Razmisljam da kupim Logitech G105 tastaturu sa pozadinskim osvetljenjem. Jel ima neko G105, kakva je? Moze i neki predlog za neku kvalitetnu do 7k din, ne mora da bude Logitech, da ima kabal i podesivu jacinu osvetljenja.
Slicne su G105 i G110. G105 ima 2 modela (zeleno ili plavo osvetljenje), a kod G110 bih verovatno izabrao plavu boju, tako da mi ne znace mnogo te nijanse, i naravno ne bih stavio da bude sarena.
:: Ne uspeh da editujem.. :: :: Fino je i to sto mozes mixati nijanse od plave i crvene i plus da razlicito osvetlis tastere ponaosob.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
EDIT: jes cena malo jaca, ali ako uspes da je nadjes po ceni od oko 65e, to je super cena, presla bi ti budzet za oko ~500din., a veruj mi vredi te pare. :)
plici hod tastera ili duzi... Inace i ja imam Logitech Illuminated vise od dve god, ali mogu reci da je G110 isto toliko dobra.... Takodje G110 ima i svoju zvucnu... A tasteri su joj nekako bolji za gejming...
Lepo izgleda i ima lepo belo osvetljenje... malo prelazi planiranu cifru, ali jbg gde je 7k tu je i 8k Sto se tice hoda tastera navikao sam na oba tipa, a ne igram nesto igre, tako da nije mnogo bitan faktor.
U opticaju su sada Logitech G105, G110, i Illuminated.
Logitech Illuminated je stvarno dobra tastatura, ima po meni par sitnih mana zbog čega ne mogu da kažem da je savršena. Prvo cena odnosno da je jeftinija, pa levi shift taster da je malo veći, naš kodni raspored je samo nalepljen na tasterima oni ne svetle, funkcijski tasteri po meni bi trebalo da su istih dimenzija kao ostali tasteri, takođe da svetle oznake F1..Fn, da je 6 klasničnih tastera (ins,del,home,end,pgup,pgdown) iznad strelica i za nijansu bolji palm rest. Po meni da sve ovo ima bila bi savršena tastatura ovako je `samo` odlična i za svaku preporuku.
:: Lepo izgleda i ima lepo belo osvetljenje... malo prelazi planiranu cifru, ali jbg gde je 7k tu je i 8k :: Sto se tice hoda tastera navikao sam na oba tipa, a ne igram nesto igre, tako da nije mnogo bitan faktor :: :: U opticaju su sada Logitech G105, G110, i Illuminated. :: :: ::
Hvala svima na sugestujama. Rezervisao sam Logitech G105 Call Of Duty Edition, kosta 5.099,00 din. - >> http://tinyurl.com/bmczbme Svidja mi se zeleno osvetljenje zato cu da je uzmem, ne zato sto volim da igram COD
Uzeo sam danas Logitech G105 Call Of Duty za 5.099,00din u W*nW*n-u. Tastatura je jako dobra. Svi tasteri imaju isti hod i isti odziv, nema zaglavljivanja, dosta je tiha pri kucanju. Sama tastatura je malo cak i teska, robusna, ne krcka i dobro je satavljena. Osvetljenje moze da se podesi u 2 nivo ili da se skroz iskljuci. Svetlo je fantasticno, kao neka `night vision` zelena boja, prijatna za oci (za sada, videcu posle duzeg koriscenja da li ce da mi smeta).
Ono sto me je zabrinulo je problem sa srpskim slovima koji je sugerisao admin Misa za Logitech Illuminated. Sreca pa ova nije sa srpskim slovima vec je US verzija, tako da svi tasteri svetle. Nekome je to mozda minus, ali ja nikada u zivotu nisam koristio tastaturu sa srpskim slovima (osim na poslu), pa sam navikao na US i ne smeta mi.
Nisam je jos testirao u nekoj igri, za sada mi se cini jako dobra tastiska. Nije ni mnogo skupa ako se poredi sa ostalim slicnim modelima.
Da ne dovedemo do zabune, i na Logitech Illuminated svi tasteri svetle ali tako da ti je osvetljen US kodni raspored ali naša slova koja su uglavnom treći karakter na tasteru ne svetle.
:: :: Ono sto me je zabrinulo je problem sa srpskim slovima koji je sugerisao admin Misa za Logitech Illuminated :: Sreca pa ova nije sa srpskim slovima vec je US verzija, tako da svi tasteri svetle :: Nekome je to mozda minus, ali ja nikada u zivotu nisam koristio tastaturu sa srpskim slovima (osim na poslu), pa sam navikao na US i ne smeta mi. ::
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.