Planiram da u narednih 7 do 8 meseci otvorim neki mini muzej retro racunara, skupilo se nesto masina a bice ih jos, ali me zanima zna li neko, ili ima bilo kakav info postoji li sansa da se iskopa nasa Galaksija?
Fina zamisao, samo napred. Ih, di ne! Samo treba kopati po limundu i naletice po neka. Siguran sam da ih ima dosta po tavanima, podrumima.... Davno bilo, jbg. Ja sam krenuo da skupljam i na kraju sve rasprodao i sad i ja planiram da ponovo sakupim neku zbirkicu bar onih najpoznatijih koji su se uglavnom koristili `80. i `90.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Imas po buvljacima, npr. Bubanj Potok ili Smed. Palanka, svasta ljudi iznesu tamo, znam da sam uzemo C64 kod Cvetkove pijace za 50 din komplet.Pravo da ti kazem sad i da vidim Galaksiju ne bih je prepoznao, znam da je jedna skola u Smederevu imala 5 komada al sta se sa njima desilo neznam, predpostavljam da hvataju prasinu u magacinu.
Nazalost, i nema ih. Pobeze mi na Li-mudu jedan sa maticnom za Galaksiju (posto se to kupovalo za samogradnju), pa ako neko nadje nek mi sibne por na mail. P.S. Ako nekome nesto cuci po tavanima itd, rad sam za saradnju.
Nista cuvaju ih u kabinetu da se deca ne navuku na IT...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: Imas po buvljacima, npr. Bubanj Potok ili Smed. Palanka, svasta ljudi iznesu tamo, znam da sam uzemo C64 kod Cvetkove pijace za 50 din komplet.Pravo da ti kazem sad i da vidim Galaksiju ne bih je prepoznao, znam da je jedna skola u Smederevu imala 5 komada al sta se sa njima desilo neznam, predpostavljam da hvataju prasinu u magacinu ::
:: :: :: Imas po buvljacima, npr. Bubanj Potok ili Smed. Palanka, svasta ljudi iznesu tamo, znam da sam uzemo C64 kod Cvetkove pijace za 50 din komplet.Pravo da ti kazem sad i da vidim Galaksiju ne bih je prepoznao, znam da je jedna skola u Smederevu imala 5 komada al sta se sa njima desilo neznam, predpostavljam da hvataju prasinu u magacinu ::
Jeste, 1 makro hertz. Ipak je ona bila rame uz rame sa komodorcem:) Nedostaju mi te skalamerije:)
:: Nije u tome poenta (mada si u pravu), već u grešci na sajtu: procesor ima brzinu od 1 mili herca (malo `m` ispred `Hz`)... Degradirana relikvija :: :: :: Tad smo bar pravili racunare koji su bili u trendu a sada pravimo racunare sa 0 MH :: :: :: :: :: :: :: http://www.old-computers.com/museum/computer.asp?c=118 :: :: :: :: :: :: CPU - 1 mH :: :: :: :D
Ja povremeno ustekam C64 preko tv kartice cisto da se podsetim ... jes da su i emulatori dobri, al nije to to dok ne uvatis dzojstik
:: Jeste, 1 makro hertz. Ipak je ona bila rame uz rame sa komodorcem:) Nedostaju mi te skalamerije: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: Nije u tome poenta (mada si u pravu), već u grešci na sajtu: procesor ima brzinu od 1 mili herca (malo `m` ispred `Hz`)... Degradirana relikvija :: :: :: :: :: Tad smo bar pravili racunare koji su bili u trendu a sada pravimo racunare sa 0 MH :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.old-computers.com/museum/computer.asp?c=118 :: :: :: :: :: :: :: :: CPU - 1 mH :: :: :: :: :D
Nazalost, ja nemam debeljka. Moj je novija produzena verzija
:: Nema emulator tu sta da trazi. Ipak kad osetis debeljka pod prstima.. :: :: Hahaha, debeljka! Tako se od milja zvao C64 - da ovi mladji ne pomisle svasta: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
:: Nema emulator tu sta da trazi. Ipak kad osetis debeljka pod prstima.. :: :: Hahaha, debeljka! Tako se od milja zvao C64 - da ovi mladji ne pomisle svasta: ::
:: Debeljko i gumenjak ( http://goo.gl/pWtZ1 ), dva ratna druga :: :: :: :: Nema emulator tu sta da trazi. Ipak kad osetis debeljka pod prstima.. :: :: :: :: Hahaha, debeljka! Tako se od milja zvao C64 - da ovi mladji ne pomisle svasta: :: :: ::
Debeljko navuce gumicu i utera prijateljici, hahahahaa
:: Napadaju `prijatelicu` :: :: :: :: Debeljko i gumenjak ( http://goo.gl/pWtZ1 ), dva ratna druga :: :: :: :: :: :: :: Nema emulator tu sta da trazi. Ipak kad osetis debeljka pod prstima.. :: :: :: :: :: :: Hahaha, debeljka! Tako se od milja zvao C64 - da ovi mladji ne pomisle svasta: :: :: :: :: ::
Lepa ideja, nema šta. Nego matrice, aj baci listu šta sve imaš trenutno od makina ako nije tajna, možda mogu da ti pomognem sa nekom. Inače ja sam se nedavno odlučio za sličnu stvar, samo su konzole u pitanju. Čuvao sam bar po jednu od svih koje sam imao i nakupila se solidna kolekcija, mada se da proširiti jer njih je bilo na pretek. Pozdravljam potez u svakom slučaju. Živ bio!
:: Planiram da u narednih 7 do 8 meseci otvorim neki mini muzej retro racunara, skupilo se nesto masina a bice ih jos, ali me zanima zna li neko, ili ima bilo kakav info postoji li sansa da se iskopa nasa Galaksija ::
Izvinjavam se na kasnjenju, ali neki virus me je totalno shebao...za sad sam nasao A500, jedan c64 (bas debeljko), TIM 011, AMSTRAD cpc 464, ali treba tu jos dosta da bih ideju realizovao.
Asus P5QC, Q 6600, Geil GVP31600 2x2Gb DDR3, LC Power Metatron 8650, Ati Radeon 7950
:: Lepa ideja, nema šta. Nego matrice, aj baci listu šta sve imaš trenutno od makina ako nije tajna, možda mogu da ti pomognem sa nekom. Inače ja sam se nedavno odlučio za sličnu stvar, samo su konzole u pitanju. Čuvao sam bar po jednu od svih koje sam imao i nakupila se solidna kolekcija, mada se da proširiti jer njih je bilo na pretek. :: Pozdravljam potez u svakom slučaju :: Živ bio :: :: :: Planiram da u narednih 7 do 8 meseci otvorim neki mini muzej retro racunara, skupilo se nesto masina a bice ih jos, ali me zanima zna li neko, ili ima bilo kakav info postoji li sansa da se iskopa nasa Galaksija :: ::
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.