Koliko znam trebalo bi da mogu da se koriste USB misevi i tastature, kako bih instalirao OtherOS (Yellow Dog Linux 5). Pretpostavljam da je iz njega moguce klasicno pustati DivX jer firmwareOS pusta samo mp3/wma i CD/DVD audio/video. Da li je moguce onda na interni HDD pohraniti preko posebne aplikacije (koje???) neku iznajmljenu originlanu PS2 igru kao image i potom istu ukljuciti i igrati iz SPS3 OSa. Kao neka vrsta polupiraterije!? PS3 igre su prevelike, mada bi 2 stale na HDD, da li bi na isti nacin mogao i njih prebaciti na hard i potom igrati, ali ne iz Linuxa? HardModding je komplikovan, rizican i verovatno nece pokrenuti pirateriju na konzoli. Molim vasa misljenja za ovo i ako gresim ispravite me ili napisite vasa saznanja. Pozdrav!
Nisi bash najbolje razumeo kako zashtita na PS3 funkcionishe.
Prvo, linux ce ti raditi kao da imash 1.5Ghz PC, 256 rama i integrisanu graficku, u prevodu, ne mogu se koristiti puni resursi PS3. Linux ti sluzi za surf, mp3, divx i ostale formate videa, word, excel i tako neke manje zahtevne aplikacije. To ti je potpuno isto kao da imash i PC sa Linuxom, radice sve shto postoji za taj linux, ali je problem shto cesh dosta softvera morati sam da kompajlirash i da uopshte budzish puno oko sistema, znachi bez ranijeg iskustva sa Linuxom, nemoj ni da pokushavash da radish takve stvari.
Da je to sve tako jednostavno, ljudi bi odavno igrali PS2 i PS3 igre sa HDDa PS3, a ochigledno to josh niko ne radi. Nije uopshte problem da PS3 procita kopiju diska, ti mozesh da iskopirash PS3 igru (ako imash bluray rezach) i PS3 ce procitati disk i moci cesh da vidish shta ima na njemu u linuxu, ali necesh moci da startujesh igru zbog zashtite softvera, i ta zashtita je problem.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.