Možda je glupo pitanje, ali nešto nemam iskustva sa PS2 pa moram da pitam :)
Naime drugar je doneo svoj Sony 2 da ga stavimo u oglase i kad smo ga probali sve radi kao što bi trebalo. Upali se, svetli zeleno, vrti disk ali nema slike na TV-u. On je probao taj isti Sony kod drugara i tamo je radio sasvim normalno. Probao je i kod sebe na svom novom TV-u i isto se dešava, samo bleji crn ekran. U čemu je fazon?
Drugar kad je kupio sony radio mu je na nekom starom Samsungu i na Vivaxu, sad nece da mu radi na novom Samsungu. Probao je kod drugara na nekom LG lcd-u ali ne zna tacno kojem. I kod mene na mom VOXu nece.
Pa ne znam kako drugacije moze da se poveze sem na ona tri ulaza pozadi (crveni,beli,zuti). I podesim kod mene na tvu AV2 i nece. Tako mi radi DVD pleyer, sta znam :/
spravica koje tebi treba je PAL KONVERTOR. To je mala kutijica kao adapter.Iz jednog kraja ide kabl u PS2 a iz drugog kraja ide kabl u tv na antenski priključak. To je upravo ovo: http://tinyurl.com/cwgjqzk
Potrazi ovakav kabal sa slike dole i on ce ti resiti problem, na jednom kraju je prikljucak za SP2 a na drugom skart i cinc. Mislim da ovih kablova nema novih u prodaji ali ja sam sa njim resio problem, potrazi polovan. Moze i NPAL convertor kao sto rece `toothless` ali ti je on skuplje resenje i ako ides preko antenskog ulaza onda moras da `trazis-skeniras` konzolu na jednom kanalu, a ovako ubodes direktno na AV kanal sa ovim kablom.
Neki TV-i imaju taj problem bez obzira na godinu proizvodnje i klasicnim Sony kablom neces resiti problem. Drzao sam SP2-ke pa mi je ovo poznato a i ostao mi je jedan kabal u rezervi :)
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.