Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Obrada video materijala i zvuka
WDM capture i zeleni ekran
STRANA 1 OD 1
Srlem WDM capture i zeleni ekran 07.10.2008. 14:08 T12418

status: user
broj poruka: 3

Kartica je Msi 6600 GT AGP ViVo
Skinuti sa Nvidia sajta najnoviji WHQL Displey drajver i WDM 4.13 (universal VIVO)
OS Win XP SP2
ploca Asus k7n8x nForce 2 chipset
1 Gb DDr Ram
AMD Barton 2800+

Prikacio sam stariju VHS-C kameru koja ima samo kompozitni izlaz (1 cinc za video izlaz) na COMP-IN kabl od kartice. Na nekim starijim konfiguracijama ranije sam tako isto radio i sve je sljakalo.U bilo kom programu za CAPTURE nemam monitoring ( ono sto izlazi iz kamere ) iako program prepozna SOURCE - Nvidia drajver za capture i ulaz preko composite kabla. Dobijam samo ZELENI EKRAN u prozoru za monitoring i nikakav drugi signal ili sliku.
Probao sam i DScaler i VirtualDub i Ulead.. i Pinnacle studio... i ni jedan nema sliku i ne snimi nista sa kamere.
Zasto se ovo desava. Negde sam procitao da treba neki kodek, ja imam ffdshow,xVid i jos neke ali mi ni sa njima nista ne radi. Skinuo sam najnovije drajvere sa Nvidia sajta za seriju 6.
5 dana se ja zzam sa ovom kamerom i karticom i doslo mi da je tresnem o pod i pocupam sve kablove iz kompjutera. Ali na kasetama imam snimke deteta kada je bio mali i snimke sa letovanja koje bih prebacio na DvD !
Uh, malo je falilo malo pre to da uradim, sada sam se malo smirio pa vam pisem u ocajanju...
Razbicu ga,majke mi....nemam vise zivaca....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdoch Re: WDM capture i zeleni ekran 07.10.2008. 15:07 #73946

broj poruka: 1260
Jesi li siguran da je kabl ispravan? Viđao sam ranije da kada capture uređaj ne dobija signal stoji samo zelena slika. Postoji mogućnost i da ti je aktiviran recimo TV-out na grafičkoj pa dolazi do nekog konflikta sa video overlay-em. Nema capture ulaz nikakve veze sa kodecima tako da to nije problem. Proveri da ti prilikom capturinga-a nije aktivirana neka aplikacija koja koristi video overlay. Dešava se da bude slika zelena i ako nije pravilno podešen video standard (PAL/NTSC) u programu za capture. Ne znam šta bi još moglo da bude ali ako mi nešto padne na pamet javiću.

Živ bio!!!
Equinoxe Re: 07.10.2008. 17:14 #73967

broj poruka: 12057

Jel moe[ u Video In tvoje Grafičke da dovedeš neki drugi video izvor, sa nekom tjunera, video rikordera, any......time ćeš na mnogo pitanja dobiti odgovor. Verovatno znaš da je zeleno - nema signala, Tj. crko babl, nešto nije podešeno kako treba u samoj kameri, crko izlaz na kameri.....uglavnom proveri prvi grafičku sa drugim signalom pa posle pređi na kameru ako je to OK.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Ma nema problema reeeeeeeeeci !

Srlem re: 07.10.2008. 23:59 #74041

ma kamera radi na tv-u preko istog kabla. TV out nije aktiviran a ne otvaram ni jedan drugi program osim tog za capture odmah posle ukljucenja racunara.Video standard je podesen na PAL

Sve vise sumnjam da nisu drajveri za karticu iako su najnoviji, oni su sa Nvidia sajta ali da ne trazi mozda samo MSI-jeve originalne? Moze li to da bude,a?

srdoch Re: re: 08.10.2008. 16:15 #74133

broj poruka: 1260
Naravno da može. Ako si siguran da je sve ispravno onda je najverovatnije do driver-a, pogtovo što je u pitanju `čuveni` MSI. Samo ti instaliraj fabrički driver koji si dobio uz kartu i capture driver sa tog diska i trebalo bi da proradi. Ako nije to, ko zna šta je...

:: ma kamera radi na tv-u preko istog kabla. TV out nije aktiviran a ne otvaram ni jedan drugi program osim tog za capture odmah posle ukljucenja racunara.Video standard je podesen na PA
::
:: Sve vise sumnjam da nisu drajveri za karticu iako su najnoviji, oni su sa Nvidia sajta ali da ne trazi mozda samo MSI-jeve originalne? Moze li to da bude,a
Srlem re: 08.10.2008. 19:10 #74152

Ma bi ja rado instalirao original driver ali sam izgubio disk ! Zato sam se i uvalio u frku. Skinucu sa MSI sajta pa da vidimo sta ce da kaze...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60415. Broj poslatih odgovora: 647610.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs