Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
.nrg i jos par pitanja
STRANA 1 OD 1
mareksss .nrg i jos par pitanja 02.07.2009. 03:25 T18483

status: user
broj poruka: 29
Skinuo sam Sting - Brand New Day - DTS i kad ga extractujem dobijam .nrg format, probao sam sa daemon toolsom, sa ultraiso, sa poweriso, i oni extractuju pesme ali kada ih pustim samo suste, a svi ostali komentari odakle sam to skinuo su pozitivni,tj. svi se zahvaljuju, a meni susti, kako to, kada extractujem sa ultra, power iso i u wav i u wma formatu suste, kako da extractujem, i koji plejer koristite za slusanje muzike u kvalitetnijim formatima, ja sam do sada u wmp clasicc-u, ali sam instalirao DFX za wmp obican pa slusam sada na wmp-u
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 02.07.2009. 03:58 #125504

broj poruka: 12057

Treba ti DTS kompatibilni player, kao što je CyberLink DVD Player. To je što se tiče puštanja.
Što se konverzije tiče:

HOW TO EXTRACT CD DTS (DTS AUDIO) TRACKS:

1) download DBPOWERAMP Music Converterand and install
http://www.dbpoweramp.com/
2) select DbPowerAmp Music converter from the Start menu
3) Load CDA file from CD with the following parameters:
- converting X file to WAVE
- bit as source
- freq as source
- channels as source
4) click `convert`

The tracks gets extracted into a non-standart wav file. It`s actually a DTS wav. You can burn the file on a CD or a DVD with Nero, for example. It is decoded as a standart 5.1 DTS file from any DTS decoder.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

MaliAbner *.nrg = Nero Image Drive 02.07.2009. 08:40 #125508

broj poruka: 7772
Otvori ga nerom i narezi na neki RW medijum, ako i tamo susti onda je neki krsh.
Ako pak sve radi kako valja ripuj sadrzaj narezanog RW diska u zeljeni format i to ti je to.
Zasto niko ne zeli da upotrebi logiku.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Equinoxe Re: *.nrg = Nero Image Drive 02.07.2009. 08:57 #125511

Potpisujem ti da mu je potreban player sa DTS podrškom. Imam nekoliko skinutih remasterovanih starih izdanja u DTS-u koje šušte bez podrške. Može da ga nareže 80 milijardi puta. Nije krš u pitanju, loša kopija ili ko zna šta. Player to ne razume, kao da pustiš digitalni signal na analognom monitoru.....ne razume.

:: Otvori ga nerom i narezi na neki RW medijum, ako i tamo susti onda je neki krsh
:: Ako pak sve radi kako valja ripuj sadrzaj narezanog RW diska u zeljeni format i to ti je to
:: Zasto niko ne zeli da upotrebi logiku
::
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
Miletic nrg... 02.07.2009. 12:01 #125544

broj poruka: 221
mozes da narezes na cd,pa da pustis na dvd plejeru koji ima podrsku za dts. ili na cyberlinkovom, sto rece bax. sa fajlom je sigurno sve u redu. a sto se tih dfx-ova tice, oni sigurno ne poboljsavaju zvuk.

vaci NRG 02.07.2009. 12:43 #125553

broj poruka: 93
Prvo ga odpakujes pomocu PowerISO (image drive),potom instaliras
ac3filter_1_61b , ffdshow_beta3_rev1324_20070701_clsid ( u AC3 podesis ekvilajzere )
Sada mozes da pustas pesme u plejerima sa DTS podrskom,ja pustam u BS playeru.
Ako zelis da pustas u winampu treba ti plug IN DTS (u winampu zvuk i nije nesto)
mareksss .... 02.07.2009. 13:34 #125565

A jel mogu ja nekako da zadrzim taj .dts format da ne prebacujem u wav ili wma, nego sam hteo bas .dts

Equinoxe Re: .... 02.07.2009. 14:01 #125574

Naravno da možeš, samo ti treba player sa DTS podrškom da bi bilo smisla:

http://nomoregoatsoup.wordpress.com/2007/08/28/playing-dts-audio-files-in-windows-media-player/

http://www.afterdawn.com/news/archive/4979.cfm

:: A jel mogu ja nekako da zadrzim taj .dts format da ne prebacujem u wav ili wma, nego sam hteo bas .dt
mareksss ... 02.07.2009. 14:48 #125584

Pa da ali ja prvo treba da ga raspakujem, jel moze da se raspakuje u .dts formatu i da taj dts posle pustim u nekom plejeru sa dts podrskom

Miletic aj ispocetka 02.07.2009. 16:05 #125593

broj poruka: 221
Teorijska znanja:
dts-format za klasicno 5.1 ozvucenje, koji u sebe ukljucuje ne 2 vec 6 kanala koja se svaki posebno pusta na odgovarajucem zvucniku. obicno se javlja u vidu *.dts ali se moze naci vec ripovan u vidu *.wav fajla sa nekog cd-a. Takodje, neko je smatrao da je dovoljno napraviti Image (sliku cele kompilacije) pa se tako javljaju razni formati kao npr *.nrg, *.img. Sustina je da imitiraju cd, i cela nauka je da se otvore u nekom Alkoholu, daemonu i sl. alatci i pokrene muzicki cd. Nije problem otvoriti cd,ali za pustanje dts formata neophodno je imati komaptibilni plejer.

Prakticna znanja:
Varijanta I)
Imas *.nrg fajl, otvoris ga u necemu^, i pojavi se kao cd u virtuelnom drive-u kao audio cd. Standardni plejeri nemaju podrsku za ovaj format, pa se ne moze pustiti iz WMP, Winampa, iTunesa... niti se mogu ripovati, bez dodatnih kodeka (sustanje). Da skratim pricu, instaliras Cyberlink PowerDVD i otvoris taj cd iz njega, kao bilo koji drugi muzicki cd.
Varijanta II)
Ukoliko u kuci imas kucni bioskop i na njemu pise medju onim slicicama nesto kao -> dts, narezes *.nrg sliku kao i svaki drugi cd i pustis u njemu. Ukoliko taj kucni bioskop ne podrzava dts, cuces sustanje.

Suma sumarum: imas sliku u *.nrg koja u sebi ima dts zvuk (sto se zakljucuje na osnovu onog sustanja koje si pomenuo), pa nije portebno NIKAKVO raspakivanje/pretvaranje/konvertovanje - to je to.

Nadam se da sad imas punu sliku. Poz.
mareksss ... 02.07.2009. 16:31 #125601

Da na kucnom bioskopu pise digital dts surround i cd R.D.S (to ne znam sta je) znaci moci ce kucni bioskop da pusta ovo, hvala na detaljnom odgovoru

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60415. Broj poslatih odgovora: 647610.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs