Kako presnimiti video zapis sa Hi8 kamere na kompjuter.
STRANA 1 OD 1
mdavidovic
Kako presnimiti video zapis sa Hi8 kamere na kompjuter.
23.12.2008. 22:44
T13988
status: user broj poruka: 31
Imam nov kompjuter (procesor Intel Core2Duo E8400, matična ploča Gigabyte GA-EP45-DS3, grafička karta Gigabyte VGA NVIDIA 9600GT) i staru video kameru Sony Hi8 CCD-TRV 94E koja nema fire wire nego samo S video i tri činča (dva audio i jedan video). Kako da presnimim mnoštvo kaseta na kompjuter? Hvala svima na pomoći.
Treba ti TV kartica, VIVO kartica (VideoIn-VideoOut), ili najprostija capture-grab kartica. Cepneš composite - činč kabl u žuti konektor iz kamere - (video) u nešto od ovoga što sam ti gore naveo, tj u njihov compositeIn (žuti ženski činč). Što se zvuka tiče, treba da ta dva, crveni i beli, tj. L i R kanal zabodeš u jedan Y konektor, tj. 2 x mono u stereo adapteri to sve u AudioIn u zvučnoj kartici ili TV-Tuneru. Tuneri obični već imaju L i R ženske činčeve za zvuk pa ti u toj kombinaciji neće ni trebati adapter.
Kad ovo hardverski spremiš i povežeš, treba ti Program koji kapira capture uređaj od ta tri što sam ti nabrojao, odabereš Audio i Video source, tip kompresije i konačno radiš capture.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Odnesi to nekom poluprofesionalcu koji to radi (najverovatnije u foto-radnji, da nekažem photoshop-u) stalno, po svadbama i sličnom, i neka ti to odradi. Plati, zahtevaj i dobij kvalitet i boli te uvo. Sa tačke sa koje krećeš (količina neznanja ili, nedostatak znanja i iskustva..) trebaće ti osim para i sreće, baš mnogo vremena da dobiješ nešto zadovoljavajuće. I, moraš da učiš i razumeš podosta pojmova o video fajlovima, kodecima, kompresiji itd... Ali, ako imaš vremena a nemaš baš para, go-on! Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
A sta ako je u pitanju neki kompromitujuci materijal ? U tom slucaju uradi ono sto ti je Bax2003 napisao.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Odnesi to nekom poluprofesionalcu koji to radi (najverovatnije u foto-radnji, da nekažem photoshop-u) stalno, po svadbama i sličnom, i neka ti to odradi. Plati, zahtevaj i dobij kvalitet i boli te uvo. Sa tačke sa koje krećeš (količina neznanja ili, nedostatak znanja i iskustva..) trebaće ti osim para i sreće, baš mnogo vremena da dobiješ nešto zadovoljavajuće. I, moraš da učiš i razumeš podosta pojmova o video fajlovima, kodecima, kompresiji itd... Ali, ako imaš vremena a nemaš baš para, go-on :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Ako vec ne moze sam da ih presnimi (bax2003 mu je lepo rekao sta mu treba) bolje da kupi HDD Recorder, nego da plati ko zna koliko da mu neki profesionalac to odradi, narocito ako ima puno kaseta.
E, bre, kilava je to količina love koju naplaćuju, i isplativa je čak i kod mnogo kaseta, jedino - ako nema za to i tačka, onda neka troši vreme, ali, ono što dobije na siguricu za ugovorenu sumu novca, dobiće jedva ili nikako sam na početku. Tako to ide. A, da investira u hardver da bi prebacio samo svoju malu kolekciju... i posle ga bacio, ne isplati se. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60415. Broj poslatih odgovora: 647610. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.