Problem je sledeci, divx, do 20. minuta ton i slika idu zajedno, odatle se razilazi ton od slike za -800 ms i tako je konstantno do kraja. Sad, ja sam sa VirtualDub-om (Audio->Interleaving....) sredio od 20. minuta do kraja, ali sad prvih 20 min ne valja. Kako da sredim ovo sr...
Bas me oduseve ljudi kad okace nesto na rapid a ne provere prethodno.
Pazi ako je zvuk CBR to jos i mozes da sredis (manje, vise) ali ako je u pitanju VBR zaboravi, bolje nemoj da se mucis. To se konretno desava kad prilikom ripovanja u toku obrade video materijala neki od frejmova ne budu spakovani u video, s vremenom se broj tih frejmova uvecava pardon akumulira i to onda rezultira desinhronizacijom tokom reprodukcije kao u tvom slucaju posle nekih 20 miuta to postaje ocigledno.
Ne kazem da nije moguce ali je mukotrpno, evo ja sam pre par dana uzeo audio iz jednog fala i ubacio u drugi posto je drugi imao daleko kvalitetniju sliku ali jako los zvuk. Jeste da na kraju filma zadnjih par minuta odjavne spice nema toma ali je skoro savrsena sinhronizacija tokom radnje filma.
Sam proces je jako dug za objasnjavanje tako da je najbolje da guglas jer se to u par redova bez slika ne moze objasniti.
pa dobro nije valjda da nema ovde nikog da ima neku ideju
04.10.2008. 18:58
status: user broj poruka: 296
Meni ovo u teoriji izgleda kao lak problem. Slican nekoj fotografiji cija je npr. desna polovina suvise svetla, a leva sasvim uredu. Ako bi to sredjivao na nivou citave fotografije onda bi se ona polovina koja je losa sredila lako ali bi se zato ona koja je bila dobra pokvarila. Zato postoji opcija da se selektuje deo fotografije i da se ona samo sredjuje. Tako je i ovde sa ovim divx-om, na umu su mi dve ideje:
1) kako je prvi deo filma sasvim ok do 20. minuta, a drugi deo sasvim ravnomerno odstupa za -800 ms, dakle nema oscilacija, onda selektovati samo taj drugi deo i njega dovesti u red.
2)prvi deo je uredu, iseci tih 20 min i sacuvati. Drugi deo sam sredjivao sa virtualDub-om ali se prvi deo pokvari, onda iseci taj drugi deo od 20. minuta do kraja i sacuvati. Spojiti prvi deo koji je ok i drugi deo koji je posle sredjivanja ok.
Sada bih zamolio nekog za pomoc, a siguran sam da ovde ima pametnih ljudi koji bi mogli da mi daju uputstvo kako i sa cim da to sprovedem u praksi.
Snimi avi do trenutka kada ti je film OK - prvih 20 minuta. Slika Direct Stream Copy, a u zvuk full processing - bez kompresije . To postignes tako sto odseces parce filma od 20 min do kraja pa save as 1. deo. Opet otvori original pa iseci prvih 20 min, sredi pomeranje tona i snimi kao drugi deo. Sad otvori 1. deo, append avi segment 2. deo,i sad kompresuj zvuk.
Odlican je VirtualDub. Prvi put radim sa njim pa nisam bas vest, ali veoma sa zadovoljan, jeste da malo secne na mestu gde su dva dela spojena, u sekundi ili delicu sekunde, al to je nista u odnosu na cinjenicu da su slika i ton uskladjni. Sve pohvale VD-u Evo i lepog slikovitog uputstva bez koga ne bih nista uradio: http://www.najnovije.net/forums/showthread.php?t=110
Broj postavljenih tema: 60415. Broj poslatih odgovora: 647610. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.