nekog 720p ripa, tako da bi ti praktično bio treća ruka...samo ćeš uništiti kvalitet... za sve što te zanima u vezi .mkv kontejnera i njegove obrade imaš ovde http://forum.doom9.org/
Apsolutno ispravno razmisljanje... Ako skidas filmove skidaj ih u formatu koji ti odgovara da ne bi naknadno gubio vreme na konverziju uz primetan gubitak na kvalitetu dobijenog fajla nakon konverzije.
Jedini problem sa MKV fajlovima je taj sto se mogu gledati na odredjenim spravama kao sto su racunar ili neki posveceni medija plejer poput WDTV ili Popcorne (ima ih jos ali samo ova dva znam napamet)... tj. nisu citljivi za vecinu jeftinih kucnih samostalnih plejera.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: zašto bi radio tako nešto???koja je poenta reenkodirati već ripovane filmove...a i ti m-HD se uglavnom prave od nekog 720p ripa, tako da bi ti praktično bio treća ruka...samo ćeš uništiti kvalitet.. :: za sve što te zanima u vezi .mkv kontejnera i njegove obrade imaš ovd :: http://forum.doom9.org :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
Hvala svima na trudu i pomoći. Nisam bio u prilici da ranije odgovorim, ali evo sad se javljam.
@Saske @Mali Abner
Zašto bi radio tako nešto? Nisu baš svi voljni, niti imaju toliko mesta na hardovima da drže *.mkv fajlove od po 6-8GB. E sad poenta ripovanja je ta, složićete se samnom, da je 720p snimak kvalitetniji izvor slike nego običan DVD format. Samim tim krajnji rezultat je kvalitetnija slika tog Rip-a. Tako da na kraju ostaje Rip veličine npr. 2x700MB kvalitetnije slike nego što je DVDRip.
Broj postavljenih tema: 60415. Broj poslatih odgovora: 647610. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.