Potreban mi je program koji bi izostrio video male rezolucije(176x140), i da u njemu mogu da vidim video frame po frame. Nesto slicno onomesto koriste u CSI i drugim serijama da identifikuju krivca :D. Znam da nesto onako nije moguce, ali bi mi pomoglo i malo izostravanje. Hvala unapred.
Iako se naizgled, u nekim situacijama mogu dobiti povoljni rezultati, to je sve njesra teško. Svi se ti programi bave na ovaj ili onaj način, interpolacijom, samo je pitanje na koji je način rade (dal` ubaciju srednju vrednost tri susedna pixela, dal` umnožavaju sva tri dal`... itd. ili to rade različito u zavisnosti od karakteristika dela slike na koju se primenjuju - posebno za svetlije delove, posebno za tamnije i opet, u zavisnosti od toga da li je scena statična ili ne). Ako ti je lakše, digitalni zoom, tako nešto. U stvari, to ti dođe kao da imaš snimljenu mačku koja je izvršila veliku nuždu, i to sa web kamericom ili mobilnim, u niskoj rezoluciji, a, kad video snimak obradiš enhancer programom, dobiješ veću mačku sa nekoliko shitića pride. Samo, mačka malo liči i na polarnog medveda.... I, to što si nazvao `izoštravanjem` nije izoštravanje nego povećanje rezolucije, dodavanje detalja.... al` ajd`, ima smisla u našem jeziku jer je svrha ista: da se provali šta je na snimketu. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
bi trebao veoma inteligentan software koji je u stanju da prpoznaje oblike i onda ih zamenjuje ostrijim iz memorije kao sto inace radi mozak a priznaces da smo daleko od toga do tad nam jedino preostaje da gledamo csi
Broj postavljenih tema: 60415. Broj poslatih odgovora: 647610. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.