Pozdrav svima na forumu! Imam par pitanja, pa bih molio za pomoć. Situacija je otprilike ovakva: Dugo vremena sam tražio da skinem jedan stari film, ali jedino što sam igdje pronašao je bila neka verzija sinhronizovana na španskom. A kako ga ne govorim baš najbolje, palo mi je na pamet da jednostavno ubacim prevod jer onda i nije bitno što film nije na izvornom engleskom. Ali pošto je film poprilično star, jedini prevod koji sam našao je švedski koji takođe ne znam. Nakon svega toga, odlučim da probam sa torrentom i nakon nekog vremena ne gašenja kompjutera skinem originalnu englesku verziju. Međutim, ovoga puta je kvalitet slike bio očajan, što me kao i većinu vas pretpostavljam, užasno nervira. E sada, prije nego što sam sve to obuhvatio i pritisnuo Shift+delete, valjda kao poslednji trzaj, pala mi je na pamet još jedna ideja, a to je da isječem zvuk iz ovog drugog fajla i ubacim ga u prvi gdje je slika dobra. Tako da je moje pitanje svima koji imaju iskustva sa ovim, u kojem programu bih to mogao da odradim i kako? Oba videa su .avi. Znam da sam sve ovo mogao jednostavno da pitam na način: Kako da zvuk iz jednog video fajla ubacim u drugi, ali valjda sada neće biti nekih nedoumica.
I još jedno pitanje, kada već ovoliko pišem, a na istu je temu. Imam jedan film kod kojeg se u zvuku čuje šuštanje, kao da se recimo sluša na kasetofonu, pa me interesuje može li nekim programom to da se malo prečisti, odnosno da se izbriše frekvencija tog šuštanja? A naravno, da mi ne treba neko preveliko, usko stručno znanje da to odradim.
Tesko mi je da poverujem da taj film moze da se skine samo na dva mesta!!! A rapidshare,Megaupload,Netload,Warez bb....dok se ti iscimas oko skidanja kojekakvih programa pa dok naucis da radis u njima pa uvek nesto krene naopako,i niko ti ne garantuje da ces uspeti... mnogo je jednostavnije da potrazis neko drugo mesto za skidanje.Koji je film u pitanju(nadam se da nije neki xxx)
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: Pozdrav svima na forumu :: Imam par pitanja, pa bih molio za pomoć. Situacija je otprilike ovakva: Dugo vremena sam tražio da skinem jedan stari film, ali jedino što sam igdje pronašao je bila neka verzija sinhronizovana na španskom. A kako ga ne govorim baš najbolje, palo mi je na pamet da jednostavno ubacim prevod jer onda i nije bitno što film nije na izvornom engleskom. Ali pošto je film poprilično star, jedini prevod koji sam našao je švedski koji takođe ne znam. Nakon svega toga, odlučim da probam sa torrentom i nakon nekog vremena ne gašenja kompjutera skinem originalnu englesku verziju. Međutim, ovoga puta je kvalitet slike bio očajan, što me kao i većinu vas pretpostavljam, užasno nervira. E sada, prije nego što sam sve to obuhvatio i pritisnuo Shift+delete, valjda kao poslednji trzaj, pala mi je na pamet još jedna ideja, a to je da isječem zvuk iz ovog drugog fajla i ubacim ga u prvi gdje je slika dobra :: Tako da je moje pitanje svima koji imaju iskustva sa ovim, u kojem programu bih to mogao da odradim i kako? Oba videa su .avi :: Znam da sam sve ovo mogao jednostavno da pitam na način: Kako da zvuk iz jednog video fajla ubacim u drugi, ali valjda sada neće biti nekih nedoumica :: :: I još jedno pitanje, kada već ovoliko pišem, a na istu je temu. Imam jedan film kod kojeg se u zvuku čuje šuštanje, kao da se recimo sluša na kasetofonu, pa me interesuje može li nekim programom to da se malo prečisti, odnosno da se izbriše frekvencija tog šuštanja? A naravno, da mi ne treba neko preveliko, usko stručno znanje da to odradim.
VirtualDub je program koji bi to mogao da odradi, da izdvoji zvuk sa jednog u poseban fajl, a zatim da nakalemi isti taj zvuk na drugi film. Kada bi sve bilo idealno, ali, veličine i stepen kompresije tih filmova nisu verovatno iste, pa, moraćeš dobro da se poigraš sa usaglašavanjem sinhronizacije. Uputstva na net-u za Virtual dub je mnoštvo verovatno, pa nakon neprijatna interfejsa, povek koji ga imalo upozna neminovno ga poštuje, ako ne i zavoli. A i besplatan je. Ono drugo pitanje, naravno da je moguće uklanjati šum iz signala, pomoću filtera. Za to služe programi za audio obradu - za koje ja nisam i neću biti stručnjak, najviše što sam koristio bio je potprogram Roxia, koji filtrira pucketanje vinila i slično, ali, igrom ekvilajzera i filtera šuma (možda i predefinisanih) moguće je mal`ne postići čudo. Naravno, sve ovo ako imaš vremena. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Moguce je, pod uslovom da su identicne duzine. Ja koristim Magix Movie Edit Pro i Vegas Movie Studio za montiranje. Moze doci do desinhronizacije ako nemaju isti FPS i ako je razlika makar i nekoliko sekundi, film je neupotrebljiv. E, sad... potrebno je nesto znanja za ove programe, ali se moze brzo nauciti.
Tražio sam na svim mogućim warez sajtovima, kao i na raznim forumima, turskim, vijetnamskim i još kojekakvim. Još sam imao i Rapidshare Account. Nego je stvar u tome što je film star 50 godina, a i nije nešto poznat. A ja sam pravio neku kolekciju, pa sam i njega htio da ubacim, inače mi nije baš toliko važan. I nije xxx jer mi onda ne bi bilo bitno na kojem jeziku daju komplimente jedni drugima
:: Tesko mi je da poverujem da taj film moze da se skine samo na dva mesta!!! A rapidshare,Megaupload,Netload,Warez bb....dok se ti iscimas oko skidanja kojekakvih programa pa dok naucis da radis u njima pa uvek nesto krene naopako,i niko ti ne garantuje da ces uspeti... mnogo je jednostavnije da potrazis neko drugo mesto za skidanje.Koji je film u pitanju(nadam se da nije neki xxx) :: :: :: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
Za taj VirtualDub sam čuo da ga svi hvale jer sve nešto može da odradi. Nevjerovatno kako ti programčići od po nekoliko megabajta mogu u tri koraka odlično da završe posao. Dok kod paketa firmi kao što je npr. Adobe, koji imaju po nekoliko stotina megabajta, često treba da se izuješ iz cipela dok ne provališ nešto najosnovnije. Ali eto, valjda takvi programi nisu predviđeni da ih baš svako koristi. A što se tiče tog montiranja i uklapanja frejmova i svega ostalog, znam da može biti vrlo mukotrpan posao. Jer inače ga ne bi ljudi radili za pare
Broj postavljenih tema: 60415. Broj poslatih odgovora: 647610. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.