:: Ili u neki krs komp ubacis MAME emulator i jedno 20GB ROM-ova, ustekas gamepad i cepas :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Ja ja, And Box je jos i mozda najelegantnije resenje. Ova konzola je obican pi, samo sto je lepo upakovano i lepi dzojstici. Sofware je free i to nije nikakav problem. Ipak previse para za tu igracku kad mozes, sto Jovan kaze, da ubacis u and Box i kupis te dzojstike, jer su vrh.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ja sam napravio gresku, softver se zove RetroArch, svi emulatori i biosi na jednom mestu. Nesto kao Kodi za emulaciju. Jedino sto treba da uradis kao korisnik je da nadjes svioe ROM-ove. Probao sam na dosta uredjaja, kako od novijih telefona, tako preko bas matorog tableta, i sega, nintendo, ps1 i te manje zahtevnije konzole rade savrseno, bukvalno ni na stucnu. Takodje apsolutno isti softver postoji i za pc i naravno tek tu radi savrseno.
E sada, podrska za ps2 nije bas kako treba, tj mnogo je spora, i za to savetujem poseban emulator. Kao i za trojku.
Inace, ono sto je meni trenutno zanimljuvo je Yuzu, emulator za switch, vidim da su pre nekoliko dana izbacili update koji prilicno sredjuje sve popularnije igre, recomo onaj novi Mario radi na 60fps, Zelda takodje i slicno. Za par dana ce da na BSoD Gaming kanalu na YT izadje korak po korak tutorijal, pa ako nekoga zanima da udje u nintendo switch emulaciju, sada je vreme.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.