ovaj spot dajem samo kao primer da bih mogao da objasnim sta mi treba...Treba mi program koji ce mi pomoci da izbacim crni deo sa gornje i donje strane ekrana,ali ako je moguce BEZ rastezanja(izduzivanja) slike...Znaci da razvucem sliku preko celog ekrana ali da se lica u spotu ne izduze,vec da ostane sve normalno,samo da je slika preko celog ekrana...Nije bitno ako slika izgubi malo na kvalitetu(ostrini).Da li postoji takav program?
Ako si nekad radio klasicno crop-ovanje slika, e pa ovde se to tako identicno radi, izaberesh taj filter i bukvalno sa svih strana mozesh da secesh koliko hocesh .)
Znaci virtual dub? Ajde za seckanje slike to razumem,a bitniji deo pitanja je kako da razvucem iseckani video preko celog ekrana,a da se cela slika spota ne izduzi (kao kad film 4:3 pustis u 16:9 na obicnom monitoru).Da li virtual dub ima takve funkcije? Ako je pitanje glupo,sorry,ali nisam nikad radio nista slicno pa ne znam sta moze a sta ne moze,zato pitam iskusnije...
MIND CONTROL
:: Ako si nekad radio klasicno crop-ovanje slika, e pa ovde se to tako identicno radi, izaberesh taj filter i bukvalno sa svih strana mozesh da secesh koliko hocesh . :: :: http://www.virtualdub.org ::
Pa imash opciju resize normalno, i mozesh da izaberesh da ti kropuje na 4:3 ili na 16:9 itd, ali to rezultira `secenje` slike sa strana ili od gore i dole u zavisnosti shta si izabrao. Mislim ako je neshto 4:3 ne postoji alat koji ce ga napraviti 16:9 a da ili razvuce sliku ili ne sasece vishak slike... Valjda sam bio jasan :)
da,jesi...ok,onda da se bacim na download virtual dub-a...pa sta uradim uradio sam...hvala...
MIND CONTROL
:: Pa imash opciju resize normalno, i mozesh da izaberesh da ti kropuje na 4:3 ili na 16:9 itd, ali to rezultira `secenje` slike sa strana ili od gore i dole u zavisnosti shta si izabrao. Mislim ako je neshto 4:3 ne postoji alat koji ce ga napraviti 16:9 a da ili razvuce sliku ili ne sasece vishak slike... Valjda sam bio jasan : :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60415. Broj poslatih odgovora: 647610. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.