status: user broj poruka: 6666 | Kakva ironija, gledanje objektivno nekvalitetnijeg DivX-a nas je toliko razmazilo da sad nalazimo nedostatke DVD-u. (Što jes` - jes` tu je divx u prednosti). Subtitle tj. titlovi su u slučaju dvd-a slike, trasparentne, mislim čak i bmp ali me ne hvataj za reč a i nije bitno. Bitno je da ih nije moguće uvećati kao u slučaju divx-a gde se radi nekoj vrsti teksta koji se prilično jednostavno pozicionira i smanjuje-uvećava, ili mu se daju efekti bold, boja itd. kao i svakom tekstu na računaru, u realnom vremenu. Dakle, od softverske pomoći, mada malo luckasto, meni jedino pada na pamet da nekim eksternim filterom tipa DivXG400 ili ffdshow-om učitavaš subtitle sa divx filma (koje ćeš marljivo pasti sa specijalizovanih domaćih i hrvatsko-bosanskih bratskih piratskih sajtova) za vreme dok gledaš pravi DVD (uz nadu da su međusobno kompatibilni tj. sinhronizovani) a da originalni subtitle sa dvd-a isključiš... nisam ovo probao, ali kad je moguće preko satelitske kartice gledati uživo film uz istovremen prevod od divx-a i to poprilično sinhrono, ne vidim neki razlog da i kod dvd-a ne radi... a i javiće se već neko da me demantuje. Prava pomoć ti je čisto hardversko rešenje ( u stvari, finansijsko ili eventualno, pitanje prostora), kupi si veći monitor, stvarno je bez veze kad kupuješ konfu sa dvd-om i odlučiš se za monitor od 17", pa ti to onda smeta... a za 15" da i ne govorim. Neki minimum je 19" i da se ne bleji preblizo monitoru, jer se onda čovek razočara i u kvalitet dvd-a, sasvim bezrazložno. |