Sony Playstation 5 zvanicno predstavljanje 16 septembra
STRANA 1 OD 1
obradmi
Sony Playstation 5 zvanicno predstavljanje 16 septembra
12.09.2020. 17:43
T67741
status: user broj poruka: 7722
Hardware : 8-core 3.5 GHz AMD Zen 2 CPU ,10.3 teraflop, AMD RDNA 2 GPU (nova arhiktetura AMD razvijena u saradnji sa Samsungom) 16 GB GDDR6 memory, 825 GB SSD
Sony podvlaci kljucne karakteristike:
Ray tracing Zraci svetlosti se pojedinacno simuliraju ,stvarajuci stvarne senke i odsjaje.
4K-TV gaming Najveci broj igara ce se moci igrati na 4 k rezoluciji na 60 fps,sistem teoretski podrzava 8 k rezoluciju i 120 fps
HDR technology Prikazuje zivopisan i realan raspon boja.
PS5™ podrzava 8K Output, igrice se mogu igrati na 4320p rezoluciji
Ultra brzi SSD ,skoro trenutno lansiranje igrica.
Redizajnirani dzojstik dual sense ,koji ce imati dodirne povratne informacije , u stilu preko dodira se oseca voznja kroz blato ,ispaljivanje strele ,zatezanje luka itd ..dugme share ce pamtiti omiljene trenutke igre,ugradjen mikrofon mozete pricati on line bez upotrebe slusalica.
Ono sto mnoge zanima je cena ,navodno Sony ce smanjiti cene kako bi bio konkurentan sa Xbox serijom x i s koje ce se prodavati po ceni 300 i 500 USD.
Video prikazuje uz konzolu i dzojstike ,kameru ,daljinski i slusalice koji su deo kompleta https://youtu.be/RkC0l4iekYo
Mislim da je to totalno nebitna stvar,ne posecujem benchmark ni druge IT forume samo ovaj ,tako da ne znam sta se desava tamo,znam da je za Ryzen bilo 3-4 teme skoro u isto vreme kad je izasao.Opusteno.
:: :: Nema veze što je tada, jedna tema da se ne rasipa. Na Benchu ima jedna PS5 tema sa 118 strana, hronološki, :: nema 118 tema :: :: Što me navodi na pomisao da je svrsishodnije pisati na groblju nego ovde, tako da verovatno nema ni veze :: ::
Ali naravno, to je namenska bagatel varijabila za platežno skromnije ili one koji misle da je dovoljno. Na skupljem modelu mora nešto i da se vrati, ali čak i tako, ova krcata kutijica jeftinija je, moćnija i smislenija od cele operatorove rumunske podzemne železnice. Na hardveru su na nuli ili čak gubitku, ali sve se višestruko vraća prodajom softverskog i drugog zabavnog sadržaja, što je Sonijev cilj. I cilj je ok.
:: U minusu su, ali nadoknadice podizanje cena igara i ostalim sitnicama :: :: Cekam cene kod nas i dostupnost pa cemo da vidimo. :: :: Tu je i novi komp, cekam Ryzen da vidim sta nudi, sto kaze gare 3070. :: :: PS5 500e i komp od 2k, ce bude trosak, a igrice ce da izgledaju isto. : :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.