hm... za proc mislim da bi jedan ipo ghz mogao da odradi posao, mada me ne drzi za rec. memorija nem pojma, proizvoljno valjda. ne idi ispod giga.:) vga - sve kartice koje imaju ispod 256mb [native, znaci ne neka budzena verzija] su mi preslabe da poteraju to...
poenta je, grafika ti je sa procesorom najvaznija za dekodiranje i novije grafike imaju dekodere u sebi koji rasterete proc... za 1080p mislim da bi ti lepo terala 8600gt pa navise. 3850 sigurno ce ti odraditi lep posao.
kodeci - mozes cccp da uzmes, mada ti ni ne treba, posto ovi plejeri imaju svoje kodeke koje dobijes sa njihovom instalacijom. plejeri - vlc, kmp, gom, media classic
e sad, da se ogradim, sve sto sam rekao za hardver `moz` bit, al ne mora...` sacekaj pa ces da cujes sta ostali kazu.:) al glavna stvar koja ti treba a koju si zaboravio, jeste monitor - minimum 22` da mozes to da prikazes, inace nema smisla...
1920 x 1080 (1080p(i)) se optimalno koristi bar na 24` monitoru pa naviše. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ovako: upraznjavam HD filmove vec godinama, za ATI ne mogu nista da pricam jer ne znam, ali sto se tice nvidie, sve karte od serije 7xxx pa na dalje bez problema sazvacu HD, a sto se tice CPU-a bilo koji dual core ce zadovoljiti potrebe. Memorija i ne igra bas neku ulogu, mada naravno sigurno neces ici ispod 512mb-1gb.
Sto se tice kodoeka, ako uzmes neku od karti koje sam naveo, dovoljno je samo da instaliras K-Lite paket kodeka, ja za HD koristim MediaPlayerClassic plejer koji savrseno radi sa njima.
Memorije, da se razumemo, treba ti bar 2GB da mirno i opusteno mozes da radis bilo sta, pa i gledanje HD filmova Za kombinaciju CPU-VGA treba ti: Npr.AMD 740, 780, 790g grafike integrisane u chipsetu u kombinaciji sa recimo, Sempronom LE Za Intela moze i Celeron 400-i-neki i recimo nvidia 7100 integracija, a moze bome i intel x3100, x4500 integrusa.. znaci G33, G45 chipsetovi... Moze najslabiji procesor, jer dekodiranje HD materijala obavlja grafika ukoliko ima hardversku HD akceleraciju.. Od diskretnih grafika, te potrebe moze da zadovolji i 8400gs od cirka 20-ak eura ili bilo koji Radeon sa HD u imenu... Naravno, najpotrebnije i najskuplje sto ti treba, ali posto nisi naveo u zahtevima - verovatno si vec obezbedio, je 24` monitor ili bolji LCD TV od 37` ili 40` sa rezolucijom od 1920x1200 piksela..
Lepo si ti to sve srocio, ali ja iz iskustva pricam, evo recimo na poslu imam neku masinu sa 8400 grafikom, cpu amd 64-bit 3200+(dakle ne dualcore), i ta masina pusta bez problema HD u full rezoluciji, ali iskreno primeti se da zakasni po koji frame, pogotovo kad je scena puna akcije, ako hoces da sve klizi onda jacu grafu i nema glava da te boli!
:: :: Memorije, da se razumemo, treba ti bar 2GB da mirno i opusteno mozes da radis bilo sta, pa i gledanje HD filmov :: Za kombinaciju CPU-VGA treba ti :: Npr.AMD 740, 780, 790g grafike integrisane u chipsetu u kombinaciji sa recimo, Sempronom L :: Za Intela moze i Celeron 400-i-neki i recimo nvidia 7100 integracija, a moze bome i intel x3100, x4500 integrusa.. znaci G33, G45 chipsetovi.. :: Moze najslabiji procesor, jer dekodiranje HD materijala obavlja grafika ukoliko ima hardversku HD akceleraciju. :: Od diskretnih grafika, te potrebe moze da zadovolji i 8400gs od cirka 20-ak eura ili bilo koji Radeon sa HD u imenu.. :: Naravno, najpotrebnije i najskuplje sto ti treba, ali posto nisi naveo u zahtevima - verovatno si vec obezbedio, je 24` monitor ili bolji LCD TV od 37` ili 40` sa rezolucijom od 1920x1200 piksela..
nije samo rezolucija...zavisi i koliki je bitrejt...na single core procesoru neces moci to da pustis osim ako nemas neku graficku iz nVidia 8xxx,9xxx,2x0 serije ili Ati 3xxx, 4xxx serije koje imaju ugradjen hardverski dekoder h.264 i VC1 kodeka i odradjuju sve i sa najslabijim procesorima...dual core procesor bez neke od ovih grafickih ce uglavnom odradjivati posaso kako treba, ali ako video ima previse veliki bitrejt tipa 20+Megabita/s onda ce to malo teze ici i trebace ti neka od onih grafickih karti koje sam naveo...memorija ti je apsolutno nebitan i tu moze bilo sta da se ubode...
Broj postavljenih tema: 60415. Broj poslatih odgovora: 647610. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.