Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
izostravanje videa
STRANA 1 OD 1
vukdusan izostravanje videa 14.02.2009. 23:25 T15451

status: user
broj poruka: 800

Potreban mi je program koji bi izostrio video male rezolucije(176x140), i da u njemu mogu da vidim video frame po frame. Nesto slicno onomesto koriste u CSI i drugim serijama da identifikuju krivca :D. Znam da nesto onako nije moguce, ali bi mi pomoglo i malo izostravanje. Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 14.02.2009. 23:34 #96732

broj poruka: 12057

Probaj sa programčićem: VideoEnhancer 1.9.x
http://www.thedeemon.com/VideoEnhancer/
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Pisko Ma, SF 15.02.2009. 08:31 #96789

broj poruka: 6669
Iako se naizgled, u nekim situacijama mogu dobiti povoljni rezultati, to je sve njesra teško. Svi se ti programi bave na ovaj ili onaj način, interpolacijom, samo je pitanje na koji je način rade (dal` ubaciju srednju vrednost tri susedna pixela, dal` umnožavaju sva tri dal`... itd. ili to rade različito u zavisnosti od karakteristika dela slike na koju se primenjuju - posebno za svetlije delove, posebno za tamnije i opet, u zavisnosti od toga da li je scena statična ili ne). Ako ti je lakše, digitalni zoom, tako nešto.
U stvari, to ti dođe kao da imaš snimljenu mačku koja je izvršila veliku nuždu, i to sa web kamericom ili mobilnim, u niskoj rezoluciji, a, kad video snimak obradiš enhancer programom, dobiješ veću mačku sa nekoliko shitića pride. Samo, mačka malo liči i na polarnog medveda....
I, to što si nazvao `izoštravanjem` nije izoštravanje nego povećanje rezolucije, dodavanje detalja.... al` ajd`, ima smisla u našem jeziku jer je svrha ista: da se provali šta je na snimketu.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

gman za tako nesto 15.02.2009. 10:20 #96797

broj poruka: 1111
bi trebao veoma inteligentan software koji je u stanju da prpoznaje oblike i onda ih zamenjuje ostrijim iz memorije
kao sto inace radi mozak
a priznaces da smo daleko od toga
do tad nam jedino preostaje da gledamo csi

ulsi

vukdusan re 15.02.2009. 11:00 #96802

broj poruka: 800

Pisko i Gman, znam da je nemoguce, napisao sam, ali mi je i ova mala pomoc od baxovog programa bila dovoljna. Hvala Bax .)!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60415. Broj poslatih odgovora: 647610.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs