Veliki pozdrav forumasima! Trazio sam po forumu da mozda vec nije bila tema ali nisam uspeo da nadjem,pa vas molim ako neko zna da mi kaze sa kojim programom mogu da iz jednog filma u MKV formatu izvlacim(formiram) samo delove koje zelim? npr. da napravim klip koji pocinje od 10-tog minuta i traje do 20-tog minuta nekog odredjenog filma koji traje 2 sata... UNAPRED VELIKO HVALA...
bilo bi dobro da ga stavis u avi kontejner sa programom Media coder http://mediacoder.sourceforge.net/ , pa ga onda seci sa avi mpeg splitter ili sa Nero Vision.
...sve sto ti treba za mkv HDTV filmove. Prost je za provaljivanje, imas da oznacis do kojee sekunde, minuta i sata pa nadalje. Radi xtra. Nema gubitaka nijedne vrste jer sluzi za secenje. Ja ga licno koristim kad stavljam HDTV 8gb na 2x4gb, da ne bi bacao pare na 9gb diskove od 150din. Izuzetno je mali i cak smatram da je efikasniji od virtualdub-a koji je inace kralj nad kraljevima, ali za mkv je to mkv toolkit
p.s. PLUS DZABE JE:) (googliraj, naci ces ga jako brzo)
Aj da dodam jos jedan programcic, takodje prost i iskljucivo za seckanje mkv-a, totalno zaboravih na njega, a svakodnevno ga koristim.
mkvmerge GUI
besplatan, verzija koju ja koristim je 1.8.1, inace u potpunosti edituje mkv fajlove, tako da iz njih mozes da recimo brises i subtitle i zvuk, sto svakako znaci da bi se smanjila velicina fajla, recimo kod filmova koji imaju vise zvukova za razlicita govorna podrucja, a kvalitet se ne menja.
Broj postavljenih tema: 60415. Broj poslatih odgovora: 647610. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.