Da li postoji neki program pomocu koga mozete da gledate HD Filmove a da se manje opterecuje procesor, Ja imam Intel celeron procesor 440 @ 2.00GHz, i grafichku 8600GT i monitor 22` (: Lepo mi rade filmovi na 720p ali 1080p malo zasecne nekad sa tim da mi je opterecenje procesora of 90 do 100% :) na primer neki program koji ce da prebaci deo posla na GPU ili slichno :) a da film lepo radi :)
skines odje k-lite kodeke koji u sebi imaju pomenuti,i boooole te uvo... takodje imam 8600GT sa Athlon X2 4000+ i imao sam iste simptome kao i ti, imas i uputstvo na guru3d.com za koriscenje raznih filtera za izostravanje slike al me sad stvarno mrzi da trazim link,idi na sajt i koristi pretragu naci ces sigurno... ima i ovde link u nekoj starijoj temi al me takodje mrzi da trazim :)
Ovo je ranije bilo postovano, i ako sve odradiš kako treba, zaista je CPU opterećenje manje, probano u praksi na više računara. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Da li mozete da mi kazete jel mogu da splitujem film u hd formatu 1080p da bih ga narezao na dva dvd-ja sa obicnim avi spliterima ili ima neki poseban ? ( ili nema ni jedan :D )
mkvtoolnix ti je jedan od najboljih alata za MKV frikombinovanje, split. join, stream extract itd. Ideš na Global -> Enable splitting, setuješ output fajlove i uživaš.
:: :: :: :: Da li mozete da mi kazete jel mogu da splitujem film u hd formatu 1080p da bih ga narezao na dva dvd-ja sa obicnim avi spliterima ili ima neki poseban ? ( ili nema ni jedan :D :: :: Aj pa hvala !!
Manjak vremena cini svoje,jbg... Bas dugo nisam svracao !!!
:: :: Pa gde si čoveče :: :: mkvtoolnix ti je jedan od najboljih alata za MKV frikombinovanje, split. join, stream extract itd :: Ideš na Global -> Enable splitting, setuješ output fajlove i uživaš :: :: :: :: :: :: :: :: :: Da li mozete da mi kazete jel mogu da splitujem film u hd formatu 1080p da bih ga narezao na dva dvd-ja sa obicnim avi spliterima ili ima neki poseban ? ( ili nema ni jedan :D :: :: :: :: Aj pa hvala !!
Pa dzabe sam skidao film u hd-u kad nece plejer da ga pusti. Ne podrzava mkv sto sam i ocekivao, ali i kad konvertujem u xvid onda ne podrzava rezoluciju... Koje smece...
I kako sad da proverim ortakov noci lcd tv ? Moram komp da povezujem sa tv-om, hmm?
Svejedno, ako imaš u kompu neku ATI HD3xxx ili HD4xxx kartu, lepo namesti TV out i pusti mu HD720p(i) HD1080p(i) preko HDMI-a (ako TV ima HDMI, a retko koji sad nema) sa sve zvukom.
:: :: :: :: Pa dzabe sam skidao film u hd-u kad nece plejer da ga pusti. Ne podrzava mkv sto sam i ocekivao, ali i kad konvertujem u xvid onda ne podrzava rezoluciju... Koje smece.. :: :: I kako sad da proverim ortakov noci lcd tv ? :: Moram komp da povezujem sa tv-om, hmm?
Media player classic(Home cinema) + matroška full pack.http://www.free-codecs.com/download/Matroska_Pack.htm Provereno na full HD filmovima.Nekad hoće malo da secne ali onda moraš da tržiš specijalne codece po netu kojii brže obrađuju skilu i zvuk ali oni nisu besplatni.Ako si prosečan korisnik ovo gore navedeno radi sasvim ok.
Pravo da ti kazem nemam pojma koja je rezolucija ali mislim da je ova niza.Uradicu to sa kompom nego sam se nadao opustenijoj varijanti dvd plejera no sta je tu je...
P.S. I da, mozda nisam bio bas precizan...govorio sam o dvd-divx plejeru a ne o pustanju na kompu. Na kompu sve klizi u km playe-ru bez problema i preteranog naprezanja kompa.
Broj postavljenih tema: 60415. Broj poslatih odgovora: 647610. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.