Ništa te neće oderu jer ti neće poslati sa amazona (bez obzira što imaju srbiju na listi). Za ostale prodavnice- kako im dođe taj dan. Mnogo češće će naplate pdv nego carinu. Znači, nikad se ne zna ali po mojoj slobodnoj proceni, uzeće ti 100-nak dolara.
Jel mislis na ostale prodavnice na Amazonu ili mislis na ostale prodavnice tipa eBay, Aliexpress...?
Znas li mozda dal Apple shipping-uje u Srbiju?
:: Ništa te neće oderu jer ti neće poslati sa amazona (bez obzira što imaju srbiju na listi). Za ostale prodavnice- kako im dođe taj dan. Mnogo češće će naplate pdv nego carinu. Znači, nikad se ne zna ali po mojoj slobodnoj proceni, uzeće ti 100-nak dolara ::
To niko ne kupuje tako. Nadji nekog iz EU neka ga poruci i onda neka ti ga donese. Mislim da Apple shipinguje u Srbiju, pod istim uslovima, s tim sto se obracun vrsi na kompletnu fakturu, zajedno sa cenom shipinga (cena iUredjaja + cena sluzbe DHL npr) + 10% carina pa na sve to + 20% PDV.
Inace, i za taj PS4 ce ti cena transporta uci u carinsku osnovicu, ako nije besplatna, da znas...
Da, mislim na ebay i ali, ne znam za apple. Najviše što sam naručio je 150$ sa ebay i nisu mi naplatili ništa, ali sam par puta plstio pdv na manje narudžbe. Carinu sam platio samo jednom ali to je bilo pre 5 godina, na 110€ vredosti su naplatili 40€ carine i to za rezervni deo.
ps4 je trenutno i vise nego povoljan, imas sad i kod nas na KP likova koji ih prodaju, novi, sa sve urednom garancijom za 350e, tako da po meni je bilo kakav uvoz od preko u sopstvenoj reziji ne isplativ. Kako hoces.
Cak sam se i ja nesto razmisljao, ima i bundle, sa jednom igrom, da se uzme za 360e pa ti vidi da li je to ok kod nas ili ne.
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.