Audiograbber + Lame Encoder je odlican program za pomenuti posao. Nekada u vreme Win95,97 i 98 je postojao sistemski fajl cdfs.vxd kojim si, kada zamenis originalni, direktno pristupao audio disku kao da je data disk. Samo izaberes direktorijum 16bit/44.1khz i iskopiras sve numere direktno u wav formatu na disk i posle mozes sa njim sta god hoces. Od Windowsa XP nadalje ova fora vise ne pali a bila je tako dobra.
Ako se odlucis na Windows Media Player vodi racuna da iskljucis opciju za protekciju tako ripovanog materijala jer u slucaju reinstalacije ili prebacivanja na drugi komp neces moci da ih upotrebis, masa mojih prijatelja se tako zeznula i ostali bez svega, jedan ortak je cak celu svoju kolekciju diskova prebacio tako na komp i prodao vlasniku kafica sve diskove i posle ga jurio da mu pozajmi da ih kopira ponovo.
za brzo ripovanje ti treba aspi da ne bi ripovanje trajalo koliko i sam disk e sad ne znam tacno da li je sa novijim service pack-ovima to integrisano u win, ili ga sam audio grabber ubaci (inace jako je dobar i veoma lak za koriscenje, ja sam njega koristio onda kada sam ripovao moje diskove, a nisam to radio vec par godina) fora je da se da konverzija desava u samom uredjaju kada se slusa audio cd, zato i postoji onaj kablic koji povezuje optiku i zvucnu, i bez aspi-ja optika ga cita takvom brzinom koja daje muziku
Broj postavljenih tema: 60415. Broj poslatih odgovora: 647610. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.